Director

Director

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 25 augustus 2020
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 2506 views

Kandidaatprofiel

 • Vanaf 7 jaar externe consultancy ervaring
 • Affiniteit met commerciële strategie
 • Boardroom-presence
 • Ondernemend en commercieel
 • Praktisch en praktijkgericht ingesteld
 • Ambitie om partner te worden

Simon-Kucher & Partners is wereldwijd dé internationale expert in commerciële strategieën. Het Nederlandse kantoor verdubbelt iedere vijf jaar en ligt ook voor 2020 op schema. Om die groei in goede banen te leiden, ontstaat de behoefte aan strategisch talent op Director-niveau. 

Over Simon-Kucher & Partners

Simon-Kucher & Partners verbetert de topline van haar klanten sneller, beter en structureler dan wie ook. Van Sales, Marketing, Digital en Pricing projecten tot complete commerciële verander- en optimalisatieprogramma’s. Het internationaal gerenommeerde adviesbureau staat bekend om haar objectieve en analytisch diepgravende adviezen wat haar klanten meetbare omzet en winstgroei oplevert. Geen vuistdikke rapporten, maar direct toepasbare oplossingen.

Typische onderwerpen waar Simon-Kucher & Partners aan werkt zijn bijvoorbeeld nieuwe business- en verdienmodellen, prijsstrategieën, en het verzilveren van (digitale) innovaties. Het bureau werkt voor een brede en diverse set aan klanten: van grote multinationals tot de hidden champions en van Consumer Goods en Retail tot Industrial Goods, Software en Business Services.

Werken bij Simon-Kucher & Partners
Met meer dan 38 kantoren over de hele wereld biedt Simon-Kucher & Partners alle voordelen van een groot kantoor: internationale mogelijkheden, uitgebreide trainingsprogramma’s en uitstekende voorwaarden.

Tegelijkertijd kent het relatief kleinschalige kantoor in Amsterdam – met zo’n 50 consultants – een persoonlijke en positieve cultuur waar veel ruimte is voor  ondernemerschap en verantwoordelijkheid. Recent verhuisde de Nederlandse organisatie naar Infinity aan de Zuidas (in de volksmond bekend als ‘de schoen’). Het kantoor werd op de groei gekozen, waardoor er ook tijdens de Corona-maatregelen voldoende ruimte is om op kantoor te werken en afstand te bewaren. Daar wordt grif gebruik van gemaakt, ook al is thuiswerken net zo goed mogelijk. De reden is duidelijk: puur enthousiasme om van elkaar te leren en samen te groeien.

“Ondanks de pandemie liggen we qua omzet goed op koers voor Plan A. Veel klanten willen hun strategische projecten juist nu doorzetten; voor de workshops zoeken we alternatieve locaties en er zijn zelfs klanten die bij ons komen voor advies om de crisis door te komen.” – Jos Eeland, Partner

Vacature: Director

Director is het hoogste niveau om in te stappen bij Simon-Kucher & Partners. Directors sturen meerdere projecten en/of programma’s met een complex stakeholderveld aan, geven leiding aan clusterteams en hebben een commerciële verantwoordelijkheid binnen Simon-Kucher & Partners. De snelle groei van de organisatie maakt dit de ideale landing spot voor kandidaten met minimaal zeven jaar ervaring binnen consulting en de ambitie om  partner te worden.

Projecten en programma’s
Directors zijn direct betrokken bij alle fasen van het projectwerk: van proposals en het eerste contact met klanten, tot het opzetten van analyses, het begeleiden en coachen van teamleden en het presenteren van de inzichten. Directors worden vooral ingezet voor projecten die groot zijn in omvang, een bovengemiddelde looptijd hebben, uitgebreidere teams vereisen, een complex stakeholderveld hebben of een internationaal karakter hebben. Doordat veel bedrijven hun Europese hoofdkantoor in Nederland hebben gevestigd, heeft de Nederlandse organisatie relatief veel projecten met een internationale scope.

Intern
Teamwork staat bij Simon-Kucher & Partners centraal. Dat is direct terug te zien in de hechte langetermijnrelaties met klanten en intensieve samenwerking met collega’s. Naast de samenwerking in projectteams is de organisatie verdeeld in clusterteams van ieder circa 10 fte. De Director stuurt een clusterteam aan. Belangrijke topics daarbij zijn business development, talent management en cultuur. Medewerkers krijgen al vroeg veel verantwoordelijkheid, ook in het contact met klanten. De Director heeft dan ook een belangrijke rol in coaching en begeleiding daarvan.

“We groeien zo hard, dat er voor iedereen ruimte is. Er is geen onderlinge concurrentie om een beperkt aantal plaatsen. Of je promotie krijgt heb je geheel zelf in de hand. En lukt het dit keer niet? Dan hoef je niet lang te wachten op je volgende kans, want we hebben een halfjaarlijkse cyclus. Ook tijdens Corona-tijd gaan promoties gewoon door.” – Jos Eeland, Partner

Business Development
Dit is een bijzondere kans om mee te bouwen aan een succesvolle organisatie. Dat kan langs drie assen: innovatie van de propositie, het verdiepen en uitbreiden van bestaande klantrelaties, en het opbouwen van nieuwe klantrelaties. De Director neemt hierin het voortouw, maar kan ook rekenen op het enthousiasme en de inzet van zijn/haar clusterteam.

Simon-Kucher & Partners werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Director

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Director

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Director

Vraag over deze vacature? Vraag het Catherine Visch

ConsultantBain & Company
Volgende vacature
Sales ManagerRay Netherlands

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.