Chief of Staff to the CFO

Chief of Staff to the CFO

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Utrecht
  • Minimum of 5 years' experience
  • 1957 views
This vacancy has been filled. Go to the Bol. vacancies brandpage

In de nieuwe wereld is de groei van bol.com haast niet bij te benen. De focus van Finance, Operations en Legal ligt op de aangekondigde IPO. Werk aan de winkel voor de CFO en diens Chief of Staff. De Chief of Staff heeft een belangrijke rol in de coördinatie van de financestrategie op MT-niveau, projectmanagement en organizational development.

Over Bol.com

Bol.com is met afstand de populairste winkel van Nederland en België. Zo’n 13 miljoen klanten van bol.com ervaren dagelijks het ultieme gemak van snel en soepel online winkelen. Winkelen bij ‘de winkel van ons allemaal’ is eenvoudiger en laagdrempeliger dan ooit. Artikelen – ruim 33 miljoen stuks – zijn op bol.com in een paar klikken besteld en worden niet veel later bezorgd. Van e-books tot tuinsets en van drones tot woonaccessoires: bol.com heeft het allemaal, en nog veel meer. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel: het is ook een retail-techplatform waarop 47 duizend externe verkopers hun producten aanbieden.

In 2021 noteerde bol.com een omzet van 5,5 miljard euro. Op piekmomenten zoals Black Friday in 2021 was de webwinkel marktleider met 17,3 procent van het totaal aantal online bestellingen in Nederland. Bol.com groeit razendsnel en is nog lang niet uitgegroeid. Uitbreiden is het doel, zo snel als de organisatie aankan. Hiervoor werken 2400 medewerkers vanuit het hoofdkantoor in Utrecht voortdurend aan het verbeteren van proposities, het aantrekken van nieuw talent en het opschalen van logistiek.

De motor achter de razendsnelle groei is het feit dat bol.com haar klanten door en door kent. Het bedrijf zet alles op alles om iedere bezoeker snel naar het voor hen perfecte artikel te gidsen. Het uiteindelijke doel is om eerder en beter te begrijpen waar klanten precies naar zoeken dan zijzelf. Zo kan bol.com maximaal relevant informeren en een ongeëvenaarde winkelervaring neerzetten.

Binnen bol.com zijn de teams van Finance, Operations en Legal de afgelopen jaren snel gegroeid en flink veranderd om de continu groeiende business goed te blijven ondersteunen. Voor de aanstaande IPO is een verdere transformatie binnen de financefunctie nodig. Om deze transitie te begeleiden, trekt de CFO een rechterhand aan in de functie van Chief of Staff.

“De aangekondigde beursgang geeft een nieuwe impuls aan de transformatie van onze financefunctie.” – Gert-Jan Janssen, Chief Financial Officer

Vacature: Chief of Staff to the CFO

Gert-Jan Janssen is CFO van bol.com. Hij is verantwoordelijk voor de staffuncties Finance, Operations en Legal. Deze functies vormen een cruciaal onderdeel van de organisatie, zeker nu bol.com heeft aangekondigd naar de beurs te gaan. De vijf teams binnen de financefunctie zullen de komende jaren flink groeien. Daarnaast is de CFO eindverantwoordelijk voor een innovatief veranderprogramma, met als doel de business op de juiste wijze te blijven ondersteunen.

Agile at scale is een kernbegrip binnen bol.com. Omdat de realiteit continu verandert, kun je niet simpelweg een organisatieonderdeel neerzetten, terugkijken en zeggen: “Zo, dat is af.” Nog voordat je klaar bent met implementeren is de context alweer vernieuwd. In deze innovatieve omgeving leidt de Chief of Staff de agile transformatie voor Finance, Operations en Legal.

In de dagelijkse praktijk acteert de Chief of Staff als rechterhand van de CFO. Zij/hij is ad hoc sparringpartner voor de CFO en fungeert als aanspreekpunt binnen de organisatie. De Chief of Staff coördineert de voortgang op de strategische roadmap binnen het Management Team. Zij/hij zorgt voor beschikbaarheid van informatie en ondersteunt bij (de voorbereiding van) besluitvorming.

De Chief of Staff is de architect van de transformatieopgave binnen de financefunctie. Zo bepaalt zij/hij de delivery roadmap voor de komende twee tot drie jaar, op basis van de behoeften van de core business. De Chief of Staff is op hoofdlijnen inhoudelijk betrokken bij de transformatieagenda en bepaalt de benodigde KPI’s. Zij/hij ontwerpt de toekomstige organisatie-inrichting en bewaakt de voortgang binnen de teams.

“Er is veel werk aan de winkel. Ik zie ernaar uit om samen met de Chief of Staff het wiel uit te vinden voor de volgende fase in onze transformatie.” – Gert-Jan Janssen, Chief Financial Officer

Intern en extern stakeholdermanagement is voor de Chief of Staff dagelijkse kost. De positie kent veel exposure naar het topmanagement. De Chief of Staff coördineert communicatie binnen de financefunctie, maar ook breder binnen bol.com. Voor externe communicatie, zoals in de aanloop naar de IPO, werkt zij/hij nauw samen met de Manager Investor Relations. Hierbij levert de Chief of Staff een cruciale bijdrage aan de corporate story.

De Chief of Staff is een ondernemer, die werkt op het snijvlak van strategie en operatie. Het karakter van de rol is ondersteunend en faciliterend. Dat neemt niet weg dat het een uitstekende voorbereiding is om twee jaar later zelf een managementfunctie binnen bol.com te vervullen. Al met al een functie die zich als landingspot voor talent laat omschrijven.

Interesse?

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Apply

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: