Vention Vention

Vention

In 2014 richtten twee studiegenoten van de TU Eindhoven, Hans de Penning en Frank Poort, samen FRANS Prototyping op. Met een startkapitaal van vijftig euro en een passie voor engineering behaalden ze met FRANS successen in ‘engineering as a service’: het ontwikkelen van prototypes voor B2B-klanten. Zeven jaar en een naamsverandering later werken er bij het huidige Vention Technologies twintig ambitieuze engineers (met een focus op embedded software en hardware). Met een nieuw aangetrokken CEO behaalt het bedrijf een omzet van meer dan een miljoen euro.

Verschillende typen klanten weten Vention te vinden voor technologische vraagstukken. Soms gaat het om klanten die een probleem hebben geïdentificeerd in hun productie of logistiek, en niet over de kennis of capaciteit beschikken om dit in-house op te lossen. Dit soort kwesties vraagt om technisch advies. Daarvoor biedt Vention consultingdiensten aan.

In andere gevallen heeft de klant een idee voor een nieuw product, maar is niet in staat dit idee zelf te vervaardigen. Bijvoorbeeld door capaciteitsgebrek, het ontbreken van specifieke kennis en vaardigheden, of doordat prototyping geen core business is voor zo’n klant. In dat geval worden de engineers van Vention aan het werk gezet om over te gaan op de volledige product ontwikkeling, van idee, concept tot het ontwikkelen van prototype en product. Zij doen dit door zich vol passie op de technologie te storten. Het motto is: niet te lang discussiëren over theorie, maar vooral snel tot actie overgaan en samen met de klant het probleem oplossen. De engineers van Vention hebben nooit genoeg van technologie en uitvinden!

 

 

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: