Marketing Manager

Marketing Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Leiderdorp/Amsterdam
  • Minimum of 6 years' experience
  • 776 views
This vacancy has been filled. Go to the SportCity brandpage

SportCity, de alles-in-een sportbestemming van Nederland, heeft een ambitieuze groeidoelstelling. De Marketing Manager speelt hierbij een belangrijke rol, door invulling te geven aan de merkpositionering en de marketingplannen. Strategie, projectmanagement en operatie wisselen elkaar af in deze functie. Doordat de Marketing Manager direct aan de Managing Director rapporteert, zijn de lijnen kort en kan zij of hij snel veel impact maken.

Over SportCity

SportCity biedt alles onder één dak aan om te kunnen in- en ontspannen. Van persoonlijke begeleiding en groepslessen tot wellness, horeca en kinderopvang. Samen met Fit For Free (de laagdrempelige sportschoolketen) is SportCity onderdeel van de Olympus Investment Groep. Het hoofdkantoor zit in Leiderdorp en verhuist eind dit jaar naar Amsterdam-Zuidoost.

“Bij SportCity ligt het accent op kwaliteit. Er is persoonlijke aandacht, je krijgt de beste instructeurs en een breed aanbod van groepslessen en faciliteiten. Het zit ’m ook in de details, zoals goede koffie, lekkere shakes, een sauna of een praatje na je work-out.”  — Rohit Gulati, CEO SportCity

Het marketingteam bestaat momenteel uit een Vormgever, Copywriter, Social Media Specialist, Online Marketeer en CRM Marketeer die zich inzetten voor beide merken. Daarnaast is er een Marketing Manager Fit For Free. Het team van SportCity is klaar voor groei, en daarom komt er ook een Marketing Manager voor SportCity aan boord, die het merk nog beter op de kaart gaat zetten.

De 25 SportCity-clubs vormen het kloppende hart van de organisatie en hebben elk een eigen gezicht. Ze worden geleid door Club Managers, die vrijheid genieten om hun aanbod af te stemmen op de lokale wensen. Wat bij elke SportCity-club overeenkomt, is een prettige, vertrouwde en energieke omgeving om zorgeloos aan body en mind te werken.

De bedrijfscultuur is open, energiek en pragmatisch. De lijnen zijn kort, ideeën zijn welkom en er wordt verwacht dat collega’s van aanpakken weten. Medewerkers delen niet alleen een affiniteit met sport, maar ook een wil om anderen te helpen op weg naar een fit lichaam en een gezonde geest.

Vacature: Marketing Manager

Door de lockdowns is het ledenaantal van SportCity teruggelopen. Nu het weer kan, willen mensen graag weer sporten. SportCity wil oude en nieuwe leden motiveren om terug naar de clubs te komen. De Marketing Manager draagt met creatieve ideeën, efficiënte inzet van resources en originele campagnes bij aan ledengroei en -behoud. Zij of hij rapporteert aan de Managing Director.

De Marketing Manager ziet kansen om het merk SportCity op een onderscheidende manier in de hele customer journey tot leven te brengen, de zichtbaarheid te vergroten en een eenduidige, herkenbare uitstraling te creëren. Daarbij zorgt de Marketing Manager als meewerkend voorman of -vrouw dat de merk- en marketingstrategie tot in de puntjes worden uitgevoerd. Hij of zij stelt marketingplannen op, vertaalt deze naar concrete campagnes en doelen en is verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten van SportCity in alle touchpoints (ATL, BTL en sponsoring), rapportage en budgetbeheer.

“In onze organisatie verwachten we dat je hands-on bent. We hebben een relatief klein team en iedereen staat met de voeten in de klei.”

Als belangrijke schakel in de organisatie houdt de Marketing Manager contact met diverse stakeholders, van management tot klantenservice. Ook stemt hij of zij met de Marketing Manager Fit For Free af over zo efficiënt mogelijke inzet van het marketingteam. Indien nodig schakelt de Marketing Manager met bureaus en freelancers.

Minstens zo belangrijk zijn de Club Managers. De Marketing Manager zoekt continu de verbinding op met de clubs, om feeling te houden met de lokale doelgroepen. Local marketing is key. Na het maken van een plan, bedenkt zij of hij samen met de Club Managers acties die aansluiten bij de lokale behoeften en voert deze uit. Af en toe een Club Manager overtuigen dat een lokale actie beter anders kan, hoort erbij. De Marketing Manager communiceert hierbij op een positieve, overtuigende manier die draagvlak creëert.

In deze functie is veel ruimte voor eigen invulling, waardoor de rol van de Marketing Manager meegroeit met de groei van de organisatie. De afwisseling in werkzaamheden maken deze baan uitdagend. Door de open cultuur en het directe contact met hoger management kan de Marketing Manager snel stappen maken en binnen korte tijd het merk SportCity voor eens en altijd op de kaart zetten, zodat nog meer mensen enthousiast worden om op een ontspannen manier te werken aan hun gezondheid.

 

Interesse?

SportCity werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Marketing Manager Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: