Branding & Campaign Manager

Branding & Campaign Manager

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 18 december 2019
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Fit for Free / SportCity werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • Minimaal 4 jaar ervaring in branding en marketing bij fast moving (consumer) goods; retail-ervaring is een pre
 • Goede vaardigheden op het gebied van campagnes en media, en de capaciteiten om hierin zelfstandig externe bureaus aan te sturen
 • Een bouw-mindset – in deze fase gaat het niet om het optimaliseren van de laatste 5%, maar om het creëren van een succesvol merk vol potentie
 • Veel affiniteit met fitness en gezondheid

Fit For Free en zustermerk SportCity houden hun leden fit en gezond, in ruim 120 fitnesscentra door heel Nederland. Met ondersteuning van een private equity-partij werkt het management van Fit For Free en SportCity aan een compleet vernieuwde strategie, die gericht is op het ontketenen van een digitale fitnessrevolutie en internationale uitbreiding. Om de merken Fit For Free en SportCity daarbij te versterken in de markt en uit te bouwen, zoekt het management een zelfstandige en energieke Branding & Campaign Manager.

Online Fitnessrevolutie

Olympus Investment, het bedrijf achter Fit For Free en SportCity, ambieert een state-of-the-art gezondheids- en fitnessplatform te worden. Na de recente acquisitie door Bencis Capital Partners is een nieuw managementteam begonnen aan het bouwen van de organisatie van morgen, om deze ambitie te realiseren. Een belangrijk element daarin is de visie op ‘digital fitness’. Fit For Free en SportCity streven er niet alleen naar de klant een uitstekende ervaring te bieden in de fitnesscentra, maar ook buiten die centra waarde toe te voegen aan het dagelijks leven, en de gezondheidsdoelen, van de klant.

Olympus werkt dus aan een geïntegreerde ‘fitness journey’ die buiten de muren van de sportschool verder gaat. Daartoe is bijvoorbeeld een app ontwikkeld die leden helpt hun persoonlijke gezondheidsdoelen te behalen. Ook onderzoekt Olympus andere kanalen en (internationale) partnerships om deze visie te helpen verwezenlijken. Daarnaast is Olympus van plan het aantal fitnesscentra uit te breiden, waarbij ook over de grens wordt gekeken.

Op marketingvlak betekent dit het neerzetten, handhaven, en uitbouwen van een sterk merk. De Chief Commercial Officer, Jorrit Pijlman, werkt aan het ontwikkelen van de strategie hiertoe en bouwt tegelijkertijd het nieuwe marketingteam op, dat de strategie gaat finetunen en uitvoeren.

Vacature: Branding & Campaign Manager

De Branding & Campaign Manager krijgt als taak de merken Fit For Free en SportCity te versterken in de huidige markt, en – samen met de CCO – het bedrijf en haar klanten uit te dagen op een nieuwe manier naar deze merken te kijken. Olympus gaat hierbij bijvoorbeeld kritisch de consistentie en kwaliteit van de fitnesscentra tegen het licht houden, en een Propositie Manager zal het aanbod van abonnementen en pricing optimaliseren. Hierdoor kan de Branding & Campaign Manager een helder beeld van de merken in de markt gaan zetten.

Onder deze rol valt, naast het strategische branding-aspect in samenspraak met de CCO en de Marketing Manager E-Commerce, vooral de uitvoering van de merkstrategie. De Branding & Campaign Manager gaat de marketingkalender voor 2020 opzetten en daar een mediaplan aan koppelen. Dit doet hij of zij op basis van ervaring en theoretische kennis. Naast structureren en vooruitdenken kan de Branding & Campaign Manager echter ook inspelen op relevante gebeurtenissen en momenten in de markt, en is er wat dat betreft dus ruimte voor spontaniteit en creativiteit. De Branding & Campaign Manager wordt de liaison van media- en campagnebureaus waar Olympus mee werkt, en krijgt een zelfstandige rol op het gebied van campagnevoeren en het besteden van het mediabudget.

De ideale kandidaat voor deze rol heeft ervaring met branding en campagnes in fast moving consumer goods en/of retail. Hij of zij heeft affiniteit met strategie, maar wil vooral implementeren en zelf een merk gaan bouwen.

“Wij zijn nu de nummer twee in de markt, en dat is op het gebied van branding en marketing een fantastische positie. De markt is sterk aan het vernieuwen, en als wij nu de juiste keuzes maken, ligt daar nog heel veel potentie voor onze merken.” – Jorrit Pijlman, CCO

Fit For Free en SportCity bevinden zich in een dynamische periode vol interessante mogelijkheden. Fit For Free is één van de grootste merken in de Nederlandse fitnesswereld, en heeft desondanks genoeg zelfreflectie om te beseffen dat er nog veel verbeterd en bereikt kan worden. De uitbreidingsplannen garanderen boeiende doorgroeimogelijkheden – zeker voor goede teamleden die al in deze vroege fase instappen.

Fit for Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Branding & Campaign Manager

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Branding & Campaign Manager

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Branding & Campaign Manager

Vraag over deze vacature? Vraag het Gijs Millaard

Volgende vacature
Supply Chain ManagerMR MARVIS

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.