Marvia activeert met haar software de lokale marketingpotentie van merken. Om de leidende speler in marketingtechnologie te zijn, wordt de unieke SaaS-software van de scale-up continu verder ontwikkeld met innovatieve high quality code. Wie dit gaat realiseren? Een ‘Marvian’ in de vorm van een Back-end Developer PHP/GraphQL met leidinggevende ambities.
Over Marvia
Lokale marketing maakt bedrijven succesvoller, zo vindt Marvia. Met haar all-in-one-platform tuigt de lokale franchiser van een pizzaketen of de fietsenmaker op de hoek voortaan helemaal zelf professionele campagnes op. Van posters in abri’s tot on-brand socialmediamateriaal, bedrijven regelen alles via een centraal punt met daarin: branded templates, digital asset management en een digitale huisstijlgids. Het gebruik ervan biedt tal van voordelen. Je wordt als merk bijvoorbeeld relevanter, persoonlijker en speelt beter op de behoefte van de lokale klant in. Om nog maar te zwijgen over de merkconsistentie, vliegensvlugge speed-to-market én kostenbesparingen.
Even terug naar 2007. In dit jaar bestormde Marvia de markt namelijk als een web-to-print-applicatie met als doel het DTP-proces te vereenvoudigen. Het bedrijf vond al snel haar weg naar de nominatielijst van de Deloitte Technology Fast 50’s Rising Star-award en werd in 2014 overgenomen door PostNL. Ondertussen ontwikkelde Marvia zich flink door tot het huidige alles-in-één-platform. Sinds de management buy-out in 2018 bestieren Joep Donders (CEO) en Merlijn Bruijnes (CTO) Marvia met maar één doel voor ogen: Europa’s #1 local marketing platform voor merken worden.
Vandaag de dag heeft Marvia een miljoenenomzet en bedient het zo’n 80.000 gebruikers wereldwijd, waaronder KPN, Domino’s Pizza, PostNL, Sligro en BAM. Daarnaast is het bedrijf sinds 2020 aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Zo is het platform volledig opnieuw ontworpen en gebouwd met verbeterde en nieuwe features, zoals de editor voor het produceren van branded videocontent. Op dit moment wordt het platform klaargestoomd voor het volgende hoogtepunt, namelijk: de overstap van PHP/Symfony naar GraphQL/React.
Kortom: Marvia is volle bak in beweging, zowel inhoudelijk als in groei. En dus is er ruimte voor een Back-end Developer PHP/GraphQL die alleen de allerbeste code voor de applicatie creëert. En het platform samen met het Development-team naar een steeds hoger niveau weet te tillen.
Vacature: Back-end Developer PHP/GraphQL
De Back-end Developer ademt code. Zij/hij schrijft gestructureerde en schaalbare codes op basis van unittesten, zorgt dat de applicatie in de lucht blijft, onderhoudt de bestaande codebase, lost bugs en security-issues op en ziet toe op een snelle performance. Door de aankomende move naar GraphQL en React is deze rol perfect voor een Back-end Developer die zelf deze overstap wil (mee)maken.
Op basis van de bestaande codes, klantinzichten en algemene markttendensen worden er per kwartaal OKR’s opgesteld, die de Back-end Developer samen met het Development-team gaat realiseren. De Back-end Developer voert overigens niet alleen opdrachten uit, maar bedenkt ze ook zelf. De ideale kandidaat denkt hierbij vooral in mogelijkheden en houdt altijd de eindgebruiker en admins van de software in het achterhoofd. Komt zij/hij tot een interessant inzicht, dan zet de Back-end Developer haar/zijn technische kennis direct om naar bruikbare en kick-ass concepten. En weet anderen hier met gemak warm voor te maken.
De Back-end Developer is een echte rots in de branding. Het mooie van deze functie is dat het naast enorm inhoudelijk ook een praktisch component heeft. De ideale kandidaat vindt het leuk om de jonge talenten te coachen, houdt de teamspirit goed op peil en deelt graag haar/zijn kennis met collega-Developers. Het bedrijfssucces wordt volledig bepaald door de hechte groep van ‘Marvians’ en alleen samen kan en wíl het bedrijf de top bereiken. De rol is daarom ideaal voor een Back-end Developer die haar/zijn leidinggevende kwaliteiten wil inzetten of juist een flinke boost wil geven.
Het Development-team werkt in agile-sprints van drie weken. In de eerste twee weken wordt er volgens de planning gewerkt en in de derde week wordt de gebouwde software gereviewd en worden de final touches aangebracht. De tijd die overblijft besteedt iedere Developer aan persoonlijke ontwikkeling, research en experimenten. Marvia wil continu voorop blijven lopen en dus presenteert iedereen aan het eind van de sprint mogelijk interessante concepten tijdens de ‘Academy.’ Op deze manier kan iedereen een persoonlijke stempel op het product drukken.
Al met al wil Marvia haar schaalbare applicatie de komende jaren flink uitbouwen. En dat komt goed uit, want de Back-end Developer is graag betrokken bij de ontwikkelingen en wil hier graag aan meebouwen. Ook goed om te weten is dat Marvia bekend staat als een informele, toegankelijke en platte organisatie met een no-nonsense-mentaliteit én niet te vergeten: voldoende drankjes op vrijdagmiddag in het Amsterdamse hoofdkantoor.
Interesse?
Marvia werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.