Weg met de kleffe bammetjes en tijdrovende lunches buiten de deur. Maak plaats voor brood van de bakker, biologische kaas, seizoenssoepen en knisperverse salades – je kunt wel stellen dat De Buurtboer de bedrijfslunch opnieuw heeft uitgevonden. Om deze scale-up opnieuw tot bloei te brengen in het post-corona tijdperk wordt een nieuwe Managing Director aangetrokken.
De Buurtboer
De Buurtboer werd in 2010 opgericht door Caroline van der Lande (hiervoor KLM en Heinz) en Nikki Wiesman (hiervoor Sara Lee en Bacardi). Ze zagen een gat in de markt: bij veel bedrijven tot 200 medewerkers bestond de lunch ofwel uit saaie boterhammen en frituur, ofwel uit tijdrovende lunches buiten de deur. Dat moest beter kunnen! De Buurtboer bezorgt dagelijks bedrijfslunches waar iedereen blij van wordt: lekker, gezond, afwisselend, seizoensgebonden, kakelvers, biologisch, lokaal en ambachtelijk bereid. Ook vegetariërs, veganisten en mensen met voedselallergieën hebben ruim de keus.
Klanten lopen uiteen van Dopper en Greenwheels tot consultancy firms, advocatenkantoren en zelfs een groot havenbedrijf. De gemene deler is dat ‘goed werkgeverschap’ hoog op de strategische agenda staat. Een gezonde lunch draagt immers bij aan de tevredenheid, het welzijn, de prestaties en de retentie van werknemers.
“Dankzij de Buurtboer nemen we niet alleen meer tijd voor onze lunch, maar ook voor ons eten.” – Proud Design
De Buurtboer werkt met een abonnementsmodel. Daardoor kan De Buurtboer precies op maat inkopen en verspilling beperken. Abonnees geven hun voorkeuren door. Op basis daarvan stelt het algoritme van De Buurtboer de lunchpakketten samen. Zo verzorgde De Buurtboer tot voor kort pakweg 120.000 lunches per maand bij ruim 350 bedrijven in de Randstad. Alle processen en systemen zijn ingericht op snelle groei. De realistische verwachting was dat De Buurtboer in drie jaar tijd twee keer zo groot zou worden. Maar zoals voor veel bedrijven gooide corona roet in het eten. De directie reageerde snel met bijgestelde forecasts bij en een comeback-strategie. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor een nieuwe Managing Director.
Vacature: Managing Director
De uitdaging die er ligt kom je niet vaak tegen: een organisatie die helemaal klaar is voor schaalvergroting, veel ruimte in de markt om te groeien, een merk dat bekend en geliefd is onder de doelgroep én een team van toptalent dat op elkaar ingespeeld is. Het foundersduo verwelkomt een Managing Director in de directie die met jeugdig enthousiasme de verantwoordelijkheid voor commercie, digital én operations op zich neemt.
De founders zijn met name strategisch sterk, de Managing Director vult hen aan op het gebied van teammanagement en een pragmatische, resultaatgerichte aanpak. Een flexibele houding is essentieel om de huidige crisis te boven te komen. Niets is te gek – wellicht klimt de Managing Director ook zelf weleens in de telefoon om een klant over de streep te trekken. Maar de focus is het behalen van schaalbare successen.
De Managing Director geeft direct leiding aan een team van vier FTE, respectievelijk voor Inkoop, Klantenservice, Planning en Accounts. Daarnaast is de Managing Director verantwoordelijk voor de productielocaties in Rotterdam en Amsterdam. In totaal zijn dit 15 FTE.
De voornaamste groeikansen voor De Buurtboer zijn:
- Bestaande leadlijsten – Door de coronacrisis gingen veel professionals vanuit huis werken. Dat was een harde klap voor De Buurtboer, maar ook voor concurrenten binnen het segment kantoorlunches. Nu deze markt zich herstelt is het zaak om niet alleen voormalig abonnees te reactiveren, maar ook potentiële klanten te benaderen die voorheen gebruik maakten van de services van concurrenten. De Managing Director gaat aan de slag met de bestaande leadlijsten om de marktpenetratie binnen het segment kantoorlunches snel te laten groeien. Het werven van (tijdelijk) personeel hiertoe behoort tot de mogelijkheden.
- Cross- en upsell – Wanneer het gaat om bestaande klanten stuurt de Managing Director niet alleen aan op retentie, maar ook dat ze andere producten en proposities uit het assortiment proberen. Denk bijvoorbeeld aan avondmaaltijdpakketten voor medewerkers die op kantoor bezorgd worden.
- Nieuwe doelgroepen – Op termijn zal de focus van de Managing Director uitbreiden naar groei door nieuwe doelgroepen aan te spreken. Bijvoorbeeld niet alleen bedrijven tot een paar honderd medewerkers, maar ook bedrijfskantines of cateraars. Het potentieel van nieuwe klanten in de randstad wordt geschat op 7000.
- Verwante categorieën – De founders onderzoeken continu welke producten, concepten en categorieën het beste inspelen op de behoefte van de markt en stellen de strategie agile bij, variërend van portieverpakkingen tot De Buurtwinkel. De Managing Director neemt de organisatie mee in de uitvoering van de meest kansrijke plannen.
Voorwaarden
- De beste bedrijfslunches van Nederland
- Goede balans tussen werk en privé mogelijk
- Vast contract of interim (minimaal een jaar)
- Het salaris is marktconform en maximaal 70k op jaarbasis, ex bonus
- Participatie is bespreekbaar na een aanloopperiode van 2 jaar en uitstekende prestaties
De Buurtboer werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Janko Klaeijsen (janko.klaeijsen@topofminds.com) maakt een eerste schifting op basis van CV’s en deelt die vervolgens met Caroline en Nikki die de selectie zullen doen.
Let op: als je solliciteert door middel van de button hieronder, gaan we er vanuit dat je toestemming geeft om je gegevens te delen met De Buurtboer (Caroline & Nikki).