Chief Technology Officer

Chief Technology Officer

  • IT
  • Logistics
  • Capelle aan den IJssel
  • Minimum of 7 years' experience
  • 1434 views
This vacancy has been filled. Go to the Gateway brandpage

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 7 jaar ervaring
  • Met IT-leiderschap
  • Solide technische basis
  • Opschalen
  • Team-focus

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan honderd procent van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij zestig procent doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download full job spec

In veertig jaar tijd heeft het Gateway Software zich ontpopt tot een van de leidende namen in de softwareontwikkeling voor douaneafhandeling. In deze snelgroeiende markt gaat de Chief Technology Officer strategisch aan de slag om de expansie van Gateway vanuit technologie te stroomlijnen.

Over Gateway

Waar Gateway Software veertig jaar geleden startte met softwareontwikkeling voor de scheepvaart, helpt het vandaag de dag alle logistieke dienstverleners aan snelle afhandelingen rondom douane, zoals het vrijmaken van goederen die van buiten de EU komen, het laten keuren van vlees en groenten en de snelle en efficiënte afhandeling van e-commercepakjes. Met de software van Gateway is het binnen een paar clicks geregeld en kunnen de pakjes snel aan de ontvanger worden geleverd.

Gateway Software is in 1980 opgericht als technologisch familiebedrijf om klanten te helpen hun business zo efficiënt mogelijk te runnen. Vanaf de eerste dag focussen oprichters Jack Merkx en Mera Hoornweg zich op de continue ontwikkeling, verbetering en innovatie van hun diensten en producten. Zeker met de opkomst van de globalisering, e-commerce en de aanvang van de Brexit groeit Gateway Software de laatste jaren fanatiek door. Het huidige platform moet blijven voldoen aan de strenger wordende eisen zonder op kwaliteit en efficiëntie in te boeten. De Chief Technology Officer leidt de groei vanuit IT en gaat meteen van start met twee grote, interessante dossiers.

Vacature: Chief Technology Officer

Er zijn twee projecten waar de Chief Technology Officer (CTO) zich in vastbijt: organisatieontwikkeling en platformmigratie/-refactoring.

Het eerste project bestaat uit het begeleiden en uitbouwen van de grootste afdeling van het bedrijf: de IT-afdeling. Zij/hij start met een team van zeven, maar breidt dit op korte termijn uit met Developers, System Administrators, Testers, Analisten en een persoonlijke Projectmanager en DevOps-assistent. De ambitie van Gateway is het succes in Nederland uit te breiden naar landen om ons heen. De CTO geeft het team naar eigen inzicht vorm en stelt zich hierin op als een inspirerend leider die het team betrokken en bevlogen houdt. De ideale kandidaat herkent zichzelf als een echte teamplayer die duidelijk de potentie van elk teamlid ziet en hiermee aan de slag gaat.

“Als CTO krijg je er energie van om je team te laten excelleren. Het is belangrijk dat je het IT-team met zorg uitbouwt en doorontwikkelt, zodat jullie samen de ambitieuze toekomstplannen van Gateway Software waarmaken.” – Jack Merkx, oprichter en CTO

Dit brengt ons bij het tweede project. Aan het huidige platform is in de afgelopen decennia gebouwd. Inmiddels rekent de markt op het real-time verwerken van grote volumes aan vracht: met vele vliegtuig- of vrachtscheepsladingen tegelijk. Om op korte termijn de toenemende vraag naar performance te kunnen garanderen, migreert Gateway Software voor nu hun bestaande SaaS-platform naar Azure. Kennis van dit cloud-platform en de bijbehorende nieuwste technieken is daarom noodzakelijk. Om verdere groei te garanderen, zal de CTO rond 2023-2024 de volledige refactoring van het huidige platform opstarten. Van strategie tot het maken van de architectuurkeuzes, zij/hij bouwt dit platform samen met het IT-team vanaf de grond op.

Om in de rol van CTO bij Gateway Software te excelleren, zijn een aantal punten van groot belang. Zij/hij heeft een solide technische basiskennis om met het specialistische IT-team te sparren over de te maken keuzes. De CTO werkt pragmatisch en durft bij dergelijke mogelijkheden weloverwogen beslissingen te nemen. Bij voorkeur heeft zij/hij ervaring op het gebied van B2B-SaaS-Platformen.

De cultuur is binnen Gateway Software informeel. Het bedrijf is in 1980 begonnen als familiebedrijf met een gemoedelijke sfeer. Het is daarom belangrijk dat de CTO zich prettig voelt in een omgeving waar hard werken en gezelligheid hand in hand gaan en waar veel energie in de professionele ontwikkeling van medewerkers wordt gestopt.

Interesse?

Gateway werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: