Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Campaign Lead

Campaign Lead

  • Marketing
  • Consumer
  • Rijswijk
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1227 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Nederlandse Loterij werkgeverspagina voor andere vacatures

Nederlandse Loterij is een van de grootste adverteerders van Nederland, met topmerken zoals Staatsloterij, TOTO, Lotto, Eurojackpot en Lucky Day. Zij werken aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland en hebben geen commerciële aandeelhouders. De rol van Campaign Lead is een unieke kans voor een ervaren marketingcampagnemanager om meerdere merken te laten groeien binnen een trotse, enthousiaste organisatie.

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij heeft haar oorsprong in de oprichting van de Generaliteitsloterij 295 jaar geleden, nog voordat Nederland zelf bestond. De belangrijkste reden voor de oprichting was om misbruik en fraude te voorkomen door middel van een centraal geleide loterij. Ook vandaag de dag is Nederlandse Loterij een maatschappelijk betrokken organisatie, met als missie bij te dragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. De winst van het bedrijf wordt afgedragen aan de Nederlandse samenleving via het Ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF, en aan achttien goede doelen. Er zijn geen commerciële aandeelhouders. Medewerkers, waaronder ook voormalige topsporters, werken er met plezier en trots.

Nederlandse Loterij heeft meerdere spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Lucky Day, Krasloten en TOTO. Marketing en branding zijn de bakermat van het succes van deze merken en dit is terug te vinden in het DNA van de organisatie. Van receptionist tot CEO, iedereen kent de laatste campagnes en heeft daar meestal ook een mening over.

Om marktleider te kunnen blijven, groeit en ontwikkelt de professionele organisatie zichzelf constant. Zo is talentontwikkeling en coaching een essentieel onderdeel van het werkgeverschap. Bij Nederlandse Loterij werkt men hybride, deels thuis en deels op kantoor. Omdat sport en gezondheid deel zijn van de bedrijfsmissie, heeft het kantoor een gym met personal trainers. Nederlandse Loterij is gevestigd in Rijswijk, Zuid-Holland.

Vacature: Campaign Lead

De Campaign Lead is, samen met nog een andere Lead, thoughtleader van het campagnemarketingteam met 13 personen. Dit betekent een focus op het ontwikkelen en steunen van de mensen in het team; de Campaign Lead brengt de groep vooruit. Daarnaast is goed inzicht en een sterke mening over de campagnes essentieel. De Campaign Lead is onderdeel van het Marketing Lead Team – bestaande uit de Head of Marketing, de Lead Social, de andere Campaign Lead, de Online Marketing Lead en de Media Management Lead. Samen brainstormen zij wekelijks over kruisbestuiving, best practises en innovatie.

Naast het coachen van het campagnemarketingteam is de Campaign Lead zelf verantwoordelijk voor campagnemanagement van Eurojackpot, het snelst groeiende loterijmerk van Nederlandse Loterij. Dit betekent een leiderschapsrol wat betreft het marketingjaarplan, de merkstrategie, het marketingbudget en het ontwikkelen en realiseren van campagnes. Ondersteund door een campagnemarketeer schakelt de Campaign Lead met de beste reclamebureaus van Nederland, leidt conceptontwikkeling, verbetert de customer journey, en monitort en optimaliseert de campagnes van het spelmerk. De rol vraagt hiervoor om een natuurlijke autoriteit op het gebied van campagnemanagement en overdraagbare marketingervaring bij een groot merk.

“Nederlandse Loterij is een èchte marketingorganisatie. Iedereen binnen de organisatie werkt samen om onze merken nog sterker te maken.” – Dries Poels, Head of Marketing

Nederlandse Loterij werkt aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland.  De rol van Campaign Lead is een unieke kans voor een ervaren marketingcampagnemanager om meerdere merken te laten groeien binnen een organisatie waar iedereen met trots en enthousiasme werkt.

 

Interesse?

Nederlandse Loterij werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com

Contact

Campaign Lead Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.