De top 5 recruitment aandachtspunten voor Executive Gender Diversity

Om te profiteren van zowel mannelijke als vrouwelijke kwaliteiten uw management team is een divers recruitment proces noodzakelijk. Top of Minds zet zich hiervoor in. Door middel van 5 aandachtspunten in het executive search proces kunnen wij een diverse longlist tot stand brengen.

1. Taalgebruik in vacatures

Onderzoek toont aan dat vacature teksten met woorden als ‘agressief’, ‘vastberaden’ en ‘assertief’ vrouwen kunnen afschrikken, waardoor zij minder snel solliciteren. Bovendien blijkt dat vrouwen pas solliciteren wanneer zij zich voor de volle 100% kunnen herkennen in een vacaturetekst, bij mannen is dit 60%. Top of Minds zet zich daarom in voor genderneutraal taalgebruik in vacature teksten, zodat meer vrouwen zich geneigd voelen om te reageren. Door iedere vacature een volledige Job Profile Scan te geven draagt Top of Minds bij aan een grotere instroom van vrouwen en dus de gender diversity op executive niveau.

2. Bias awareness training

Het recruitment proces start bij consultants van Top of Minds, wat betekent dat we ons als individuen bewust moeten zijn van een eventuele vooroordelen. Om een unconcious bias naar voren te brengen zijn er voortdurend discussies betreffende gender diversiteit. Ook maakt Top of Minds gebruik van de Impliciete Associatie Test (IAT), ontwikkeld door Harvard. Vooroordelen zichtbaar maken is volgens onderzoekers een belangrijke stap in succesvolle diversiteitswerving.

3. Visualisatie

Inmiddels is aangetoond dat diversiteit in online visuals een gevarieerde, en grotere, talent pool aantrekt. Dit is precies waar Top of Minds op uit is. Daarnaast laat onderzoek zien dat vrouwen meer vrouwelijke executive voorbeelden willen zien. Top of Minds houdt zich ook bezig met testen van van social media advertising en nieuwsbrieven. Resultaten die we vervolgens gebruiken om best practices te implementeren.

4. Diversiteit garantie

Om uw diversiteitsdoelstellingen te halen wilt u graag een vrouwelijke executive aannemen. We spreken een fee af die correspondeert met de schaarste van het gewenste profiel. Lukt het ons niet om de ideale vrouwelijke kandidaat te vinden, en bent u genoodzaakt om toch een mannelijke kandidaat aan te nemen? Dan compenseren we u door middel van korting op de fee.

5. Evalueren

Ons systeem geeft mogelijkheid tot procesevaluatie. We kunnen bij Top of Minds beoordelen of de aandachtspunten “taalgebruik” en “visualisatie” een effect hebben op de toestroom van vrouwen. Is dit niet het geval? Dan veranderen we de aanpak. Op langere termijn zien we of we daadwerkelijk meer vrouwelijke executives plaatsen en of Top of Minds bijdraagt aan het bevorderen van de Executive Gender Diversity.

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.