‘Life designed by Sissy-Boy’, dat is het tijdloze thema van Sissy-Boy. Ieder seizoen passen daar weer andere producten, ideeën, kleuren, accenten en emoties bij. Sissy-Boy is de inspiratie en het palet waarmee de consument zijn of haar leven zelf kan vormgeven. Op het industrieel-chique hoofdkantoor in Amsterdam-Noord is een nieuwe consulting-exit vacature voor Business Development Manager. Het doel: groei vanuit de authentieke kern van het merk versnellen. Hoe? Door beschikbare data inzichtelijk te maken, inzichten om te zetten in projecten, en succesvolle projecten in best practices. Zodat Sissy-Boy de klant steeds opnieuw blijft inspireren.
Het verhaal van Sissy-Boy
Sissy-Boy is een uniek mode- en lifestylemerk met Nederlandse roots en een mondiale levenshouding. Het verhaal begint in 1982 in de Kalverstraat van Amsterdam, waar de eerste Sissy-Boy concept store werd geopend door de Dolly Dots. Het familiebedrijf groeide al snel uit tot een keten. Naast de winkels op het station en de flagshipstores in stadsmonumenten heeft Sissy-Boy eigen kleding-, verzorging- en interieurmerken Special Basics en Sissy-Boy Homeland, en Sissy-Boy Daily cafés. De rode draad is smaak.
In juni 2012 werd de keten opgenomen in het portfolio van Varova, de investeerder achter onder meer Open32, Tumble ‘n Dry en K.O.I. Denim. In dat jaar startten Victor van Nieuwenhuizen en Rogier Wijnhoven respectievelijk als Managing Director en CFO/COO bij Sissy-Boy. Van Nieuwenhuizen haalde zijn MBA in Groningen en deed commerciële ervaring op bij Bijenkorf, Suitsupply, Coolcat en Etam Group voor hij in 2012 bij Sissy-Boy aan boord kwam. Wijnhoven studeerde Economie en Accountancy aan de Universiteit van Tilburg en de University of Exeter. Hij maakte carrière bij Arthur Andersen, McDonalds, V&D, Prénatal en WE Fashion voor hij bij Sissy-Boy begon. Van Nieuwenhuizen:
“We hebben samen met de teams en het reclamebureau Kessels Kramer onderzocht wat het DNA van het merk Sissy-Boy is en dat tastbaar gemaakt. Voor alle medewerkers en partners. Van nu én voor later. Authenticiteit is een belangrijke drijver van het succes van het merk, en dat vraagt ook om een authentieke bedrijfsvoering en cultuur achter de schermen.”
De jaren die volgden stonden in het teken van groei. In 2016 werden vijf nieuwe winkels geopend in Nederland, vier nieuwe winkels in België en ook het online kanaal vertoonde sterke groei. Wijnhoven:
“Mooie resultaten zijn geen reden om tevreden achterover te leunen. We bevinden ons in een extreem snel veranderende omgeving. De ene dag sluit een grote retailer de deuren, de volgende dag kan een nieuwe concurrent uit onverwachte hoek opstaan. Ook e-commerce, social en mobile zijn bijzonder disruptief. Het retaillandschap is nog nooit zo woelig geweest als vandaag de dag.” Lees meer over werken bij Sissy-Boy.
Vacature: Business Development Manager
Een datagedreven omnichannel aanpak, dat is de toekomstvisie voor Sissy-Boy. De route daarnaartoe is een ontdekkingsreis. Voor die reis zoeken Van Nieuwenhuizen en Wijnhoven een reisgezel. Een avonturier die wil blijven ontdekken in deze snel ontwikkelende wereld. Een navigator die altijd een paar stappen vooruitdenkt. En vooral: een gids die zijn/haar expertise slim inzet om mensen mee te krijgen in het avontuur.
“We hebben de afgelopen jaren samen een fantastische ontwikkeling doorgemaakt, en het bruist hier van het enthousiasme om nog veel grotere hoogten te bereiken. Wat dat betreft heerst er echt een start-up cultuur. Dankzij de inzichten en initiatieven van de Business Development Manager is de manier waarop we werken over drie jaar waarschijnlijk heel anders.” – Victor van Nieuwenhuizen, Managing Director Sissy-Boy
Sissy-Boy groeit hard in onder meer de categorieën kindermode, damesmode, herenmode, home en horeca. Maar de succesformule achter deze groei is nog niet geformaliseerd en gedigitaliseerd. De Business Development Manager neemt het voortouw in projecten om de klant, de winkel en het assortiment nog beter te leren begrijpen, waardoor Sissy-Boy trouw kan blijven aan zichzelf en de vaste klanten, en toch harder en efficiënter kan groeien. Relevante topics voor 2018 zijn bijvoorbeeld klantsegmentatie, formulemanagement, pricing, personificatie, dripmarketing, optimaliseren winkelinrichting en rationaliseren van het assortiment. De Business Development Manager ontwikkelt hypothesen, prioriteert deze, ontwikkelt projecten om de belangrijkste hypothesen te toetsen en zorgt ervoor dat de belangrijkste learnings door het bedrijf worden omarmd.
Het is een zeer zichtbare rol met veel vrijheid en impact. Omdat de nadruk ligt op een vernieuwend perspectief is ervaring met retail en/of fashion geen must. De Business Development Manager rapporteert rechtstreeks aan Rogier Wijnhoven (CFO/COO) en maakt onderdeel uit van het MT.
Kandidaatsprofiel
Achtergrond
- Vanaf 7 jaar strategie consulting
- Sterke analytische vaardigheden
- Projectmanagement
Persoonlijkheid
- Initiatiefrijk
- Resultaatgericht
- Influencer & teamplayer
- Weet van aanpakken