Communicatiemanager

Communicatiemanager

  • Marketing
  • Health
  • Utrecht
  • Minimum of 10 years' experience
  • 1161 views
This vacancy has been filled. Go to the Medux brandpage

Medux – Europa’s grootste aanbieder van van zorg- en welzijnshulpmiddelen – zorgt ervoor dat mensen met een bewegingsbeperking langer mobiel en zelfstandig kunnen blijven en verhoogt daarmee hun levenskwaliteit. De communicatiemanager is verantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie die de individuele labels overstijgt. Een mooie uitdaging binnen een snelgroeiend en maatschappelijk betrokken bedrijf.

Over Medux

We worden gemiddeld steeds ouder. Hierdoor neemt de zorgvraag jaar in, jaar uit toe. Tegelijkertijd willen we langer thuis blijven wonen en minder tijd doorbrengen in ziekenhuizen en op verpleegafdelingen. Om dit mogelijk te maken, levert Medux per jaar meer dan anderhalf miljoen zorg- en revalidatiehulpmiddelen aan zorgverzekeraars, (lokale) overheden, zorginstellingen, zorgprofessionals en aan mensen thuis. Daarmee vergroot het bedrijf de participatiemogelijkheden van zorgconsumenten en draagt het bij aan de betaalbaarheid van de zorg.

Medux bestaat uit verschillende labels, die allemaal staan voor zorg en welzijn. De twee grootste zijn Medipoint en HartingBank. Medipoint is gericht op consumenten en levert onder andere rollators, rolstoelen, scootmobielen en bedden. Onder het label HartingBank richt Medux zich op hulpmiddelen en diensten aan zorgorganisaties zoals verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicapteninstellingen, ziekenhuizen en revalidatiecentra. In totaal werken er in Nederland zo’n 2.600 medewerkers bij Medux.

Mede door in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen zoals de vergrijzing en de toenemende behoefte om tot op hoge leeftijd thuis te wonen, groeit Medux hard. De verwachting is dat dit soort ontwikkelingen de komende jaren door zullen zetten. Om daar optimaal op in te spelen, zet het bedrijf in op acquisities, business development en innovatie. Zo is Medux recent een samenwerking aangegaan met het Engelse Medequip – een leverancier van hulpmiddelen en diensten aan gemeenten en andere partijen. Met deze samenwerking heeft Medux haar positie als marktleider in Europa versterkt en kansen gecreëerd voor verdere groei. Daarbij zorgt de toenemende schaalgrootte ervoor dat Medux een steeds bredere groep klanten efficiënt en betaalbaar kan voorzien van hoogwaardige hulpmiddelen die de kwaliteit van leven verbeteren.

Vacature: communicatiemanager

Communicatiemanager is een nieuwe functie binnen Medux. De communicatiemanager wordt verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie die de individuele labels overstijgt. Zij/hij stelt bijvoorbeeld een overkoepelende contentkalender op waarmee de informatiestromen tussen Medux en de verschillende labels worden gecoördineerd en de onderlinge samenwerking gewaarborgd. De rol heeft daarmee zowel een strategisch als een tactisch en operationeel karakter. De communicatiemanager zal gaan rapporteren aan de CCO.

Bij het vormgeven van de contentkalender en de communicatiestrategie werkt de communicatiemanager intensief samen met de marketing- en communicatie-experts van de labels. Zij/hij zorgt voor de positionering van Medux via bijvoorbeeld nieuwsbrieven, (sociale) media en de eigen website en geeft richtlijnen welke informatie via bepaalde kanalen naar buiten wordt gebracht. Ook zal de communicatiemanager zelf teksten schrijven en visuals produceren. Dat alles doet zij/hij vanuit een sterke visie op kanaalkeuze, vorm en inhoud.

“Een goede communicatiemanager kijkt op een abstract niveau naar onze communicatievraagstukken. Zij/hij heeft de flexibiliteit om mee te groeien met ons bedrijf en weet de juiste balans te vinden tussen de strategie, ontwikkelingen op de lange termijn en de praktijk van alle dag.” – René Martens, CCO

Ook interne communicatie is een belangrijk aandachtsgebied van de communicatiemanager. Door de snelle groei en de regelmatige acquisities is Medux flink in beweging. Het is aan de communicatiemanager om de medewerkers daar op een goede manier in mee te nemen en het verandermanagement vorm te geven. Dat vraagt om zorgvuldigheid, een goed gevoel voor wat er leeft in de organisatie en het kiezen van de juiste tone of voice.

Behalve met de CCO en de communicatie-experts in de labels, werkt de communicatiemanager ook veel samen met de CEO en de directieleden. Zij/hij heeft de senioriteit om zich op te stellen als volwaardig sparringpartner en denkt mee met alle strategische onderwerpen die de interne en externe communicatie raken. Denk bijvoorbeeld aan het communiceren over een nieuw strategisch initiatief of het aankondigen van een overname.

De communicatiemanager krijgt de kans om op een strategisch en tactisch niveau de interne en externe communicatie vorm te geven voor een maatschappelijk betrokken organisatie die actief bijdraagt aan het verbeteren van het welzijn van mensen. Daarbij werkt zij/hij nauw samen met het senior management en krijgt zij/hij alle vrijheid, bijvoorbeeld bij het neerzetten van een overkoepelende merkstrategie.

 

Interesse?

Medux werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Emily Olij Apply

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: