Data Strategy Consultant

Data Strategy Consultant

  • Analytics
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Minimum of 7 years' experience
  • 905 views
This vacancy has been filled. Go to the Bouwinvest vacancies brandpage

De Data Strategy Consultant ontwikkelt en implementeert de datastrategie van Bouwinvest. Zij/hij leidt de transitie van de vastgoedinvesteerder: van het vertalen van de langetermijnvisie naar concrete toepassingen tot dataverzameling en architectuur. Deze nieuwe rol heeft grote impact op de toekomst van het bedrijf en biedt veel zichtbaarheid richting senior management.

Over Bouwinvest

Bouwinvest is een vermogensbeheerder die voor haar aandeelhouders (met name pensioenfondsen) belegt in vastgoed. Het bedrijf richt zich daarbij op financieel én maatschappelijk rendement: meebouwen aan leefbare en toegankelijke steden, en tegelijkertijd zorgen voor verbeterde pensioenuitkeringen.

In totaal beheert Bouwinvest 14,1 miljard euro, verdeeld over vijf fondsen met Nederlands vastgoed en drie mandaten met internationaal vastgoed. De investeringen richten zich met name op woningen, kantoren, winkelpanden, gezondheidszorg en hotels. Daarmee draagt de vermogensbeheerder bij aan betaalbare en inclusieve steden en aan inspirerende plekken om te werken, te winkelen, te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

Ons doel is om in 2045 Paris-proof te zijn. Dat betekent een bijna volledig energieneutrale portefeuille. Daarvoor investeren we onder meer in duurzame nieuwbouw en verduurzaming van bestaande panden.” – Dick van Hal, CEO

Het grootste deel van haar kapitaal investeert Bouwinvest in Nederland. Het bedrijf is daarnaast ook actief in andere Europese landen, Noord-Amerika, Azië en Australië. Daarom heeft Bouwinvest, als aanvulling op haar hoofdkantoor in Amsterdam, twee jaar geleden kantoren geopend in Sydney en New York.

De afgelopen periode is Bouwinvest flink gegroeid, zowel in vermogen als omvang van de organisatie (inmiddels ruim tweehonderd medewerkers). De komende jaren wil de vermogensbeheerder die groei doorzetten door meer funding op te halen en de portefeuille verder uit te breiden met mooie vastgoedprojecten, zowel in Nederland als daarbuiten.

Vacature: Data Strategy Consultant

Om haar groeidoelstellingen te realiseren, heeft Bouwinvest een afdeling opgezet die zich richt op het structureel verbeteren van de operatie. Data speelt daar een belangrijke rol in. De Data Strategy Consultant ontwikkelt een visie en strategie die richting geven aan het gebruik van data om slimmer te werken en betere beslissingen te nemen. Daarnaast neemt zij/hij de implementatie van de plannen voor haar/zijn rekening. De Data Strategy Consultant rapporteert aan de Manager Strategy & Operations.

Data krijgt een steeds prominentere positie in de vastgoedmarkt. Gebouwen zijn meer en meer uitgerust met slimme sensoren en partijen maken in toenemende mate gebruik van gegevens van bewoners, verhuurders of ontwikkelaars om de besluitvorming en de klantbeleving te verbeteren. De uitdaging voor de Data Strategy Consultant is om Bouwinvest mee te nemen in die transitie. Mede op basis van de bredere ontwikkelingen in de vastgoedmarkt vormt zij/hij een inspirerende visie op het gebruik van data om voorop te blijven lopen. 

De Data Strategy Consultant zal ons door deze transitie leiden. Als je mensen weet te inspireren, weet ik zeker dat er mooie dingen gaan gebeuren.” – Lisa Wassenaar, Manager Strategy & Operations 

Het strategisch plan van Bouwinvest is het startpunt voor de Data Strategy Consultant. Zij/hij onderzoekt waar en hoe Bouwinvest de meeste waarde kan halen uit data en welke initiële stappen tot succes op lange termijn leiden. Deze inzichten vertaalt de Data Strategy Consultant naar een implementatieplan dat niet alleen beschrijft hoe data ingezet kan worden, maar ook welke data-architectuur en IT-infrastructuur nodig zijn om de data beschikbaar en betrouwbaar te maken. Hiervoor is het opzetten van data-governance en datamanagement van groot belang. Ook coacht de Data Strategy Consultant de business in het verbeteren van de datakwaliteit.

De Data Strategy Consultant hoeft niet vanaf nul te beginnen. Bouwinvest heeft twee datawarehouses, een intern researchteam met een aantal Data Analisten en een Data Scientist, en een Business Applications-team dat verantwoordelijk is voor de IT-infrastructuur. Ook kan zij/hij waar nodig externe experts inschakelen. Voor een ervaren dataprofessional met veel inhoudelijke kennis, een sterk strategisch vermogen en organisatiesensitiviteit is dit een unieke kans om een impactvolle datastrategie neer te zetten en te implementeren.

Interesse? 

Bouwinvest werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com
 om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Apply

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: