Branding & Campaign Manager

Branding & Campaign Manager

  • Marketing
  • Leisure
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 929 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Branding & Campaign Manager werkgeverspagina voor andere vacatures

Fit For Free en zustermerk SportCity houden hun leden fit en gezond, in ruim 120 fitnesscentra door heel Nederland. Met ondersteuning van een private equity-partij werkt het management van Fit For Free en SportCity aan een compleet vernieuwde strategie, die gericht is op het ontketenen van een digitale fitnessrevolutie en internationale uitbreiding. Om de merken Fit For Free en SportCity daarbij te versterken in de markt en uit te bouwen, zoekt het management een zelfstandige en energieke Branding & Campaign Manager.

Online Fitnessrevolutie

Olympus Investment, het bedrijf achter Fit For Free en SportCity, ambieert een state-of-the-art gezondheids- en fitnessplatform te worden. Na de recente acquisitie door Bencis Capital Partners is een nieuw managementteam begonnen aan het bouwen van de organisatie van morgen, om deze ambitie te realiseren. Een belangrijk element daarin is de visie op ‘digital fitness’. Fit For Free en SportCity streven er niet alleen naar de klant een uitstekende ervaring te bieden in de fitnesscentra, maar ook buiten die centra waarde toe te voegen aan het dagelijks leven, en de gezondheidsdoelen, van de klant.

Olympus werkt dus aan een geïntegreerde ‘fitness journey’ die buiten de muren van de sportschool verder gaat. Daartoe is bijvoorbeeld een app ontwikkeld die leden helpt hun persoonlijke gezondheidsdoelen te behalen. Ook onderzoekt Olympus andere kanalen en (internationale) partnerships om deze visie te helpen verwezenlijken. Daarnaast is Olympus van plan het aantal fitnesscentra uit te breiden, waarbij ook over de grens wordt gekeken.

Op marketingvlak betekent dit het neerzetten, handhaven, en uitbouwen van een sterk merk. De Chief Commercial Officer, Jorrit Pijlman, werkt aan het ontwikkelen van de strategie hiertoe en bouwt tegelijkertijd het nieuwe marketingteam op, dat de strategie gaat finetunen en uitvoeren.

Vacature: Branding & Campaign Manager

De Branding & Campaign Manager krijgt als taak de merken Fit For Free en SportCity te versterken in de huidige markt, en – samen met de CCO – het bedrijf en haar klanten uit te dagen op een nieuwe manier naar deze merken te kijken. Olympus gaat hierbij bijvoorbeeld kritisch de consistentie en kwaliteit van de fitnesscentra tegen het licht houden, en een Propositie Manager zal het aanbod van abonnementen en pricing optimaliseren. Hierdoor kan de Branding & Campaign Manager een helder beeld van de merken in de markt gaan zetten.

Onder deze rol valt, naast het strategische branding-aspect in samenspraak met de CCO en de Marketing Manager E-Commerce, vooral de uitvoering van de merkstrategie. De Branding & Campaign Manager gaat de marketingkalender voor 2020 opzetten en daar een mediaplan aan koppelen. Dit doet hij of zij op basis van ervaring en theoretische kennis. Naast structureren en vooruitdenken kan de Branding & Campaign Manager echter ook inspelen op relevante gebeurtenissen en momenten in de markt, en is er wat dat betreft dus ruimte voor spontaniteit en creativiteit. De Branding & Campaign Manager wordt de liaison van media- en campagnebureaus waar Olympus mee werkt, en krijgt een zelfstandige rol op het gebied van campagnevoeren en het besteden van het mediabudget.

De ideale kandidaat voor deze rol heeft ervaring met branding en campagnes in fast moving consumer goods en/of retail. Hij of zij heeft affiniteit met strategie, maar wil vooral implementeren en zelf een merk gaan bouwen.

“Wij zijn nu de nummer twee in de markt, en dat is op het gebied van branding en marketing een fantastische positie. De markt is sterk aan het vernieuwen, en als wij nu de juiste keuzes maken, ligt daar nog heel veel potentie voor onze merken.” – Jorrit Pijlman, CCO

Fit For Free en SportCity bevinden zich in een dynamische periode vol interessante mogelijkheden. Fit For Free is één van de grootste merken in de Nederlandse fitnesswereld, en heeft desondanks genoeg zelfreflectie om te beseffen dat er nog veel verbeterd en bereikt kan worden. De uitbreidingsplannen garanderen boeiende doorgroeimogelijkheden – zeker voor goede teamleden die al in deze vroege fase instappen.

Fit for Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.