Director Strategy

Director Strategy

 • Strategy
 • Technology
 • Eindhoven
 • 669 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de NXP werkgeverspagina voor andere vacatures

Over NXP

In navolging van de fusie met Freescale heeft NXP een gecombineerde totale omzet van 10 miljard dollar. Als grote speler in de high-performance mixed signal semiconductors heeft het bedrijf de toon gezet voor de huidige en toekomstige vernieuwingen in de markt – dingen zoals contactloze betalingen, smartphone technologie, biometrische identificatie, het Internet of Things en de online auto zouden zonder deze techniek ondenkbaar zijn. De focus van het bedrijf ligt bij de end-to-end beveiliging, privacy en connectivity solutions. CEO Rick Clemmer: “Wij zijn de nummer één als het aankomt op Secure Connections – en de bijkomstige infrastructuur – voor het domein van de Smarter World. Wij hebben de volste overtuiging dat we in de toekomst verder blijven groeien ten opzichte van de gehele markt en dat we de winst van de markt in zijn totaliteit op zullen blijven drijven.” De 9000 vergeven en al aangevraagde patenten zijn het bewijs dat NXP gebrand is op innovatie.

Het Technology & Operations Strategy Office

NXP heeft vijf verschillende business units, waaronder Security & Connectivity (microcontrollers voor producten) en Automotive (zoals remsensoren en lichten). NXP heeft meer dan 130 productiefaciliteiten en -partners in meer dan 35 landen (dichtbij de klant) met een totaal van 45000 man hooggeschoold personeel. Technology & Operations (T&O) levert kwalitatief hoogstaande technologie op grote schaal en tegen marktconforme prijs. Het hoofdkantoor is gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven en speelt een belangrijke rol bij het verbinden van de voortschrijdende technologie, industriële roadmaps, de business units van NXP, partners en bijbehorende strategieën. Het T&O Strategy Office heeft een aantal strategische projecten onder zijn hoede, die meerdere bedrijven en functies samenbrengen. Het team bestaat inmiddels uit vijf professionals, (waaronder ex-consultants van Arthur D. Little, Roland Berger en OC&C) onder leiding van Jeroen Kemp, hun Head of Strategy. Aangezien een van de teamleden een meer hands-on rol binnen de commerciële organisatie heeft gekregen is de vacature van Director Strategy vrijgekomen.

Over de vacature – Director Strategy

De Director Strategy vormt de link tussen Corporate Strategy, de business units, technische experts en leidinggevenden. In die hoedanigheid is zij/hij de drijvende kracht achter strategische initiatieven en verandertrajecten binnen de organisatie: zij/hij bepaalt de toekomst.

Doel van de rol

De director heeft een sleutelrol bij het ontwikkelen van de technologische strategie en integrale roadmaps, die een wezenlijke bijdrage leveren binnen de jaarlijkse planning. Tevens managet zij/hij strategische programma’s. Hij vertaalt disruptieve technologische innovatie naar financieel succes door middel van objectieve business cases en werkt met senior leiders om grote baanbrekende presentaties voor te bereiden op directieniveau.

Verdere loopbaan

 • Afhankelijk van de kandidaat zijn er veel mogelijkheden, waaronder
  • R&D programma manager van een business unit
  • Rollen met impact zoals een lijnfunctie, binnen Operations,
  • Of doorgroeien binnen de Strategy & Business Development afdeling.

Kweekvijver voor leiders

Binnen de high-tech industrie zijn er veel experts. Samenwerking vergt een aanleg voor en affiniteit met technologie. Deze functie is geschikt voor consultants op managementniveau bij een van de grote strategie-consulting-bureaus. Het is een hele zichtbare rol binnen de organisatie, die verdere groei mogelijk maakt.

Contact

Roland Vetten Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.