Algemeen Directeur

Algemeen Directeur

 • General Management
 • Consumer
 • Maasland
 • 1039 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de DEAC werkgeverspagina voor andere vacatures

Ristretto of espresso? Of toch liever een cappuccino, latte of flat white? On the go, op kantoor of bij een gezellig café? Consumenten gaan steeds bewuster om met de beleving van hun koffiemomenten. Hoewel er niet veel rek zit in het totaalvolume van deze markt, maakt premiumisation groei door waardecreatie mogelijk. Als leverancier van koffie en koffiezetsystemen helpt DEAC duizenden ondernemingen hier op in te spelen. De nieuwe Algemeen Directeur krijgt de kans verder vorm te geven aan de groeistrategie van dit succesvolle bedrijf.

DEAC – professionele koffie

DEAC heeft een significant marktaandeel binnen het Nederlandse horecalandschap opgebouwd, door focus op service. Iedere onderneming kan een totaalpakket op maat kiezen uit het brede assortiment aan machines, koffiemelanges en verwante producten zoals melk, suiker, thee, koekjes, servies en dergelijke. Doordat naast sales ook customer service, technische planning, onderhoud en distributie in eigen beheer zijn, is een hechte crossfunctionele samenwerking mogelijk. Wanneer bijvoorbeeld een klant belt over een probleem met een koffiemachine, kan customer service via een real-time systeem zien welke service technici in de buurt zijn, zodat service zo snel mogelijk geboden wordt. De service technici kunnen op hun beurt terugkoppeling geven aan de respectievelijke accountmanager, bijvoorbeeld wanneer ze mogelijkheden tot up-sell zien. Lees verder over werken bij DEAC.

Vacature voor een Algemeen Directeur

Op 1 januari 2005 werd DEAC Nederland B.V. overgenomen door Thomas Overmaat en Piet van der Windt. Beide directeuren uit de tweekoppige directie hebben een achtergrond in koffie, en hebben het bedrijf verder laten opbloeien. Vanouds het grootste merk van DEAC is Caféma. In 2011 introduceerden Overmaat en Van der Windt daarnaast Wadden koffie, een jaar later werd tijdens de Horecava het premium theemerk Art Of Tea geïntroduceerd en tijdens de Horecava 2014 volgde het premium koffiemerk Royal Dutch Espresso. Na bijna twaalf mooie jaren staat DEAC aan het begin van een nieuwe groeispurt en maakt Overmaat graag ruimte voor zijn opvolger. Daarom is er een vacature voor Algemeen Directeur. Iemand die de kracht van goed ontwikkelde product-dienst-combinaties begrijpt en in nauwe samenwerking met Van der Windt de organisatie succesvol naar de volgende groeifase leidt.

Persoonlijkheid

 • Visionair
 • Influencer
 • Fact-based en analytisch
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel

Ervaring

 • Marketing expertise door commerciële achtergrond
 • Foodservice en/of B2B
 • Bij een professionele corporate
 • Idealiter ook bij een ondernemend bedrijf
 • Multidisciplinair samenwerken
 • Een track-record in het realiseren van succes
 • WO-niveau heeft de voorkeur

Type werkzaamheden

Vooropgesteld: het gaat heel goed met DEAC. Klanten zijn tevreden en het bedrijf groeit ieder jaar. Doordat DEAC de wind in de zeilen heeft, kan worden nagedacht over de lange termijn.

“De cultuur is ondernemend, niet corporate en wordt gekenmerkt door een goede combinatie van gedrevenheid en humor. Hier past een ondernemend leider die fact-based analyseert en mensen verbindt.” – Janko Klaeijsen, Partner bij Top of Minds 

Overmaat zal zijn functie geleidelijk overdragen aan de nieuwe Algemeen Directeur. In de eerste fase zal hierbij nadruk op Marketing en Sales liggen. Op termijn zal de Algemeen Directeur zijn/haar helikopterview gebruiken om een totaalstrategie uit te zetten, structuur aan te brengen en de hele organisatie mee te nemen in het najagen en verzilveren van de juiste kansen. Een aantal voorbeelden van kansen waar de Algemeen Directeur zich op kan richten:

 • Marketingkanalen effectiever inzetten. Het meten van de effectiviteit van bestaande marketinginspanningen zoals beurzen en trade marketing materialen, maar ook het ontwikkelen van bijvoorbeeld een e-commerce-kanaal.
 • Professionaliseren commerciële afdeling. Een van de eerste uitdagingen die de Algemeen Directeur kan aanpakken is het salesteam klaarstomen voor de volgende fase. Er is ruimte om nieuwe mensen aan te trekken, waaronder een commercieel manager. De basis die er ligt is sterk, maar om het niveau van sales-excellence te bereiken moeten nog belangrijke stappen worden gezet.  Visie speelt daarbij een belangrijke rol. Van het systematiseren en prioriteren van de lead generation tot het stroomlijnen van het verhaal dat er over DEAC verteld wordt.

“Als aanvoerder en strateeg ben je zowel binnen als buiten de organisatie zichtbaar. Actief klantcontact ligt primair bij anderen, maar als boegbeeld laat jij je graag inzetten als dat helpt een deal te closen.” – Piet van der Windt, Directeur bij DEAC

 • Uitbreiding naar zakelijke markt. Omdat koffie voor horeca-ondernemingen een essentieel onderdeel van de omzet vormt, is snelle, goede service voor uitbaters een belangrijke factor in de keuze voor een leverancier. Daarnaast heeft DEAC groeiambities in andere segmenten zoals de zakelijke markt. Dat vraagt om de ontwikkeling van een market-entry-strategie en assortiment op maat.
 • Automatisering. DEAC investeert graag in automatisering die het bedrijf efficiënter en/of effectiever maken. Denk bijvoorbeeld aan gedigitaliseerde ordersystemen en het real-time volgsysteem waardoor het hoofdkantoor altijd overzicht houdt over de locatie van routeverkopers en service technici. Dankzij overzicht over het gehele bedrijf ziet de Algemeen Directeur waar verdere automatisering waardevol is. Bijvoorbeeld door op basis van historische cijfers te voorspellen wanneer de voorraad bij specifieke klanten bijna op is of bepaald onderhoud aan de apparatuur nodig zal zijn, en klanten hier pro-actief voor te benaderen.

“Alles is erop gericht dat jij mede-eigenaar wordt van de onderneming. Als goede prestaties en klik bewezen zijn, dan is er ook ruimte om te participeren.” – Piet van der Windt, Directeur bij DEAC

Contact

Algemeen Directeur Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.