Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Finance Manager

Finance Manager

  • Finance
  • Rotterdam
  • Minimum of 7 years' experience
  • 1025 views
This vacancy has been filled. Go to the VTTI brandpage

Kandidaatprofiel*

  • Meer dan zeven jaar relevante werkervaring
  • Master in finance
  • Strategisch
  • Verbinder
  • Stakeholdermanagement
  • Vloeiend Engels

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download full job spec

VTTI is een internationaal tankopslagbedrijf. Het bedrijf heeft terminals in vijftien landen op vijf continenten. De terminal in Rotterdam is state-of-the-art en ligt in een van de drukste havens ter wereld. Verduurzaming, performance management en verdere groei zijn thema’s waar de Finance Manager een belangrijke rol speelt.

Over VTTI

VTTI is gespecialiseerd in de opslag van fossiele brandstoffen. Het internationale tankopslagbedrijf heeft drie eigenaren: Vitol, IFM en Adnoc.

Eurotank Rotterdam (ETT) is een moderne en jonge terminal. Werknemers werken nauw met de klant samen om het logistieke proces soepel te laten verlopen. De uitdaging voor de toekomst: verduurzaming en de transitie naar renewables, optimalisatie van de performance en verdere groei. ETT is hiertoe continu in gesprek met klanten, leveranciers, overheidsinstanties en andere stakeholders

Vacature: Finance Manager

De energietransitie en de expansiemogelijkheden stellen ETT ook op strategisch en financieel gebied voor belangrijke keuzes. Aan beide thema’s kleven immers financiële afwegingen en implicaties. De Finance Manager brengt voor elke business case kosten en baten in kaart en rekent financiële modellen door. Een sterk financieel en scherp analytisch brein is onmisbaar, net als een flexibele, oplossingsgerichte persoonlijkheid.

Financieel bewustzijn in de organisatie creëren
Die uitdaging is onlosmakelijk verbonden met het creëren van financieel bewustzijn. Waar geeft ETT haar geld aan uit? Zijn dat de juiste zaken en activiteiten? Worden deze activiteiten op de juiste manier en zo efficiënt mogelijk uitgevoerd? De Finance Manager zorgt ervoor dat deze vragen in alle geledingen van ETT gaan leven, mede gericht op het voortdurend verbeteren van processen. Door met iedereen transparant over financiën te spreken en duidelijk te maken wat precies de impact van financiële beslissingen is, zorgt de Finance Manager ervoor dat dit bewustzijn overal in de organisatie toeneemt.

Overtuigende communicatieve vaardigheden zijn een must, net als een verbindende persoonlijkheid. Overigens niet alleen om intern draagvlak te creëren, maar ook om relaties binnen de VTTI Groep en met externe stakeholders op te bouwen en te onderhouden.

Digitalisering van financiële processen
De Finance Manager kan daarnaast veel waarde toevoegen op het gebied van digitalisering. Digitalisering om processen te verbeteren, maar ook door meer en beter gebruik te maken van (de juiste) data. Voor financiële, fiscale en juridische vraagstukken en rapportages werkt de Finance Manager nauw samen met het Rotterdamse hoofdkantoor van VTTI.

Rechterhand van de General Manager ETT
De Finance Manager rapporteert direct aan Jan Willem Bots, General Manager ETT, met een functionele lijn naar Hans van Geloven, CFO van VTTI en het Finance team op het Hoofdkantoor van VTTI in Rotterdam. De Finance Manger geeft leiding aan de Financial Controller en is lid van het Management Team van ETT.

Voor de MT-leden speelt de Finance Manager een belangrijke rol; als rechterhand en sparringpartner ondersteunt en adviseert de Finance Manager in de eerste plaats de General Manager en daarnaast de rest van het management team.

De ideale kandidaat is een teamplayer die aan elke tafel een plezierige en overtuigende gesprekspartner is. Een sterke analyticus die (soms complexe) denkprocessen kan koppelen aan een heldere communicatiestijl. Iemand met een stevige financiële achtergrond en dito ervaring, die er niet voor terugdeinst om de status quo te challengen en haar/zijn mening of visie kenbaar te maken.

“Als Finance Manager ETT ben je zeer betrokken en geïnteresseerd in de business. En je zorgt dat het financieel bewustzijn overal in de organisatie toeneemt.’’ – Jan Willem Bots, General Manager

 

Interesse?

VTTI werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: