Back-end Developer

Back-end Developer

 • IT
 • Leisure
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 07 januari 2020
 • Vanaf 2 jaar werkervaring
 • 443 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • Kennis van Ruby on Rails, PostgreSQL en Heroku
 • Ervaring met digitale b2c-producten en agile-softwareontwikkeling
 • Proactief en resultaatgericht
 • Leergierig en nieuwsgierig
 • Creatief en experimenteert graag
 • Perfecte beheersing van het Engels

De competitieve fitness-industrie wordt gezien als een zogenoemde slow adopter of technology. Maar als het aan Fit For Free en zusterbedrijf Sportcity ligt is dat niet lang meer zo. De op een na grootste sportketens van Nederland werken momenteel aan grensverleggende digitale producten. In dit proces is de Back-end Developer van onschatbare waarde.

Over Fit For Free

Een ware online fitnessrevolutie ontketenen, dat is wat Fit For Free en Sportcity voor ogen hebben. Olympus Investment, het moederbedrijf van beide merken, ambieert namelijk een state-of-the-art gezondheids- en fitnessplatform te worden. Na de overname door Bencis Capital Partners in 2018 is een nieuw managementteam begonnen om deze ambitie te realiseren. Een belangrijk element daarin is de visie op ‘digital fitness’.

De digitale transformatie is in volle gang. Op basis van een geslaagde pilot is eind 2019 een nieuwe app gelanceerd die leden helpt om hun persoonlijke gezondheidsdoelen te behalen. Want wat blijkt? Veel leden verliezen hun motivatie om te sporten door een gemis aan personalisatie en het gevoel geen tijd te hebben. Het vernieuwde product biedt daarom gepersonaliseerde workouts die je toevoegt aan je eigen online kalender. De app werkt trouwens met een op machine-learning-gebaseerd algoritme. Hoe meer iemand de app gebruikt, hoe gepersonaliseerder deze wordt.

Dit alles is nog maar het begin. Olympus Investment werkt namelijk aan een geïntegreerde fitness journey die buiten de muren van de sportschool verdergaat. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van veel onderzoeken doen, productontwikkelingen, nieuwe features ontwerpen en bouwen. Alles richt zich hierbij op grensverleggende functionaliteiten binnen, maar vooral buiten de sportschool.

“Ons hoofddoel is om de nummer 1-health-app worden. Daarbij ligt de focus breder dan sport en bewegen. Zie het als een soort lifecoach. Deze app ligt in de lijn met onze missie om happy & healthy ouder te worden.” – Tim de Jardine, Chief Product Officer

De basis ligt er al, maar er is nog veel werk aan de winkel om tot de ‘gym 2.0’ te komen. Daarom wordt er momenteel een nieuw team gevormd die deze digitale transitie verder uitbouwt. En precies hier komt de gedreven Back-end Developer in beeld.

Vacature: Back-end Developer

De Back-end Developer zorgt voor een solide technische basis, zodat de Fit For Free-app daadwerkelijk werkt en vooral blijft werken. De uitdaging in deze rol ligt vooral op de complexiteit van een goed werkende interfacing. Momenteel zit het bedrijf in een fase waarin het alle aandacht richt op nieuwe mogelijkheden ontdekken. Deze persoon is daarom leergierig, staat open voor een experiment en bewandelt graag nieuwe paden.

Van nieuwe klantgegevens verwerken tot de juiste oefeningen in de app tonen, de Back-end Developer is onder andere verantwoordelijk voor een perfecte dataverwerking en businesslogica. Maar dit is natuurlijk niet alles, deze persoon legt namelijk ook het fundament voor alle nieuwe features. En dat zijn er nogal wat. De Back-end Developer tovert deze app met zijn/haar slimme ideeën en waanzinnig goede technische skills om tot dé digitale lifecoach.

Tijdens alle beslissingen rondom de digitale producten staat de functionele behoefte van de klant altijd centraal. Behalve complexe back-ends voor mobiele apps ontwikkelen en deze optimaal laten werken, heeft de ideale Back-end Developer ook een groot commercieel bewustzijn. Net als al zijn/haar teamleden kan dit technische brein denken en handelen als de gewenste app-gebruiker.

Al met al liggen er grootse plannen voor de ‘gym 2.0′ op tafel waarmee de Back-end Developer het grote verschil voor de sportketen kan maken. De tech-stack bestaat uit Ruby on Rails, PostgreSQL en Heroku, dus een grondige kennis van deze programmeertalen is een absolute must. Om samen tot de ideale mobiele Fit For Free-app te komen, werkt hij/zij nauw samen met de Technology Lead en Data Scientist. Deze persoon rapporteert aan de Technology Lead en werkt vanuit een nieuw kantoor in Amsterdam.

Fit For Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Back-end Developer

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.