Effectief contact met headhunters

Gepubliceerd op: 19 sep 2023

Elon Musk klaagt op X dat hij LinkedIn tenenkrommend vindt. “Dit valt in mijn optiek wel mee,” zegt  Auke Bijnsdorp.  “LinkedIn-profielen zijn vaak goed en compleet, waardoor ze gelijkwaardig zijn aan een cv.”

LinkedIn vs. Headhunters: Het cruciale aspect voor succesvol contact
“Ik zie echter wel een belangrijke andere reden om niet alleen via LinkedIn contact te leggen en dat is de workflow van de headhunter.

Omdat LinkedIn geen integratie met een third-party Application Tracking System (ATS) toestaat, heeft een headhunter twee gescheiden systemen: aan de ene kant zijn LinkedIn Recruiter seat, aan de andere kant zijn Outlook plus een eigen ATS, in de volksmond ook wel ‘de database’ genoemd. Wat veel gebeurt, is dat berichten via LinkedIn wel gezien worden, maar niet goed verwerkt of opgevolgd vanwege de ontbrekende koppeling. Cv’s worden niet gemakkelijk opgeslagen of intern met collega’s gedeeld en ook staat een LinkedIn-bericht lager op de to-do-lijst van een headhunter dan zijn email-inbox.”

CV-Boost: Werkzoekenden, headhunters en de juiste aanpak
“Dus wat kunnen werkzoekenden het beste doen? Wel het eerste contact met een headhunter leggen via LinkedIn, maar daarna vragen of ze hun cv mogen e-mailen, en zo ja, naar welk adres. De kans op een ‘ja’ op dit laagdrempelige verzoek is een stuk groter dan op de ‘zullen we een keer koffie drinken’-vraag. Dus je bent al half binnen. Opvolging per e-mail zorgt ervoor dat de cv ook in de workflow van de headhunter terecht komt en niet wordt vergeten.

Het klinkt wellicht wat als administratief geneuzel, maar het maakt een wereld van verschil in kansen om op te vallen in een omgeving die bol staat van de prikkels.”

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.