NXP

NXP

NXP: de kracht achter innovatie

Contactloze betalingen, verbonden auto’s, draagbare apparaten, het Internet of Things – om maar een paar toepassingen van NXP’s zeer geavanceerde technologie te noemen. Innovatie is wat NXP drijft, en NXP drijft innovatie. Als ’s werelds nummer één leverancier van automotive halfgeleiders en universele microcontroller (MCU) producten, heeft het bedrijf een sterke focus op veilige connectiviteitsoplossingen. Zoals CEO Rick Clemmer het zegt: “We ontpoppen ons als leider in de Secure Connections – en de ondersteunende infrastructuur – voor het Smarter World domein.” Belangrijke industrieën die gebruik maken van de oplossingen van NXP zijn de auto-industrie, gezondheidszorg, beveiliging, mobiele en draadloze technologie. Enkele van de grootste klanten van het bedrijf zijn Amazon, Apple, Bosch, Continental, Huawei en Samsung.

Achtergrond bedrijf

NXP komt voort uit de divisie Semiconductor Products van Philips. In 2010 begon het bedrijf zelfstandig te handelen op de NASDAQ-beurs. In december 2015 werd de fusie met het Amerikaanse Freescale Semiconductors afgerond. Met een gecombineerde omzet van meer dan $10 miljard, gaat het nieuwe bedrijf verder onder de naam NXP. NXP heeft zijn hoofdkantoor op de High Tech Campus in Eindhoven en is actief in meer dan 35 landen met in totaal 45.000 werknemers.

Routekaarten voor halfgeleiders

In de halfgeleiderindustrie worden belangrijke doelen in de productieroutekaart ‘knooppunten’ genoemd. Het knooppunt is genoemd naar de kleinste afstand tussen herhaalde kenmerken op een chip (de ‘gate’) in één richting. Dus als de afstand tussen de poorten 14 nanometer is, voldoet die chip aan het knooppunt van 14 nanometer. Die ruimte zou voor de meeste virussen te smal zijn om er doorheen te passen. De technologie die wordt gebruikt om deze chips te maken heet elektronenbundellithografie. Bij elke schaalverkleining komt het ander materiaalgedrag en andere uitdagingen tegen. Een team van ingenieurs en experts van wereldklasse is toegewijd aan de zoektocht naar het volgende knooppunt.

Vooruitkijken

Tot nu toe werd de voortgang van het bereiken van nieuwe knooppunten gedicteerd door de Wet van Moore, hoewel een recent artikel in Nature uitlegt waarom de industrie onderzoek doet naar alternatieven voor de huidige siliciumtechnologie en nieuwe voorspellingsmodellen. De verwachting is dat de industrie tegen het begin van de jaren 2020 de 2-3 nanometer-limiet zal bereiken, waar structuren slechts tien atomen in doorsnee zijn. Op die schaal zal het gedrag van elektronen onderhevig zijn aan kwantumonzekerheden die transistors behoorlijk onbetrouwbaar zullen maken.

Werken aan een slimmere wereld

https://youtu.be/f5uZccltQiY

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Subscribe to our job alerts

Receive our latest job opportunities every week

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.