Business Controller

Business Controller

 • Finance
 • Consumer
 • Katwijk
 • Gepubliceerd op: 04 maart 2024
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 788 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 3 jaar ervaring
 • Met businessstrategie
 • En finance
 • Binnen consultancy
 • Of binnen productie-omgevingen zoals FMCG
 • Analytisch sterk

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De Eetgemak Groep is specialist op het gebied van verse en gezonde maaltijden, met een focus op doelgroepen die daar het meest behoefte aan hebben: (ziekenhuis)patiënten in herstel of in voorbereiding op behandelingen, bewoners van zorginstellingen en jonge kinderen in de groei. De Business Controller begeleidt de volgende groeifase door met een strategische blik naar finance en de bedrijfsvoering te kijken.

Over de Eetgemak Groep

De verschillende merken en proposities binnen de Eetgemak Groep leveren verse, smakelijke en gezonde gerechten aan ziekenhuizen, zorginstellingen, kinderdagverblijven en gevangenissen of bij mensen thuis. Dankzij slimme en creatieve concepten krijgen klanten alles binnen wat ze nodig hebben voor een optimale gezondheid – hoe specifiek de zorg- en dieetbehoeften ook zijn. De merken van de Eetgemak Groep leveren bijvoorbeeld aan het OLVG en werken nauw samen met ziekenhuizen zoals het Radboud Universitair Medisch Centrum en Maasstad Ziekenhuis, waar voedingsassistenten van de Eetgemak Groep intern geplaatst zijn om patiënten te adviseren. De meerwaarde van deze propositie is immers duidelijk: klanten eten beter en genieten meer van de eetmomenten, wat significante impact heeft op hun mentale en fysieke herstel (bij patiënten), het mentale en fysieke welbevinden (bij bewoners van tehuizen en instellingen) en hun groei en ontwikkeling (in de kinderopvang). En de betreffende organisaties kunnen zich intussen volledig richten op hun kerntaken.

De Eetgemak Groep is ontstaan vanuit een Wassenaarse groenteboer die maaltijden aan plaatselijke zorginstellingen leverde. Inmiddels is de Eetgemak Groep een hardgroeiend bedrijf met meer dan vijfhonderd medewerkers. Ongeveer de helft hiervan werkt als voedingsassistent in de verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen en heeft direct contact met de cliënten en patiënten. Een even groot aantal medewerkers is te vinden in de productiefaciliteit in Katwijk. Op het hoofdkantoor werken enkele tientallen collega’s.

De groei van het bedrijf is zowel organisch als via M&A tot stand gekomen, mede dankzij de steun van private equity-partij Gilde Healthcare. De ambities om verder te groeien liggen hoog. De Business Controller gaat de volgende groeifase begeleiden door de link te leggen tussen finance en strategie.

Vacature: Business Controller

De Business Controller bekleedt een nieuwe functie in het financeteam van de Eetgemak Groep. Zij/hij kijkt met een strategische blik naar de data en rapportages die door de financiële administratie worden opgeleverd. Vervolgens stelt zij/hij zichzelf en collega’s twee vragen: waar is ruimte voor strategische verbetering, kostenbesparing en inkomstenverhoging, en hoe kunnen deze rapportages structureel worden verscherpt en geautomatiseerd zodat ze optimaal input leveren voor de strategie van het bedrijf?

De functie bestond nog niet eerder bij de Eetgemak Groep. De Business Controller krijgt dus alle kansen om deze functie zelf vorm te geven. Zij/hij is een analytische sparringpartner voor met name de afdelingen Inkoop, Commercie en Productie. Zij/hij helpt de laatstgenoemde afdeling met het invoeren van activity based costing en levert, zowel gevraagd als ongevraagd, datagedreven advies. Ook werkt de Business Controller mee aan het creëren en/of beoordelen van business cases voor grote projecten. Zij/hij rapporteert aan de CFO en is onderdeel van het financeteam.

“De Business Controller kijkt voortdurend met een strategische blik naar mogelijkheden om te optimaliseren. Welke data zijn écht inzichtelijk en hoe kunnen we rapportages automatiseren? Waar liggen de grootste kansen om onze financiële resultaten te verbeteren? De Business Controller is de schakel tussen finance en strategie en speelt daarmee een sleutelrol bij de volgende groeifase.” – Jan-Pieter Ebben, CFO

Dit is een uitgelezen kans voor een kandidaat die sterk is in het creëren van heldere inzichten op basis van scherpe analysen. Vooral aantoonbare ervaring met data, strategie en bedrijfsvoering zijn voor deze functie van belang. Daarnaast heeft de juiste kandidaat ook enige achtergrond in finance. Een succesvolle Business Controller heeft bijvoorbeeld enkele jaren gewerkt in strategie- of managementconsulting, investment banking of M&A. De Eetgemak Groep biedt volop mogelijkheden om mee te groeien met het bedrijf.

Interesse?

De Eetgemak Groep werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivianlinker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Business Controller

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.