Business Unit Manager

Business Unit Manager

 • General Management
 • Energy
 • Amsterdam
 • 662 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Business Unit Manager werkgeverspagina voor andere vacatures

Internationaal uitbreiden, nieuwe labels lanceren, andere sectoren betreden – de ambities van Günther Vogelpoel (CEO Emesa) zijn enorm. “Onze veiling, de unieke engine, biedt tevens mogelijkheden buiten de huidige sector. De organisatie moet er dan alleen wel klaar voor zijn. Anders kunnen we onze kwaliteit niet garanderen.” Daarom investeert Emesa in outperformers, snelle groeiers en sterke leiders voor sleutelposities zoals de Business Unit Manager.

Over ActievandeDag

Van vakanties en weekendjes weg tot saunabezoekjes, theatervoorstellingen en etentjes – ruim twee miljoen unieke bezoekers laten zich iedere maand inspireren door de scherpe aanbiedingen op ActievandeDag.nl/be. Achter het succes van de website schuilt de Nederlandse e-commerce onderneming Emesa, gesteund door private-equity-investeerder Dasym (tot 2013 bekend als Cyrte, voorheen mede-eigenaar van Bol.com). Sinds de oprichting in 2004 ontwikkelt Emesa innovatieve verkoopkanalen om online shoppen leuker en spannender te maken. De markt is bijzonder competitief.

“We hebben unieke concurrentievoordelen, waaronder ons veilingmodel.” – Günther Vogelpoel, CEO Emesa

Met ruim 200 medewerkers werkt Emesa iedere dag aan de ontwikkeling van slimme, creatieve oplossingen om de veranderende markt een stapje voor te blijven. Dat is typisch Emesa: je niet laten afschrikken door veranderingen in de markt, maar er juist kansen in zien. Tot nu toe is Emesa alleen actief in de vrijetijds- en reissector, en hoofdzakelijk in Nederland en België. Maar de ambitie is dat zusterlabels VakantieVeilingen en ActievandeDag samen zullen uitbreiden naar Frankrijk en Duitsland.

“Ik ben gericht op het realiseren van plannen en besef goed dat het succes van het bedrijf wordt gerealiseerd door de mensen. Een goede cultuur en de juiste mindset zijn daarbij cruciaal. De teams hier willen een stapje extra zetten. Dat triggert me. Want stilstaan is nooit goed, je wilt altijd verandering om verder te komen en het voelt goed om dat met elkaar te bereiken.” – Günther Vogelpoel

Business Unit Manager

De Business Unit Manager is niet alleen scherp op het behalen van omzet- en margetargets binnen bestaande markten, maar bouwt het label ook verder uit. Er is binnen Nederland en België nog groeiruimte. Daarnaast neemt hij/zij de lead in de internationale expansie. Voor deze rol zijn twee competenties cruciaal: strategieontwikkeling en leiderschap.

Strategie

De Business Unit Manager is verantwoordelijk voor de gehele keten: van inkoop, content planning en content marketing tot aan klantenservice. Dat geeft hem/haar de ruimte om de hele groeistrategie van het label vorm te geven, aan te scherpen en te implementeren. Data-analyse speelt daarbij een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan marketing: veruit de belangrijkste kanalen voor dit platform zijn PPC en CRM, juist omdat conversie daar goed gemeten kan worden. De Business Unit Manager houdt marktontwikkelingen in de gaten en blijft testen of andere kanalen waardevolle toevoeging aan de mediamix kunnen zijn.

Leiderschap

Met een goede strategie alleen ben je nergens – belangrijker is de sterke uitvoering. ActievandeDag heeft toegewijde Category Management en Content Marketing teams. Deze persoon geeft leiding aan 12 FTE. Daarnaast zijn er binnen het Shared Service Center van Emesa nog een tiental accountmanagers en klantenservice medewerkers die indirect rapporteren aan de Business Unit Manager. Als leider van al deze professionals zorgt de Business Unit Manager voor actie en resultaten.

Perspectief binnen de organisatie

De Business Unit Manager rapporteert aan de Business Development Director, die op zijn beurt lid is van het MT en rapporteert aan de CEO. De Business Unit Manager is een top-10 positie binnen Emesa Management en valt daarmee ook binnen een managementkader dat maandelijks bij elkaar komt voor specifieke trainingen en strategiesessies. Deze high-profile positie vormt mogelijk een opstap naar een management positie van een van de nieuwe labels die Emesa zal lanceren, of naar een directiefunctie.

Persoonlijkheid

 • Type veroveraar – het web is een netwerk vol mogelijkheden
 • Snelle denker en beslisser
 • Een leider in hart en nieren

Ervaring

 • Academische achtergrond
 • Vanaf 8 jaar ervaring in bijv. consulting, category management of sales management
 • Idealiter binnen een e-commerce omgeving
 • Minimaal twee jaar leidinggevende ervaring

Interessant, want

 • Aansturen van enthousiast, getalenteerd team (10 fte)
 • Dynamisch businessmodel
 • In de lead voor internationale expansie

Contact

Business Unit Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.