Concept Developer Formule

Concept Developer Formule

 • Marketing
 • Consumer
 • Veghel
 • 1369 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Aan dynamiek is geen gebrek bij Jumbo Supermarkten. Nieuwe formats als Jumbo Foodmarkt en Jumbo City schieten als paddenstoelen uit de grond. In de afgelopen jaren zijn er diverse organisaties overgenomen, waaronder La Place. Dat betekent veel nieuwe (vers)producten en kansen voor de diverse retailformats. Dat vraagt om een operationeel sterke Concept Developer Formule.

Over Jumbo

Jumbo is het afgelopen decennium verzevenvoudigd in omvang. Daarmee is het de snelst groeiende foodretailer van Europa. Redenen voor deze gigantische groei zijn recente overnames van onder andere C1000, Super de Boer en La Place en de focus op continue innovatie. Dit zie je terug in de oprichting van een nieuwe big data-afdeling en de ontwikkeling van nieuwe formats. Jumbo heeft het momentum te pakken… en zet dit ook door: na Breda, Veghel en Amsterdam worden er het komende jaar verschillende nieuwe Jumbo Foodmarkten geopend, verspreid door het land. Hetzelfde geldt voor de stadswinkels onder de naam Jumbo City die zijn afgestemd op de wensen van bewoners en passanten, met de focus op meer gemak en een snelle winkeltrip.

Over de vacature: Concept Developer Formule

De Concept Developer Formule ontwikkelt nieuwe en verbetert bestaande concepten en maakt deze toepasbaar in de verschillende Jumbo-winkels, van Jumbo City naar Jumbo tot Jumbo Foodmarkt. Denk bijvoorbeeld aan concepten als de bakkerij, warme maaltijden of de Foodcorner. Het is zaak dat de concepten zoveel mogelijk aansluiten op de verschillende retailformats en de wensen van de doelgroep per format. Concept Development behoort tot het directiegebied Formule & Innovatie. Het doel is om klanten van elk retailformat een optimale winkelbeleving te bieden; een winkel met de juiste lay-out, vloermetermatrix, goederenindeling, routing, modules en concepten. Door concepten te ontwikkelen die perfect passen bij de formats, levert de Concept Developer Formule hieraan aan belangrijke bijdrage.

Daarnaast werkt de Concept Developer Formule in een multidisciplinair team, waarin hij/zij meebouwt aan de ontwikkeling van een format. De Concept Developer Formule rapporteert aan Eugenie Verbeek, Hoofd Concept Development en Formatmanager Jumbo regulier.

Innovatie in de praktijk
Bij Jumbo is continue innovatie de motor voor groei. Dat betekent in de praktijk dat er veel nieuwe concepten voor op de winkelvloer worden ontwikkeld, waarbij blurring tussen Retail en Foodservice steeds prominenter is. Een voorbeeld hiervan is een multifunctionele maaltijdmodule voor verse maaltijden, waarop ’s ochtends broodjes, ’s middags sushi en ’s avonds warme maaltijden worden bereid. De Concept Developer Formule is eindverantwoordelijk voor dergelijke concepten. Voor het bedenken, maar ook voor het doorrekenen van de begrotingen en de uitrol over de diverse formats. Dat betekent dat hij/zij bij de ontwikkeling rekening houdt met allerlei vragen: spelen we hiermee in op de klantbehoefte van specifieke winkels, hoe voorkomen we bakluchtjes zonder dat de kosten voor een afzuigkap de pan uit rijzen en wat is de kostprijs per vierkante meter? [/box]

Commercieel, operationeel en financieel sterk

Uitdagingen genoeg voor de Concept Developer Formule. In de eerste plaats bij het bedenken van een concept. Welke La Place-modules kunnen we aanpassen en integreren in onze winkels? Is het verdienmodel van zo’n module alleen geschikt voor Foodmarkten of ook voor reguliere winkels? En wat is dan de beste plek op de winkelvloer? Dit vereist commercieel inzicht en retailervaring.

Daarnaast heeft de Concept Developer Formule als taak om de totale kosten en baten in de gaten te houden. Dat vraagt om een retailprofessional die cijfermatig sterk is. Bij welk winkeltype is een concept rendabel? Wegen de arbeidskosten voor het bijvullen en schoonmaken wel op tegen de extra omzet? Tot slot moet het concept eenvoudig en voordelig uitrolbaar zijn over honderden filialen. Dus van de Concept Developer Formule wordt verwacht dat hij/zij bedreven is in projectmanagement.

“Jumbo schakelt op; van one-brand naar multi-format. Een energieke werkomgeving waarbinnen op alle fronten ruimte is om te ondernemen en te professionaliseren.” – Eugenie Verbeek, Head of New Formats & Concept Innovation bij Jumbo

Ondernemingsvrijheid

De Concept Developer Formule is niet alleen verantwoordelijk voor het bedenken, maar ook voor het realiseren van concepten in een grote, dynamische organisatie als Jumbo. Senioriteit, retailervaring en overtuigingskracht zijn daarbij essentieel. De ondernemingsvrijheid is groot; hij/zij krijgt veel ruimte om met eigen ideeën te komen en die te testen in pilots. Bij het bedenken, realiseren en uitrollen van concepten werkt de Concept Developer Formule nauw samen met onder andere Category Management, Operatie, Marketing en andere Formule-teams.

Persoonlijkheid

 • Conceptuele denkkracht
 • Commercieel inzicht
 • Cijfermatig sterk
 • Pragmatisch
 • Overtuigend
 • Ondernemend

Ervaring

 • 8 jaar als Concept Ontwikkelaar of Formule Manager in Retail
 • Bedrijfseconomische of commerciële WO-opleiding
 • Ervaring met project- en procesmanagement

Jumbo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatiecontact op met Janko Klaeijssen via janko@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.