Chief Financial Officer

Chief Financial Officer

  • Finance
  • Consumer
  • Hilversum
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 3343 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de TUBES werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 10 jaar ervaring
  • Controlling en/of accountancy achtergrond
  • Strategisch & pragmatisch
  • Ondernemerschap met focus

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Bij TUBES wordt er met een grote passie voor wijn en gedistilleerde drank gewerkt. Door wijnen en spirits in single-serve-tubes (buisvormige verpakkingen) te vermarkten, wil de internationaal georiënteerde scale-up die passie met zoveel mogelijk mensen delen. De Chief Financial Officer is de drijvende kracht achter de financiële strategie en operatie van het snelgroeiende bedrijf.

Over TUBES

Zin in één glas wijn? Of wil je een nieuwe wijn proeven zonder een hele fles open te trekken? Er zijn meerdere redenen waarom kwaliteitswijnen, gedistilleerde dranken en cocktails niet altijd even toegankelijk zijn.

TUBES brengt daar verandering in. Met een innovatieve, duurzame en eerlijke manier om deze dranken te commercialiseren: door ze by the glass te verkopen. In elegante TUBES van 50ml, 100ml of 200ml, van glas of in een variant van gerecycled plastic. Gezien de toename van het aantal eenpersoonshuishoudens en de nadruk op kwaliteit en verantwoorde alcoholconsumptie betekent TUBES een doorslaggevende innovatie.

Verschillende partners en markten

De eerste jaren waren vooral de luxe geschenkdozen populair, maar de laatste jaren wint TUBES ook in andere markten in rap tempo terrein. Wijnhuizen zien TUBES als de ideale manier om klanten hun nieuwe oogst te laten ontdekken en kwaliteitswijnen te laten proeven. Ook de reisbranche en (e-)retail zijn belangrijke groeimarkten.

Sinds haar lancering in 2015 verwierf TUBES een stevige internationale footprint. De scale-up heeft inmiddels 28 mensen in dienst en partnerships met vooraanstaande spelers als Gallo, Robert Parker Wine Advocates,  Concha y Toro, Treasury Wine Estates, LVMH, Catena Zapata, Vinebox, D-Vine, Lucas Bols en Vivant. TUBES heeft tevens eigen platformen, zoals www.tubesgifts.com, www.tastygrapes.com en www.12nightsofwine.nl (& .de).

De afgelopen jaren heeft TUBES jaarlijks de omzet weten te verdubbelen en de komende jaren staan in het teken van het voortzetten van deze jaarlijkse omzetverdubbeling. Met nieuwe partnerships, strategische meerjarencontracten, geografische expansie en bovenal een voortdurende focus op kwaliteit, heeft TUBES het momentum om haar voorsprong verder uit te bouwen, zowel nationaal als internationaal. Om dit te realiseren trekt TUBES een nieuwe Chief Financial Officer aan.

Vacature: Chief Financial Officer

TUBES is een snelgroeiende scale-up met grote internationale ambities. Stabiliteit en een solide, effectieve financiële strategie zijn voorwaarden om verdere uitbreiding te kunnen realiseren. De Chief Financial Officer (CFO) voorziet de organisatie van financiële duidelijkheid en creëert tastbare plannen en inzichten om de activiteiten van de verschillende afdelingen af te stemmen op de groeistrategie.

“De CFO van TUBES leidt het strategisch financieel beleid en borgt de operationele, financiële ondersteuning in de aankomende groeifase” – Edwin Blom, CEO

TUBES heeft productielocaties in Hilversum, Napa Valley in de Verenigde Staten en er wordt gestreefd naar verdere internationale uitbreiding. De CFO stippelt de financiële koers uit, voert mede gesprekken en bouwt relaties met banken, overheidsinstanties en investeerders in binnen- en buitenland om de internationale expansieplannen verder vorm te geven. Soms is deze rol strategisch van aard, soms juist operationeel. De CFO is een teamplayer en speelt een sleutelrol in het realiseren van de TUBES-groeiambitie.

Intern leidt de CFO een controller en financiële administratiemedewerkers in Nederland en de Verenigde Staten. Zij/hij vormt het financiële aanspreekpunt voor het management, share- en stakeholders, monitort continu de situatie en heeft een scherp oog voor accounting, treasury management, budgetten, risicomanagement en liquiditeit. De CFO is verantwoordelijk voor de financiële betrouwbaarheid van de onderneming en draagt er zorg voor dat rapportages, analyses, modellen en procedures altijd honderd procent nauwkeurig en op tijd aangeleverd worden.

Dit vraagt om een strategische en taakgerichte CFO, die er energie van krijgt om met slim pragmatisme en professionaliteit een scale-up naar de volgende fase te loodsen.

De CFO rapporteert direct aan de CEO, Edwin Blom en is onderdeel van het management team.

 

Interesse? 

TUBES werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Charlotte Braat via charlotte.braat@topofminds.com
 om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Charlotte Braat Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.