Chief Operations Officer

Chief Operations Officer

  • General Management
  • Technology
  • Eindhoven
  • Minimum of 7 years' experience
  • 854 views
This vacancy has been filled. Go to the Vention brandpage

Met het succesvolle businessmodel van ‘engineering as a service’ wil Vention de komende jaren haar omzet, nu een miljoen euro, vertienvoudigen. De communicatieve en energieke Chief Operations Officer, die het overzicht behoudt en strategische knopen doorhakt voor alle in-house operationele functies, gaat Vention helpen dit doel te bereiken. 

Over Vention

In 2014 richtten twee studiegenoten van de TU Eindhoven, Hans de Penning en Frank Poort, samen FRANS Prototyping op. Met een startkapitaal van vijftig euro en een passie voor engineering behaalden ze met FRANS successen in ‘engineering as a service’: het ontwikkelen van prototypes voor B2B-klanten. Zeven jaar en een naamsverandering later werken er bij het huidige Vention Technologies twintig ambitieuze engineers (met een focus op embedded software en hardware). Met een nieuw aangetrokken CEO behaalt het bedrijf een omzet van meer dan een miljoen euro.

Verschillende typen klanten weten Vention te vinden voor technologische vraagstukken. Soms gaat het om klanten die een probleem hebben geïdentificeerd in hun productie of logistiek, en niet over de kennis of capaciteit beschikken om dit in-house op te lossen. Dit soort kwesties vraagt om technisch advies. Daarvoor biedt Vention consultingdiensten aan. In andere gevallen hebben klanten een idee voor een nieuw product, maar zijn zij niet in staat dit idee zelf te vervaardigen. Bijvoorbeeld door capaciteitsgebrek, het ontbreken van specifieke kennis en vaardigheden, of doordat prototyping geen core business is voor hen. In dat geval worden de engineers van Vention aan het werk gezet om over te gaan op de volledige product ontwikkeling: van idee en concept tot prototype en product. Zij doen dit door zich vol passie op de technologie te storten. Het motto is: niet te lang discussiëren over de theorie, maar vooral snel tot actie overgaan en samen met de klant het probleem oplossen. De engineers van Vention hebben nooit genoeg van technologie en uitvinden!

Vacature: Chief Operations Officer

De CEO heeft samen met de founders reeds een strategisch plan geschreven. Met de 12 fte aan engineers die op dit moment bij Vention werken kan de huidige omzet volgens dit plan nog verdubbelen. Voor verdere groei – de ambitie is tien miljoen euro omzet over vier jaar – moet een groter team worden gebouwd en zullen schaalbare processen worden opgezet. De actiegerichte en pragmatische mentaliteit die in het Vention-DNA zit blijft hierbij centraal staan. Dit wordt de verantwoordelijkheid van de Chief Operations Officer (COO).

Samen met de CEO zal de COO strategische beslissingen nemen over aanpassingen aan het businessmodel om dit zo schaalbaar mogelijk te maken. De COO draagt verder de verantwoordelijkheid voor alle interne functies en processen zoals HR, Finance en Projecten. Hiermee complementeert de COO de CEO, die zich voornamelijk richt op commercie en strategie. De CEO en COO vormen samen het MT, dat rapporteert aan de aandeelhouders (de founders).

Overzicht en zelfreflectie
De COO is resultaatgericht en kan knopen doorhakken zonder hiërarchisch of dominant te zijn. De cultuur bij Vention is immers jong, speels en sociaal en deze mentaliteit is precies wat het team bindt. De ideale kandidaat denkt en werkt gestructureerd en behoudt het overzicht, zodat de engineers kunnen doen waar zij het best in zijn: uitvinden, creëren en ontwikkelen vanuit passie en nieuwsgierigheid en samenwerking. De COO is hierin een rolmodel, door een eerlijke en veilige feedbackcultuur aan te jagen, zelf ook actief om feedback te vragen, zelfreflectie te tonen en dit te stimuleren in het team. 

De COO heeft ervaring met opschalen binnen snelgroeiende bedrijven en beschikt over sterke leiderschapsvaardigheden. Dit kan zijn in de vorm van ervaring met lijnmanagement en het aansturen van een groot team, of juist in een meer strategische (consulting-)functie met verantwoordelijkheid voor senior klanten en kleine teams. Belangrijk is vooral dat deze persoon aantoonbaar ervaring heeft met (strategische) besluitvorming en het coachen van junior collega’s, gecombineerd met gevoel voor humor en een sterk ontwikkelde sociale kant. Voor een ervaren professional is dit een kans om een veelbelovend bedrijf naar de top te helpen.

 

Interesse?  

Vention werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

 

 

Contact

Annelijn Nijhuis Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: