Brand Manager Maaslander

Brand Manager Maaslander

 • Marketing
 • Consumer
 • Huizen
 • 614 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Westland werkgeverspagina voor andere vacatures

Het merk Maaslander van Westland Kaas kenmerkt zich door continue innovatie. Ondanks dat het merk al meer dan 40 jaar oud is, blijft het merk zich steeds opnieuw uitvinden. Vorig jaar werd Maaslander Kaasmakers geïntroduceerd, waarbij in samenwerking met ambachtelijke boeren unieke kaas wordt gemaakt. De Brand Manager Maaslander breidt het merk vanuit dit nieuwe concept uit en ontwikkelt hiervoor de juiste communicatie en designs.

Over Westland Kaas

Westland Kaas werd in 1936 opgericht en is nog altijd een echt familiebedrijf. De aandeelhouders van Westland zijn 31 leden van de familie en sinds 2012 is derdegeneratiefamilielid Henny Westland de CEO. Ze hebben met Old Amsterdam en Maaslander twee sterke merken in handen die vrijwel iedereen in Nederland kent. Westland Kaas is een professionele en resultaatgedreven organisatie, waar iedereen goed samenwerkt en elkaar graag helpt. Het is een merkenbedrijf: ze richten zich volledig op Research & Development, Marketing en Sales. Zorgvuldig uitgekozen partners nemen de productie en het verpakken voor hun rekening. Innovatie is speerpunt van het bedrijf. Zowel voor hun productinnovatie als voor vernieuwingen op het gebied van verpakkingen heeft het bedrijf meerdere prijzen gewonnen. Het hoofdkantoor van Westland Kaas is in Huizen en er werken inmiddels 90 professionals bij het bedrijf.

Over Maaslander

In 1987 introduceerde Westland Kaas het merk Maaslander. De Groen Gele Maaslander onderscheidt zich in eerste instantie vooral door het lage zoutgehalte. Over de jaren blijft het merk zich steeds vernieuwen. Dat doen ze door kaas op nieuwe manieren aan te bieden (voorgesneden blokken en plakken), innovatieve verpakkingen (hersluitbare pakjes en de envelopverpakking) en vele nieuwe smaken (Maaslander Jong 30+ kaas en Maaslander Geitenkaas). Ook vorig jaar heeft het merk weer nieuwe smaken gelanceerd met Maaslander Kruid & Pit en Maaslander Kaasmakers. Met Kaasmakers heeft Westland Kaas de samenwerking opgezocht met ambachtelijke kaasboeren. Daarbij is de Fris Gerijpte Boerenkaas van Boer Olieman uitgeroepen tot Product van het Jaar 2017. Doel is om vanuit dit platform het merk Maaslander groter te gaan maken.

“Het merk Maaslander is nu meer dan 40 jaar oud. Wat doe je om zo’n merk levendig en relevant te houden? Hoe onderscheid je je? Elke dag moeten wij het hart van de consument opnieuw winnen.” – Bregtje van Aalten, Marketing Directeur

Brand Manager Maaslander

De Brand Manager Maaslander heeft de belangrijke taak om de volgende generatie smaken van Maaslander in de markt te zetten. Dit betekent dat op alle dimensies van het merk innovaties plaatsvinden: nieuwe recepturen, designs en communicatie. De Brand Manager Maaslander is verantwoordelijk voor dit nieuwe creatieve domein.

Bij deze innovaties heeft de Brand Manager Maaslander intensief contact met alle belangrijke domeinen rondom het merk. Bijvoorbeeld met Research & Development over receptuur-ontwikkeling, met Supply Chain over productie, met design- en communicatiebureaus en natuurlijk met het interne marketing team. De Brand Manager is op alle vlakken nauw betrokken bij de innovaties van het merk en de gehele assortimentsvisie.

De Brand Manager Maaslander is communicatief sterk en creëert zowel buiten als binnen de organisaties fans voor het merk. Hij/zij haalt op korte termijn resultaten maar maakt ook strategische keuzes voor de lange termijn.

De Brand Manager Maaslander werkt in een team samen met de Brand Manager Old Amsterdam en rapporteert aan de Brand Lead. Daarnaast zijn erin het marketing team nog twee subteams die nieuwe business mogelijkheden ontwikkelen en verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse marketing van de merken. Het marketing team staat onder leiding van de Marketing Directeur, Bregtje van Aalten.

Persoonlijkheid

 • Creatief en conceptueel
 • Innovatief
 • Grote overtuigingskracht
 • Krijgt mensen in beweging

Ervaring

 • Marketing ervaring in FMCG
 • Merk engager
 • Met focus op innovatie en conceptontwikkeling
 • Design- en communicatiestrategie

Contact

Brand Manager Maaslander Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.