Business Analyst

Business Analyst

 • Analytics
 • Health
 • Zoetermeer
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 827 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de WS Audiology werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 5 jaar ervaring
 • In een analytische rol
 • Ervaring in het bouwen en beheren van Power BI-rapportages
 • Communicatief
 • Commercieel

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Wie beter kan horen, geniet meer van het leven, daar zijn ze bij WS Audiology van overtuigd. Met behulp van innovatieve technologieën helpt het bedrijf mensen met gehoorproblemen de geluiden te horen die het leven mooi maken. De ambities voor de toekomst zijn groot. De inzichten en adviezen van de Business Analyst zijn essentieel om die ambities te realiseren.

Over WS Audiology

WS Audiology (WSA) is een toonaangevende internationale speler in de audiologiebranche. Het bedrijf ontstond in 2019 uit de fusie van twee hoortechnologiebedrijven, Sivantos en Widex. WSA ontwikkelt en produceert innovatieve hooroplossingen voor meerdere eigen merken zoals Widex, Signia, Coselgi en Audio Service, die via verschillende kanalen in 130 landen verkocht worden, en heeft zowel in Singapore als in Denemarken een hoofdkantoor. Op de Nederlandse vestiging in Zoetermeer werken zo’n vijftig mensen. Vanuit dit kantoor wordt de hele Benelux bediend.

Een op de drie hoortoestellen wordt gemaakt door WSA. Dat percentage moet de komende jaren onverminderd blijven groeien. Daar zetten ruim 12.000 medewerkers over de hele wereld zich elke dag gepassioneerd voor in.

WSA is een succesvolle multinational met grote ambities, maar tegelijkertijd een organisatie met een zeer platte structuur en open, directe communicatielijnen. Een van de zaken die het bedrijf zo bijzonder maakt, is het gegeven dat commercie en zorg bij WSA hand in hand gaan. Medewerkers willen niets liever dan de beste zorg leveren en het verschil maken in het leven van mensen, maar verliezen de commercieel-strategische doelstellingen daarbij niet uit het oog. Die balans is typerend voor het authentieke karakter en de drive van de organisatie.

Vacature: Business Analyst

De Business Analyst is een datacruncher pur sang. Als rechterhand van de CEO en de CFO is zij/hij de go-to person voor alles wat met data te maken heeft. Dankzij een diepgewortelde nieuwsgierigheid wil de Business Analyst alles tot op de bodem uitzoeken en zich het liefst overal mee bemoeien – in de datagedreven zin des woords, uiteraard.

De Business Analyst is verantwoordelijk voor het verbeteren van bestaande en het creëren van nieuwe (financiële) rapportages. Variërend van kwartaalforecasts en budgetteringsprocessen waarin de Business Analyst een coördinerende rol speelt, het opsporen van een mogelijke issue bij de implementatie van een nieuw ERP-systeem tot het aanleveren van rapportages over specifieke marktsegmenten: bij vrijwel elk type vraagstuk dat in de organisatie speelt, wordt bij de Business Analyst betrokken. Zij/hij weet precies waar de juiste data – soms uit verschillende systemen – gevonden moeten worden, koppelt deze aan strategische vraagstukken en doelstellingen van WSA, en vertaalt dit door naar helder gestructureerde PowerPointpresentaties, voorzien van concrete, actionable aanbevelingen. Power BI kent geen geheimen voor de Business Analyst, en ook in Excel werkt zij/hij graag. De inzichten en adviezen die zij/hij aan management terugkoppelt, vormen de basis voor belangrijke beslissingen die genomen worden. Daarmee heeft de Business Analyst directe impact op de koers van het bedrijf, en ziet zij/hij heel concreet resultaat van haar/zijn werk.

Hoe dieper de Business Analyst in de materie, data en de organisatie zit, hoe meer projecten zij/hij kan oppakken. Dat is typerend voor de cultuur van WSA, waar medewerkers veel vrijheid krijgen om hun rol in te vullen en verantwoordelijkheid op zich te nemen. De commitment om specialist te willen worden en echt impact op de organisatie te maken, is voor deze rol een absolute vereiste.

“Je bent voor mij, en voor de CFO, de rechterhand en belangrijkste sparringpartner als het om data gaat. Met jouw inzicht in de financiële en commerciële data, kunnen wij de juiste beslissingen nemen. Juist omdat jij die kennis hebt, verwachten wij ook dat je ons kritische vragen stelt en de status quo durft te challengen.” – Richard Zoetemelk, CEO

De ideale kandidaat is een gedreven data-analist met ervaring in het uitvoeren van complexe data-analyses. Naast een ijzersterk analytisch brein, kunnen ook stevige communicatieve vaardigheden niet ontbreken. Zowel om een verhaal of presentatie goed over te kunnen brengen, maar ook om de CEO, de CFO of andere directie- en MT-leden te durven challengen als dat nodig is.

 

Interesse?  

WS Audiology werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sophie Jansen via sophie.jansen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Sophie Jansen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.