Ruim 65 procent van de nieuwe Amsterdammers wordt geboren in hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam: OLVG. Deze moderne zorgorganisatie biedt jaarlijks medische zorg aan circa 500.000 patiënten. De afdeling Business Control is een belangrijk sparringpartner met het oog op doelmatigheid. In dat team is ruimte voor een ervaren professional met een achtergrond in finance of consulting.
Over OLVG
Door medische en technologische doorbraken wordt er steeds meer mogelijk. Tegelijkertijd stijgen de zorgvraag en kosten door demografische verschuivingen. De betaalbaarheid van de zorg dwingt tot keuzes. Bij een ambitieuze zorgorganisatie als OLVG gaan de ontwikkeling van kwaliteit en betaalbaarheid van zorg hand in hand.
OLVG is gevestigd op twee hoofdlocaties in Amsterdam-Oost en -West heeft polikliniekfuncties aan de Spuistraat. De organisatie is opgebouwd uit resultaatverantwoordelijke eenheden (RVE’s) in het primaire proces, het ondersteunende proces en op ziekenhuisoverstijgend niveau. Primaire processen zijn de medische specialismen, waaronder Hart, Longen, Vaten, KNO, Oncologie, Orthopedie, Hersenen, Stofwisseling en Vaten. Ondersteunende processen zijn generalistische processen ter ondersteuning van de specialismen, zoals bijvoorbeeld Spoedeisende Hulp, Intensive Care en Radiologie. Ziekenhuisoverstijgende processen zijn bijvoorbeeld Finance, HR, IT en Marketing. RVE’s zijn locatie-overstijgend. Medische RVE’s worden duaal aangestuurd door een Unit Leider met een medische achtergrond en een Bedrijfskundig Manager.
[toggle title_open=”Fusie: Samen Beter” title_closed=”Lees meer over de fusie van 2015″ hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”]
In 2015 werd de fusie met Stichting Sint Lucas Andreas Ziekenhuis voltooid. De strategie ‘Samen Beter’ focust op het maximaliseren van synergie en processen. Deze doelmatigheid is cruciaal om de kwaliteit van de zorg te blijven verbeteren én om de gezondheidszorg in bredere zin betaalbaar te houden. In 2016 zijn de eerste stappen gezet om te komen tot één financiële organisatie met één gezamenlijk ERP-systeem; de primaire en ondersteunende processen zijn verder geïntegreerd en Operationeel Managers en Teamleiders zijn zorgvuldig geselecteerd en benoemd. De totale bedrijfsopbrengsten waren dat jaar 568 miljoen euro, met een bedrijfsresultaat van 9,4 miljoen euro. Voor de periode 2017-2019 is wordt gefocust op vijf topics:
- Locatiebeleid
- E-health
- Partnerships
- Trots op OLVG
- Een topziekenhuis (óók in zakelijk opzicht
[/toggle]
Alle 5771 medewerkers dragen vanuit hun eigen specialisme bij aan de zorg van vandaag, van morgen en van volgende generaties. Lees meer over werken bij OLVG.
Vacature: Business Partner Performance & Compensation
De Business Partner is een sparringpartner voor de RvB en de RVE’s op het gebied van performance management en compensatie en denkt proactief mee met de RvB en de RVE’s. Een ex-strategieconsultant of financial met sterke beïnvloedingsvaardigheden kan hier direct bijdragen aan het verhogen van zowel kwaliteit als betaalbaarheid van zorg.
Performance & Compensatie
Vóór de fusie was een significant deel van de artsen van OLVG georganiseerd in maatschappen. Bij de nieuwe organisatie zijn alle medewerkers in loondienst, waarbij voor medisch specialisten gebruik wordt gemaakt van een variabel honoreringssysteem. Het calibreren, perfectioneren en bekrachtigen van dit systeem is een high-exposure dossier.
Waarom high-exposure? Dit staat hoog op de agenda van centraal en decentraal management, omdat het gaat om incentivering van effectiviteit en doelmatigheid van ziekenhuizen, teams en individuen. Gezien de hoge dynamiek van ontwikkelingen in de zorg wordt het systeem voortdurend beproefd.
Een belangrijk component van de puzzel is het geven van de juiste incentives om de doelmatigheid en resultaten te verbeteren. Dat vraagt niet alleen om het meetbaar en vergelijkbaar maken van sterk uiteenlopende resultaten, maar ook om het bereiken van consensus daaromtrent.
Waarom is dit belangrijk? Dat collega’s in andere RVE’s een hogere compensatie krijgen, ligt veel minder gevoelig wanneer iedereen ervan overtuigd is dat dit gedreven wordt door uitmuntende prestaties die geleverd zijn.
Enerzijds vraagt de hoge mate van complexiteit om sterk conceptueel vermogen; anderzijds geeft het niveau van alle betrokken partijen ruim kans om gevorderde onderhandelingsvaardigheden nóg verder bij te slijpen.
Team
Het is een senior functie binnen het Planning & Control team van 12 FTE. Daarom zal deze Business Partner ook een leidinggevende en coachende rol op zich nemen ten opzichte van adviseurs en analisten. Zelf rapporteert de Business Partner aan het Hoofd Planning & Control, Eva de Bres. De Bres heeft zelf een achtergrond in consulting (A.T. Kearney) en is sinds begin 2016 verantwoordelijk voor de afdeling. De hoge mate van exposure binnen de organisatie betekent dat dit een geschikte landing spot binnen de organisatie is vanwaaruit verschillende carrièrepaden mogelijk zijn.
“Ik kan hier bijdragen aan de maatschappelijke missie om gezondheidszorg betaalbaar en bereikbaar te houden. Doelmatigheid in processen is van belang voor zowel de kwaliteit als de betaalbaarheid van de zorg, en daar kunnen wij als financials een waardevolle rol in spelen.”- Eva de Bres, Hoofd Planning & Control
Profiel
Achtergrond
- WO-niveau
- Vanaf 7 jaar ervaring
- In finance of consulting
- In een complexe organisatie
Persoonlijkheid
- Communicatief
- Conceptueel
- Organisatiesensitief
- Initiatiefrijk
Vaardigheden
- Stakeholdermanagement
- Coördineren
- Verandertrajecten
- Procesinrichting