Account Manager

Account Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Barendrecht
 • Gepubliceerd op: 24 april 2018
 • 386 views

Consumenten hechten steeds meer waarde aan biologische en duurzame producten. Daarom zoekt The Greenery voortdurend naar manieren om groente en fruit duurzamer te telen, verpakken en vervoeren. Daarnaast maakt digitalisering de waardeketen steeds transparanter. Hierdoor kunnen klanten van The Greenery steeds makkelijker het beste aanbod vinden. Voor blijvend succes zal The Greenery moeten excelleren in kostprijs, kwaliteit en klantenkennis. De Account Managers van The Greenery spelen hierin een cruciale rol. Zij werken nauw samen met supermarkten, bijvoorbeeld op zoek naar innovatieve manieren om de consument te bedienen.

OVER THE GREENERY

The Greenery levert groente en fruit aan supermarktketens, groothandelaren, cateraars en de verwerkende industrie. Ze hebben 20 procent marktaandeel in Nederland en zijn hofleverancier van onder andere Jumbo, Superunie, Edeka (de grootste supermarktketen van Duitsland) en verschillende e-commercepartijen.

The Greenery is volledig eigendom van Coforta, een coöperatie van zo’n 450 Nederlandse telers. Zij zetten al hun producten af via The Greenery. De producten van de aangesloten telers worden aangevuld vanuit andere Nederlandse en internationale telers. Zo garandeert The Greenery supermarkten en andere klanten jaar rond een compleet assortiment.

STRATEGIE

Belangrijke pijler onder het succes van The Greenery is samenwerking met de gehele keten. Met hun logistiek netwerk, IT-infrastructuur en commerciële expertise verzorgen ze de gehele logistiek. Van akker tot winkel. Om deze kwaliteiten verder te versterken werkt The Greenery aan haar meerjarenstrategie ‘Growing Together’. Onder deze noemer ontwikkelen ze nieuwe verdienmodellen, waardecreatie en strategische partnerschappen. De belangrijkste thema’s zijn: duurzaamheid, big data, innovatie en kwaliteitsbewaking.

Ook de manier waarop The Greenery met talent omgaat maakt deze werkgever bijzonder. Er wordt echt gekeken naar potentie, niet naar leeftijd. Pascal Piepers (37 jaar, Directeur Retail) en Steven Martina (41 jaar, CEO) zijn de belichaming van deze mindset.

CONCURRENTIE NEEMT TOE

De wereld van groente en fruit is dynamisch. De verse producten komen direct van het land of uit de kas. Iets simpels als het weer heeft flinke invloed op de beschikbaarheid, prijs en kwaliteit van producten.

“Wordt het koud? Dan wil iedereen stamppot met boerenkool. Hop, prijzen omhoog. Of juist omlaag. Fluctueren ze ook maar een tiende cent, dan heeft dit impact op onze totale handel, van de veiling tot aan de schappen. De keten is continu in beweging. Die spanning en dynamiek boeien me mateloos.” – Pascal Piepers, Directeur Retail bij The Greenery

Niet alleen de aanvoer van producten is continu in beweging, ook in supermarktland gebeurt genoeg. Door consolidatie blijven er steeds minder en steeds grotere retailers over. De strijd om hen van groente en fruit te voorzien wordt steeds intenser. Daarnaast is de versmarkt opgeschud door de opkomst van e-commerce.

VACATURE: ACCOUNT MANAGER SUPERUNIE

Om de supermarktstrijd te winnen zet The Greenery in op intensieve samenwerking. Een klassieke Account Manager leunt vooral op een goede band met de inkoper. Samen een hapje eten en ieder jaar een verjaardagskaart. The Greenery geeft een andere draai aan die rol. Bij hen is een Account Manager meer dan alleen eerste aanspreekpunt. Enkel reageren is niet genoeg. De Account Manager denkt pro-actief met de klant mee over innovatieve concepten, ontzorgt waar mogelijk en stelt zich op als volwaardig sparringpartner. Daarom besteedt een Account Manager veel tijd op locatie. Het Innovation Team van The Greenery ondersteunt de Account Managers bij het aandragen van innovatieve concepten.

Een andere collega waar de Account Manager veel mee samenwerkt is de Verkoper. De Account Manager en de Verkoper vormen samen een team op een specifiek account. De Verkoper houdt zich onder andere bezig met het opstellen van weekprognoses en het onderhandelen over prijzen, volumes, contracten, productspecificaties en leveringsvoorwaarden. Door deze opzet kan de Account Manager zich focussen op de klantrelatie.

Naast externe verantwoordelijkheden heeft de Account Manager ook een interne rol. Zo leidt de Account Manager het verkoopproces, bijvoorbeeld door markt- en klantanalyses op te stellen. Daarnaast zoekt de Account Manager samen met Sales, Marketing en Logistiek naar manieren om de omzet te vergroten. De Account Manager draagt uiteindelijk de omzetverantwoordelijkheid voor de account. De account waar deze vacature op gericht is, is de Superunie account. Deze omvat het hoofdkantoor en al haar leden, behalve Plus. Qua klantrelatie en omzet is de basis hier gelegd. Nu de taak dat verder uit te bouwen.

ERVARING

• HBO+ opleiding
• 3+ jaar werkervaring
• Ervaring met Account Management,
Category Management, FMCG of Retail
• Ervaring binnen ‘Vers’ is een pre

PERSOONLIJKHEID

• Proactief
• Ondernemend
• Commercieel
• Klantgericht
• Vernieuwend
• Veel energie
• Oplossingsgericht
• Down to earth

 

 

The Greenery werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives.

Contact

Account Manager Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Account Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.