Head of Marketing

Head of Marketing

  • IT
  • Technology
  • Deventer
  • Minimum of 5 years' experience
  • 338 views
This vacancy has been filled. Go to the Staff Capital Groep brandpage

Staff Capital Groep is de game changer van de uitzend- en payrollbranche. Dit door HR tech centraal te stellen en actief vernieuwende HR tech oplossingen te ontwikkelen. Momenteel zit de organisatie middenin een transitiefase om van traditioneel payroller, dé HR-techpartner van Nederland te worden. Het is aan de nieuwe Head of Marketing om in deze veranderfase te zorgen voor in het oog springende corporate branding alsmede haarscherpe online marketing proposities van alle tech oplossingen over alle kanalen heen te bouwen. 

Over Staff Capital Groep

Het verhaal van Staff Capital Groep begint in 2002, wanneer de huidige CEO Rick Simons onder de naam Payroll Select een van Nederlands eerste payrollbedrijven opricht. Zowel organisch als door middel van overnames groeit deze payroll- en backofficedienstverlener in korte tijd flink door. In 2017 worden de krachten gebundeld en versmelten alle aangekochte bedrijven tot één organisatie met baanbrekende online groeiplannen: Staff Capital Groep.

Anno 2021 zit Staff Capital Groep midden in de transitie om zich van ervaren payroller om te vormen tot dé HR-techspeler. De groep benut de kansen van de snelle technologische ontwikkelingen om het vinden, binden en organiseren van goed personeel zo makkelijk mogelijk te maken. De diensten van Staff Capital Groep zijn daarom ondergebracht in drie labels, ieder gericht op een aparte markt. Zo zorgt Payroll Select voor WAB-payrolling en salarisverwerking, helpt het digitale uitzendbureau Easyworx met complete staffing-oplossingen en biedt de uitzendmarktplaats Easyjobs ruimte voor het plaatsen en vinden van korte klussen. Al deze merken werken vanuit onderliggende platformen, zoals Easystaffer, Flexplein en Easyoffice.

De innovatieve zelfservicepropositie van Staff Capital Groep is razend interessant voor zowel kleine als grote organisaties en maakt van het bedrijf een echte disruptor in de conservatieve uitzendbranche. Dankzij de inzet van platformtechnologie en apps kunnen de ruim 1250 opdrachtgevers en 18.000 flexkrachten in de toekomst namelijk zelf online hun weg naar elkaar vinden. Staff Capital Groep zorgt vervolgens voor de afhandeling aan de achterkant. Deze vernieuwende werkwijze werkt niet alleen efficiënter, maar zorgt ook voor lagere kosten.

Op het gebied van tech heeft Staff Capital Groep inmiddels een enorme voorsprong en met een jaaromzet van tientallen miljoenen en veel creatieve ideeën in petto, wil de groep snel extra stappen zetten. Op het gebied van marketing en branding ligt er een opgave die voor de nieuwe Head of Marketing de kans biedt om een stempel te drukken op de toekomst van het bedrijf.

Onze organisatie heeft de unieke combinatie van de voordelen van een solide basis die in twintig jaar is opgebouwd mét de dynamiek en ambitie van een startup.” – Rick Simons, CEO

Vacature: Head of Marketing

De Head of Marketing is eindverantwoordelijk voor de branding en proposities van alle labels en diensten. In samenwerking met de directie en business leads bepaalt zij/hij de marketingstrategie, om vervolgens vernieuwende digitale concepten vorm te geven. Met een flinke dosis creativiteit en vakkennis initieert zij/hij projecten om de websites te verbeteren, traffic en conversie te verhogen over alle kanalen. De Head of Marketing is een kei in het managen van parallel lopende projecten en houdt een scherp overzicht op de voortgang van de werkzaamheden. Daarbij is zij/hij van a tot z betrokken bij de uitvoering, zoals het bouwen nieuwe websites, apps, en opzetten van campagnes hieromtrent. De Head of Marketing is eindverantwoordelijk voor alle content en engagement van het bedrijf – zowel online als offline.

De Head of Marketing zorgt dat de resultaten van de marketingprojecten worden geborgd in de werkwijze van het jonge marketingteam. Door een coachende stijl van leidinggeven weet zij/hij de teamleden te stimuleren in hun ontwikkeling en de marketingexpertise naar een hoger niveau te tillen. In deze high tech omgeving neemt de Head of Marketing de lead in het maken van data gedreven beslissingen waarbij SEO optimalisatie en ROAS beide belangrijke drivers zijn Zij/hij kiest in de werkwijze continue voor een tactiek die gegevens genereert, op basis waarvan nieuwe inzichten over de effectiviteit van de gemaakte keuzes ontstaat. De Head of Marketing heeft een scherpe kijk op corporate en product branding en weet op vernieuwende wijze het bedrijf als merk zichtbaar te maken bij relevante doelgroepen. De Head of Marketing rapporteert rechtstreeks aan de CEO. 

Strategie, projectmanagement en operatie wisselen elkaar af in deze dynamische rol. De Head of Marketing is voor mij als autoriteit binnen het vak de sparringpartner en businesspartner met wie ik de toekomst van ons merk bepaal.” – Rick Simons, CEO

 

Interesse? 

Staff Capital Groep werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Lidewij Kosters via lidewij.kosters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Lidewij Kosters Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: