Business Development Consultant

Business Development Consultant

 • Scale-up
 • Technology
 • Zaltbommel
 • 611 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de IRI werkgeverspagina voor andere vacatures

Data is alles

Data is van onschatbare waarde voor retail en FMCG. Wie koopt wat? Wanneer? En via welk kanaal? Zonder data geen inzicht, zonder inzicht geen groei. De wereld van big data is tegenwoordig geweldig in beweging: er komt steeds meer data beschikbaar en de analysemiddelen worden steeds intelligenter. Tegelijkertijd vervagen in FMCG de grenzen tussen de diverse kanalen. Het is tegenwoordig niet meer de vraag: hoeveel diepvriespizza’s verkoop ik als fabrikant, maar uit welke kanalen kan een klant die zin in pizza heeft allemaal kiezen? De combinatie van ontwikkelingen in big data en vervagende kanalen biedt kansen voor een Business Development Consultant bij IRI.

Over IRI

IRI helpt fabrikanten van FMCG-producten groeien door het bieden van specifieke marktinformatie, oplossingen en diensten. Commercieel Directeur Paul Houtepen zegt: “Wij bieden onze klanten harde feiten en nuttige inzichten. Onze functie is samen met de klant bepalen waar het naartoe moet, op basis van data. IRI maakt op dit moment een grote transitie door. Voorheen leverden we onze klanten een soort foto van de markt op basis van scanningsdata van supermarkten, tankstations en drogisterijen. Maar nu en in toenemende mate in de toekomst willen we meer dan die foto bieden: het gaat ook om inzichten en analyses waarmee je de klant helpt zijn toekomstige business vorm te geven, te groeien.”

Vacature voor Business Development Consultant

De Business Development Consultant ziet als geen ander de kansen die het veranderende FMCG-speelveld biedt. Hij of zij gaat actief op zoek naar businessvraagstukken bij prospects en biedt hen op maat gemaakte IRI-oplossingen. Dat vraagt om een commerciële inslag, maar ook om het vermogen om op conceptueel niveau mee te denken. Idealiter zit de Business Development Consultant aan tafel bij de Insights Manager of commercieel verantwoordelijke om samen op basis van de data-interpretatie nieuwe proposities te ontwikkelen. Ook intern is de Business Development Consultant een uitstekende communicator die de aan te bieden producten en adviezen afstemt met de stakeholders binnen IRI.

Overstap vanuit FMCG

Voor een Account Manager of Category Manager biedt deze functie de kans om bij veel verschillende FMCG-bedrijven binnen te kijken en mee te praten over de strategie. Bovendien zit hij of zij in de voorhoede van de technologische ontwikkelingen op het gebied van shopper data.

Profiel

De ideale kandidaat heeft minimaal hbo en vier tot zes jaar ervaring in een commerciële functie in FMCG. Is zelfstartend en resultaatgericht, snapt de relevantie van de services die IRI biedt. Is in staat relaties op te bouwen en te onderhouden, zowel buiten als binnen de organisatie. Ook begrijpt hij of zij de rol van de consultant: de focus ligt meer op het binnenhalen dan op het servicen van de klant. Doorgroei is mogelijk naar een positie als Teammanager IRI New Business en verder.

Persoonlijkheid

 • Overtuigend
 • Initiatiefrijk en zelfredzaam
 • Relatiemanager

Ervaring

 • Account Management
 • Category Management
 • Commerciële functies in FMCG (retail of out of home)

Groeimogelijkheden

 • Team manager IRI New Business

 

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.