Key Account Manager Superunie & B2B

Key Account Manager Superunie & B2B

 • Sales
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 723 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pietercil Barends werkgeverspagina voor andere vacatures

De producten van Pietercil Barends kom je in elke supermarkt, drogist en groothandel in Nederland tegen. Voor bekende merken als Wilkinson en Lavazza verzorgt het bedrijf de marketing en sales. Met haar uitgebreide, lokale netwerk en gedetailleerde product- en categoriekennis helpt Pietercil Barends de grote producenten en merkeigenaren hun producten, via de retailers, naar de consument te brengen. De nieuwe Key Account Manager Superunie & B2B krijgt de verantwoordelijkheid voor het afzetten van de producten bij onder andere de Superunie leden en het hoofdkantoor.

OVER PIETERCIL BARENDS

Pietercil Barends verzorgt de sales en marketing voor een aantal grote producenten en merkeigenaren. Het bedrijf vertegenwoordigt merken als Lavazza, Dextro Energy, Mycosan, Energizer, Vifit Sport en Wilkinson. Als intermediair tussen de fabrikant en de retailer denkt Pietercil Barends mee met de producenten en merkeigenaren over het behalen van hun commerciële doelstellingen en zijn ze nauw betrokken bij de retailers waar het gaat om bijvoorbeeld promoties en schapinnovaties.

De kracht van Pietercil Barends schuilt in het sterke lokale netwerk dat ze hebben opgebouwd in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Daarnaast heeft het bedrijf een goede relatie met de retailers, kennis van de doelgroep en inzicht in trends en ontwikkelingen in de markt.

Het hoofdkantoor van Pietercil Barends staat in Ternat, België. De jaarlijkse omzet bedraagt zo’n 230 miljoen euro en in totaal werken er ongeveer 175 mensen. De vestiging voor de Nederlandse markt staat in Rotterdam. Daar werken 45 mensen, verdeeld over marketing, sales en field.

Pietercil Barends vertegenwoordigt een breed spectrum aan verschillende producten. Het bedrijf is actief in zestien productcategorieën, waaronder sauzen, warme & koude dranken, ontbijt, sweeteners,  olie & azijn en diepvriesmaaltijden. Door de goede relaties en intensief contact met de internationale fabrikanten is de verwachting dat het aantal categorieën in de toekomst verder zal toenemen.

 

DE VACATURE: KEY ACCOUNT MANAGER SUPERUNIE & B2B

De nieuwe Key Account Manager Superunie & B2B wordt verantwoordelijk voor alle leden van Superunie en het hoofdkantoor en voor B2B klanten als Staples en Office Depot. De Key Account Manager rapporteert rechtstreeks aan de Commercieel Manager. Het team bestaat verder uit twee Key Account Managers, een voor Etos en een voor A.S. Watson, twee marketeers en een assistent. Samen met collega’s is de Key Account Manager verantwoordelijk voor de P&L bij zijn/haar klanten.

Als Key Account Manager onderhoudt je vanzelfsprekend nauw contact met de retailers. Een goede relatie met hen is immers cruciaal. De Key Account Manager zorgt ervoor dat de producten van Pietercil Barends in het schap blijven, overlegt over promoties en zoekt naar kansen om nieuwe producten aan de schappen toe te voegen. Hij/zij zal heldere uitleg en overtuigingskracht in moeten zetten om de retailers ervan te overtuigen de producten in de schappen te leggen. Daarbij is kennis van de laatste ontwikkelingen en trends belangrijk. Dit alles doet de Key Account Manager aan de hand van de accountplannen die hij/zij in samenwerking met anderen ontwikkelt. De interactie met de retailers maakt deze rol tot een mooie uitdaging.

Intensieve samenwerking met collega’s van zowel sales als marketing, van binnen de eigen divisie en daarbuiten, is een wezenlijk onderdeel van de functie. Samen met hen werkt de Key Account Manager onder andere aan de accountplannen en de uitvoering daarvan.

Wat de functie van Key Account Manager Superunie & B2B aantrekkelijk maakt is het uitgebreide en sterke netwerk dat de Key Account Manager opbouwt binnen retail. Daarnaast biedt de functie doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld richting het uitbreiden van de te bedienen klanten.

 

ERVARING

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • HBO+
 • Sales ervaring binnen FMCG / Retail
 • Ervaring met onderhandelen
 • Handig met Excel

PERSOONLIJKHEID

 • Ondernemend
 • Planmatig werken
 • Veerkrachtig
 • Stevig
 • Teamspeler

Pietercil Barends werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Key Account Manager Superunie & B2B Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.