Chief Financial Officer

Chief Financial Officer

  • Finance
  • Consumer
  • Hilversum
  • Minimum of 8 years' experience
  • 1645 views
This vacancy has been filled. Go to the TUBES brandpage

Bij TUBES werken mensen met een grote passie voor wijn en gedistilleerde drank. Door wijnen en spirits in single-serve-buisjes (‘tubes’) te verkopen, wil de internationaal georiënteerde scale-up die passie met zoveel mogelijk mensen delen. De Chief Financial Officer is de drijvende kracht achter de financiële strategie en operatie van het snelgroeiende bedrijf.  

Over TUBES

Zin in een glas wijn, maar geen zin om een hele fles open te trekken? Of wel zin in die hele fles, maar weten dat het eigenlijk niet verstandig is omdat ‘ie dan waarschijnlijk ook leeg gaat? Er zijn meerdere redenen waarom kwaliteitswijnen, gedistilleerde dranken en cocktails niet altijd even toegankelijk voor mensen zijn.

TUBES brengt daar verandering in. Met een innovatieve, duurzame en eerlijke manier om deze dranken aan de man te brengen: door ze by the glass te verkopen. In een elegante ‘tube’ van 50 of 100 ml van glas of in een variant van gerecycled plastic. Gezien de toename van het aantal eenpersoonshuishoudens en de nadruk op verantwoorde alcoholconsumptie betekent TUBES een doorslaggevende innovatie.

Verschillende partners en markten
De eerste jaren waren vooral de luxe geschenkdozen populair, maar de laatste jaren wint TUBES ook in andere markten in rap tempo terrein. Wijnhuizen zien TUBES als de ideale manier om klanten hun nieuwe oogst te laten ontdekken en kwaliteitswijnen te laten proeven. Ook de reisbranche is een belangrijke groeimarkt. Daarnaast werkt TUBES ook nauw samen met grote internationale retailers zoals Ahold Delhaize, de Bijenkorf en Aldi.

Sinds haar lancering in 2015 verwierf TUBES een stevige internationale footprint. De scale-up heeft inmiddels 28 fte in dienst en partnerships met vooraanstaande spelers als Robert Parker Wine Advocates, Catena Zapata, e-Luscious, Vinebox, D-Vine, Lucas Bols en Vivant. TUBES heeft tevens eigen platformen, zoals www.12nightsofwine.nl en www.tastygrapes.nl.

De komende jaren staan in het teken van snelle groei: verdrievoudiging van de omzet en uitbreiding van het team. Met nieuwe partnerships, strategische meerjarencontracten en bovenal een voortdurende focus op kwaliteit, heeft TUBES het momentum om haar voorsprong verder uit te bouwen, zowel nationaal als internationaal. Om die ambities te realiseren trekt TUBES een nieuwe Chief Financial Officer aan.

Vacature: Chief Financial Officer

TUBES is een snelgroeiende scale-up met grote internationale ambities.  Een solide, effectieve financiële strategie en stabiliteit zijn voorwaarden om de groeiambities te realiseren. De Chief Financial Officer (CFO) stippelt de financiële koers van TUBES uit en koppelt deze aan een heldere strategie om financiële processen te optimaliseren en de beoogde groei van de organisatie te faciliteren. Zij/hij zorgt er vervolgens voor dat de strategie soepel in de organisatie landt.

TUBES is sterk internationaal georiënteerd. Een aanzienlijk deel van de export gaat richting de Verenigde Staten. De CFO voert gesprekken met banken, overheidsinstanties en investeerders in binnen- en buitenland om de internationale expansieplannen verder vorm te geven. Naast het ontwikkelen en aanjagen van de financiële strategie is de CFO nauw betrokken bij het uitstippelen van de algehele bedrijfsstrategie van TUBES.

De CFO leidt het financeteam en is voor het management, share- en stakeholders het aanspreekpunt voor alle financiële zaken. Zij/hij monitort continu de situatie en heeft een scherp oog voor accounting, treasury management, budgetten, risk management en liquiditeit. De CFO is verantwoordelijk voor de financiële betrouwbaarheid van de onderneming en zorgt ervoor dat rapportages, analyses, modellen en procedures altijd honderd procent nauwkeurig zijn en op tijd aangeleverd worden.

Dit vraagt om een strategische CFO die er energie van krijgt om een scale-up naar de volgende fase te loodsen. Iemand die eerder manager of business controller in een B2C-omgeving was en ervaring heeft met internationale expansie van een organisatie. Affiniteit met FMCG of specifiek de drankindustrie is geen must. De CFO rapporteert direct aan de CEO, Edwin Blom.

Interesse? 

TUBES werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Apply

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: