Interim Commercieel Directeur

Interim Commercieel Directeur

 • General Management
 • Sustainability
 • Amsterdam
 • Minimum of 8 years' experience
 • 426 views
This vacancy has been filled. Go to the Therapieland brandpage

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf acht jaar ervaring
 • Met sales en business development 
 • Binnen tech / SaaS
 • Dienend leiderschap 
 • Sterk gericht op executie 

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download full job spec

Therapieland is een tech scale-up met een missie: honderd miljoen mensen empoweren om mentaal veerkrachtig te worden. De Interim Commercieel Directeur is de kei in sales, die een boost geeft aan een commercieel team van sterspelers. 

Over Therapieland

Therapieland is een gamechanger in e-health, gericht op mentaal welzijn. Door de psychologie-on-demand-oplossingen heeft het bedrijf er in coronatijd veel nieuwe klanten bijgekregen. Met de labels Therapieland en Gezondeboel bedient de organisate diverse markten. Therapieland richt zich op huisartsenzorg, GGZ en ziekenhuiszorg en is daarnaast actief voor klanten in Vlaanderen. Gezondeboel biedt dienstverlening, gericht op het onderwijs, sociaal domein en corporate klanten. In de kern biedt het bedrijf een SaaS-platform, waarbinnen verschillende diensten worden aangeboden. Te denken valt aan psychologische programma’s, een portaal voor vragenlijsten, een beeldbelapplicatie en virtual reality.

Opschalen

Therapieland heeft zich ontwikkeld van start-up naar scale-up. De product- en customerjourneys zijn scherp in beeld. Voor elke rol in het commerciële proces is duidelijk wie wat te doen heeft. Nu is het zaak om op korte termijn nieuwe business te genereren voor beide labels. Onder andere door de omzetwaarde bij bestaande klanten te verhogen. 

Om de gestelde commerciële aanpak in praktijk te brengen en om het team te leiden, trekt Therapieland een Interim Commercieel Directeur aan. Tegelijkertijd wordt binnen de organisatie alle commerciële data nog op orde gebracht. Wat betreft omzetvolumes, conversieratio’s en doorlooptijden is het overzicht in de basis aanwezig. Door de recente enorme groei aan klanten wordt momenteel hard gewerkt aan een goed overzicht voor alle product-marktcombinaties. Tegelijkertijd is een snelle executiekracht onmisbaar voor het commerciële team. De Interim Commercieel Directeur speelt een doorslaggevende rol in business development en teammanagement. 

Korte functieschets: Interim Commercieel Directeur

Opdracht: 

 • Executie vanuit bestaande commerciële strategie. Binnenhalen van leads, business development. Zorgen dat het team kan verkopen, gebruik makend van huidige state of affairs.
 • Coachen en begeleiden van medewerkers van het commerciële team, zodat zij zich ontwikkelen in hun functie. Begeleiden van het team bij een succesvol salesproces: pro-actieve acquisitie, leads genereren, account-based werken, zorgen voor goede follow-up,overzien van de workload van het team en het aanjagen van het bereiken van resultaten. 
 • Meedenken over de benodigde professionaliseringsslag in de tweede fase van de opdracht.

Domein: Business development binnen Tech/SaaS

Team: Aansturen van ruim twintig hoogopgeleide medewerkers (Sales, Marketing, Customer Succes en Helpdesk). Rapporteert aan Managing Director. Marketingteam als support aanwezig. Werken met Teamleader CRM-systeem.

KPI’s: Bereiken van twee procent groei per maand. Verlagen van churn rate. Hoge engagementscore binnen het salesteam in maandelijkse vragenlijstmeting.

Grootste uitdaging: Sales executie op basis van huidige stand van zaken. Dat wil zeggen: commerciële processen aansturen terwijl fundering voor data nog in aanbouw is.

 

Interesse? 

Therapieland werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Interim Commercieel Directeur Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: