CSR Program Manager

CSR Program Manager

 • Consulting Exit
 • Consumer
 • Boxtel
 • Minimum of 7 years' experience
 • 663 views
This vacancy has been filled. Go to the Vion brandpage

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 7 jaar ervaring
 • Binnen bijvoorbeeld FMCG of strategieconsulting
 • Met CSR en/of duurzaamheidsprojecten
 • Strategisch
 • Stakeholdermanagement
 • Passie voor duurzaamheid

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

 

Download full job spec

De van oorsprong Nederlandse voedselproducent Vion streeft naar een wereld waarin mensen genieten van gezond en lekker eten, afkomstig uit transparante, eerlijke ketens. Om dat te realiseren werkt Vion met leveranciers en klanten aan impactvolle projecten op het gebied van duurzaamheid en Corporate Social Responsibility (CSR). Aan het roer van die projecten staat de gedreven CSR Program Manager.

Over Vion

De allerbeste burger van goed rundvlees of 100% plantaardig, de lekkerste gedroogde ham of krokant buikvet op een Japanse ramen: grote kans dat deze producten afkomstig zijn uit één van de ketens van Vion. Het bedrijf heeft een glasheldere missie: veilig en gezond voedsel produceren met aandacht voor mens, planeet en dier. Achter haar 15 merken, met focus op kwaliteit en duurzaamheid, hanteert Vion volledig geïntegreerde, vraaggestuurde productieketens. Van het dier op de boerderij tot het verpakte vlees en eventueel (extern) keurmerk bij de retailer: Vion weet te allen tijde wat er in haar supply chain gebeurt. Per merk verschilt de precieze focus en positionering, maar over het gehele portfolio onderscheidt Vion zich door uitstekende kwaliteit, voedselveiligheid en aandacht voor dierenwelzijn en duurzaamheid.

Sinds 2019 zet Vion daarnaast in op plant-based meat alternatives, waarbij de integrale Food that Matters-strategie van Vion gericht blijft op de voorziening van proteïne als essentieel bestanddeel van het menselijk lichaam. De focus breidt zich daarom uit in de richting van food solutions – nog altijd binnen de context van betrouwbare en geïntegreerde supply chains.

Vandaag de dag telt de van oorsprong Nederlandse voedselproducent 12.000 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in Boxtel, en er zijn productielocaties in Nederland, België en Duitsland.

Result Delivery Office (RDO)
Als voedselproducent en proteïneverwerker is Vion zich bewust van de noodzaak om duidelijke antwoorden te geven op de vragen van deze tijd, onder meer op het gebied van duurzaamheid, voedselveiligheid, dierenwelzijn en kwaliteit. De productieketen en eindproducten moeten daar vanzelfsprekend op aansluiten. Het Result Delivery Office (RDO) – bestaand uit zes teamleden met zeer diverse achtergronden – speelt als centraal strategie-orgaan een belangrijke rol in het uitdenken en implementeren van de strategie van Vion. Daartoe initieert, coördineert en begeleidt het RDO verschillende strategische projecten, onder meer op het gebied van Corporate Social Responsibility (CSR).

Vacature: Corporate Social Responsibility Program Manager

Corporate Social Responsibility zit diep verankerd in het DNA en de strategie van Vion. De CSR Program Manager is de drijvende kracht achter het CSR-portfolio van de organisatie. Projecten in het portfolio staan niet op zichzelf. Het CSR-programma is verweven door de hele organisatie en de dagelijkse bezigheden.

De komende jaren wil Vion op het gebied van CSR grote stappen zetten. De CSR Program Manager vertaalt deze ambities naar concrete projecten en initiatieven, werkt ze uit en rolt ze vervolgens succesvol uit in de organisatie. Projecten zijn onder andere gericht op het verlagen van Vion’s CO2-voetafdruk (opdat de organisatie in 2045 volledig CO2-neutraal zal zijn), het vergroten van biodiversiteit en het reduceren van het gebruik van (plastic) verpakkingsmaterialen.

Daartoe werkt zij/hij nauw samen met verschillende duurzaamheidsexperts in de business units en afdelingen als Strategie, Finance, Communicatie en Quality Assurance. Na de implementatie houdt de betrokkenheid van de CSR Manager niet op, integendeel: zij/hij monitort projecten en houdt de organisatie en de directie nauwgezet op de hoogte over voortgang. De rol komt derhalve niet alleen met een grote verantwoordelijkheid, maar ook met veel exposure.

“Als er een industrie is waarin je impact kunt maken, is het de voedselindustrie. Als CSR Program Manager kun je hier echt het verschil maken. Van die gedachte moet je hart sneller gaan kloppen.” – Luc Nelissen, Director Result Delivery Office

Behalve op het CSR-portfolio, richt de CSR Manager zich ook op andere strategische vraagstukken. Zij/hij vervult dus een hele brede rol, die voor personen met verschillende achtergronden en profielen interessant kan zijn. Dedicated ervaring met duurzaamheid en CSR is geen harde eis; een oprechte passie voor duurzaamheid is dat wel. De ideale kandidaat is bovendien een bedreven stakeholder die op verbindende wijze door een organisatie kan navigeren, en gemakkelijk mensen meekrijgt.

 

Interesse?

Vion werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

CSR Program Manager Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: