Business Development Manager

Business Development Manager

 • Sales
 • Manufacturing
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 31 maart 2021
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 1129 views

Kandidaatprofiel

 • 7+ jaar werkervaring
 • Commercieel
 • Leidinggevende ervaring
 • People manager
 • P&L verantwoordelijkheid

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Op het gebied van testen, inspecteren, certificeren en compliance geldt Normec al jarenlang als nummer één. Om commerciële groei in een succesvolle bedrijfstak verder aan te jagen, trekt de organisatie een gedreven Business Development Manager met sterke people skills aan. 

Over Normec

In de continu veranderende wereld ondersteunt Normec haar klanten in hun innovatieproces en helpt ze door middel van testen, inspecties, certificeringen en compliance-diensten om risico’s te voorkomen. Niet sec als leverancier van benodigde tests of certificaten, maar als oprechte sparringpartner die proactief met klanten meedenkt. Die persoonlijke, betrokken benadering maakt Normec onderscheidend en maakte dat het in korte tijd een leidende positie op de markt veroverde.

Verschillende bedrijfsunits en dochterorganisaties dragen bij aan het succes van Normec. Eén daarvan is een organisatie die zich richt op het waarborgen en verbeteren van de openbare veiligheid. Deze dochteronderneming is marktleider en groeit al jaren met dubbele groeicijfers. Het is aan de Business Development Manager om deze groei niet alleen te consolideren, maar samen met het team de stijgende lijn nóg steiler te maken.

Vacature: Business Development Manager

Hoewel een jarenlange double digit-groei indrukwekkend is, zijn ze er bij Normec van overtuigd dat er voor de dochterorganisatie commercieel nog veel ruimte voor groei is.  Mogelijkheden liggen vooral in het aantrekken van nieuwe klanten, het uitbouwen van bestaande partnerships en internationaal terrein winnen. Dat is precies waar de Business Development Manager zich op richt.

Naast het realiseren van commerciële groei, richt de Business Development Manager zich op het motiveren en aansturen van het team. Zij/hij weet de account managers, planners en meettechnici op prettige, inspirerende wijze met zich mee te krijgen. Sterk empathisch vermogen en plezierige people skills zijn voor deze rol een absolute musthave.

“Binnen Normec heb je veel invloed op je eigen carrièrepad. Voor wie zich op positieve wijze onderscheidt en mooie kansen voor het team en zichzelf creëert, is de sky the limit” 

Succesvolle toekomst voor Normec en de eigen carrière
Bij alles wat de Business Development Manager doet, domineert een heldere, weloverwogen langetermijnvisie. Zij/hij – die P&L-verantwoordelijkheid draagt – zet een stip op de horizon en maakt een gedegen plan om daar te komen. Op die manier plaveit zij/hij de weg naar een nóg succesvollere toekomst voor Normec, voor het team en uiteindelijk ook voor haar/zijn eigen carrière binnen het bedrijf. Het is een platte organisatie, waarin lijnen kort zijn en snel geschakeld wordt. Goede prestaties en resultaten worden opgemerkt en beloond met mooie stappen. De Business Development Manager rapporteert direct aan de Managing Director.

De ideale kandidaat is een enthousiaste en energieke sales professional die gewend is met (team)targets te werken. Een overtuigende people manager die mensen op de juiste manier enthousiasmeert en aanspoort. Goed stakeholdermanagement is een vereiste; ervaring in het werken met ambtenaren een pre. Tot slot kan ook een proactieve, hands-on mindset niet ontbreken: in deze kleine, ambitieuze organisatie deinst niemand ervoor terug om zelf met de poten in de modder te staan.

 

Interesse?

Normec werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Business Development Manager

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Senior ManagerBisnez
Volgende vacature
Strategy & Business Developerbol.com

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.