Chief Financial Officer

Chief Financial Officer

 • Finance
 • Leisure
 • Dutch fluency required
 • Amsterdam
 • Published on: 30 July 2021
 • Minimum of 10 years' experience
 • 564 views

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal 10 jaar ervaring
 • In een e-commerce omgeving
 • Achtergrond in accounting binnen een corporate setting of een van de big-4 kantoren
 • Sterke affiniteit met data
 • Ruime ervaring binnen een internationale organisatie

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

De VakantieDiscounter is koploper in de online reismarkt in Nederland en de ambitie rijkt verder. Het snelgroeiende bedrijf breidt uit om in nog meer Europese landen klanten te bedienen. Aan de Chief Financial Officer de cruciale taak om bedrijfsprocessen op te schalen en zo de internationale expansie in goede banen te leiden.

Over de VakantieDiscounter

De VakantieDiscounter, onderdeel van de Otravo groep, is als online reisbureau ruim 20 jaar actief in de Benelux. Het is uitgegroeid tot het grootste online reisbureau in Nederland, met een omzet van ruim 200 miljoen euro in 2019. Zelfs na een ongunstige periode voor de reisbranche, heeft de VakantieDiscounter een uitstekende positie voor verdere internationale expansie. Met het betreden van de Duitse markt is de eerste stap gezet, binnenkort zal het bedrijf in meer Europese landen actief zijn.  

Sinds 2017 is de VakantieDiscounter onderdeel van de Otravo groep, waar onder andere merken zoals vliegtickets.nl, WTC.nl, flygstolen.se en travelgenio.com onder vallen. Binnen de groep opereert de VakantieDiscounter volledig onafhankelijk als zelfstandig bedrijf. De VakantieDiscounter verkoopt online zowel eigen reizen, als reizen in samenwerking met reisorganisaties uit binnen- en buitenland. 

De VakantieDiscounter is sterk gericht op innovatie en kwaliteitsverbetering, niet alleen ten aanzien van het eigen platform, maar ook om de kanalen te verbeteren waarmee het potentiële reizigers bereikt. Het uiteindelijke doel blijft steeds om klanten makkelijk en zorgeloos een mooie vakantie te laten boeken. 

Het levendige kantoor van de VakantieDiscounter, dat ruimte biedt aan ruim 90 medewerkers, bevindt zich net buiten Amsterdam. Kenmerken van de organisatie zijn de platte structuur, de democratische cultuur gebaseerd op wederzijds vertrouwen en een grote vrijheid voor medewerkers om zelf de beste aanpak te kiezen om doelen te bereiken.

De afgelopen periode is voor de reisbranche overall helaas zeer ongunstig geweest. Wij zien onze organisatie juist sterk uit deze fase komen. Ons bedrijf is klaar om de volgende stap te zetten en om in nog meer Europese landen klanten te bedienen.” – Hans van Hoffen, CEO

Vacature: Chief Financial Officer

De Chief Financial Officer (CFO) is de financial executive op wie het bedrijf steunt in deze fase van groei, ontwikkeling en internationalisering. Voor het nemen van beslissingen over de stap naar nieuwe markten, is zij/hij in de lead voor de business case. Zo levert de CFO de financiële onderbouwing bij beslissingen die door de CEO, in samenspraak met het management, worden gemaakt. Minstens zo belangrijk: de CFO is verantwoordelijk voor het inrichten van een toekomstgericht financieel systeem, waarmee de organisatie zicht houdt op kritieke bedrijfsinformatie. Op basis van data houdt de CFO vinger aan de pols en voorziet zij/hij fluctuaties in belangrijke waarden zoals cashflow. Daarnaast geeft de CFO op basis van de beschikbare gegevens proactief aan wanneer toekomstige obstakels in beeld komen en zorgt zij/hij voor financiële verslaglegging. De CFO heeft een duidelijke eigen visie en weet het financiële werkproces in te richten op een manier die de ambities van de organisatie optimaal ondersteunt. De CFO maakt onderdeel uit van het managementteam van het bedrijf.

De CFO neemt het voortouw in het beantwoorden van de veranderende vragen op het gebied van financiële rapportages en accounting binnen de organisatie. Zij/hij is een strategische denker die een goed georganiseerde koers uitstippelt om gestelde doelen te halen. Daarnaast is zij/hij sterk gericht op compliance. De CFO leidt het team van vier financieel medewerkers, variërend van junior- tot managerniveau, met ruimte om het team op korte termijn verder uit te breiden. Zij/hij weet de balans te vinden tussen een financiële operatie die robuust, betrouwbaar en geautomatiseerd is en toch flexibel blijft onder veranderende omstandigheden. Op die manier laat de CFO de financiële operatie goed aansluiten bij het karakter van het snelgroeiende e-commerce bedrijf. De CFO heeft regelmatig afstemming met externe stakeholders, zoals financiële instellingen. Kortom, de CFO speelt een cruciale rol in de volgende fase van expansie van de VakantieDiscounter. 

De CFO is voor mij niet alleen een sparringpartner, maar ook een ondernemende persoon met passie voor onze gedeelde ambitie. Samen brengen we de organisatie naar het volgende niveau van internationaal succes.” – Hans van Hoffen, CEO

 

Interesse? 

De VakantieDiscounter werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via 
annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis

Download full job profile (PDF)

Download job profile
Apply for this function

Chief Financial Officer

 • Please share your resumé or the URL of your LinkedIn profile
Office ManagerTop of Minds
Volgende vacature
Business Development ManagerStaff Capital Groep

Subscribe to our job alerts

Receive our latest job opportunities every week