Sustainable Infrastructure Associate

Sustainable Infrastructure Associate

 • Analytics
 • Energy
 • Eco
 • Nederland
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 903 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Asper Investments werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal drie jaar werkervaring
 • Ervaring in een relevante sector zoals finance, consulting, infrastructuur of energie
 • Affiniteit met (duurzame) energie
 • Financiële of business analyses
 • Sterke communicatievaardigheden in NL en ENG

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Asper investeert in Europese infrastructuur op het gebied van hernieuwbare energie en duurzame warmte. Het bedrijf uit Londen heeft een tweede kantoor in Nederland, waar het zijn investeringsportefeuille sterk uitbreidt. De Sustainable Infrastructure Associate gaat de investeringen in deze impactprojecten beheren, ondersteunen en verder laten groeien.

Over Asper Investment Management

Asper is een gespecialiseerde investment-managementfirma die zich richt op het bouwen van duurzame infrastructuurbedrijven. Het huidige portfolio van Asper omvat grootschalige onshore-windprojecten en duurzame warmte-infrastructuur in Europa. De investeringsstrategie van het bedrijf is gebaseerd op wat Asper ‘platformbuilding’ noemt. Dat wil zeggen: het creëren van toonaangevende ondernemingen op het gebied van hernieuwbare energie door te investeren in zorgvuldig geselecteerde bedrijven in de start- en opschalingsfase, en daaromheen bloeiende teams en organisaties op te bouwen. Asper heeft platforms opgezet in Ierland, het VK, Nederland en Zweden. De totale portefeuillewaarde is 1,7 miljard euro; de gezamenlijke opwekkingscapaciteit bedraagt 1.250 megawatt. Verwacht wordt dat deze assets gedurende hun levensduur in totaal 21 miljoen ton CO2-uitstoot zullen besparen ten opzichte van reguliere alternatieven.

Asper is in de afgelopen vijf jaar snel gegroeid en heeft een stevige positie verworven op het snijvlak van duurzame infrastructuur en ondernemerschap. Het bedrijf heeft een team van ruim twintig zeer gedreven collega’s die vanuit in de kantoren in Londen en Nederland samenwerken. Asper ondersteunt de professionele ontwikkeling van haar mensen en stimuleert een gezonde balans tussen werk en privéleven. Ook besteedt Asper veel aandacht aan de manier van werken en de teamcultuur.

Vacature: Sustainable Infrastructure Associate

De Associate gaat een belangrijke bijdrage leveren aan Aspers groeiende Nederlandse platform voor duurzame warmte. Zij/hij werkt mee aan de totstandkoming van nieuwe deals en investeringsvoorstellen. De projecten variëren van due diligence ter voorbereiding van een mogelijke deal tot structurele ondersteuning aan portfoliobedrijven daarna. De Associate is onder andere verantwoordelijk voor het maken van financiële modellen en het voorbereiden van documenten voor de investeringscommissie. Ook werkt zij/hij veel samen met collega’s om informatie te verkrijgen, te analyseren en te structureren als input voor strategische beslissingen. De Associate krijgt daarom de kans om regelmatig naar het hoofdkantoor te reizen en tijd met collega’s daar door te brengen.

In tegenstelling tot grote energiebedrijven zijn wij een dynamische en niet-hiërarchische organisatie. Een kandidaat met passie voor de energietransitie vindt bij Asper een boeiende en uitdagende werkomgeving.” – Dirk Hovers, Director bij Asper

Dit is een uitdagende functie voor een impactgedreven kandidaat met een duidelijke affiniteit voor duurzame warmte en hernieuwbare energie. Voor deze rol wordt minimaal drie jaar relevante werkervaring verwacht, waardoor de kandidaat onmiddellijk waarde kan toevoegen en tegelijkertijd kan profiteren van een aanhoudend steile leercurve. Een achtergrond in de energie- of financiële sector past goed bij deze functie, evenals ervaring als strategieconsultant of in infrastructuur. Sterke analytische en presentatievaardigheden zijn een vereiste voor deze rol; het vermogen om snel nieuwe vaardigheden op te doen zijn belangrijke succesfactoren. Asper faciliteert verdere ontwikkeling in specifieke vaardigheden op het gebied van financiële modellen, due diligence-werk en portefeuillebeheer.

 

Interesse?

Asper Investment Management werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature, via vivian.dendekker@topofminds.com
.

 

 

 

 

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.