Sales Manager

Sales Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Rotterdam
 • Minimum of 5 years' experience
 • 694 views
This vacancy has been filled. Go to the Wella brandpage

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vijf jaar saleservaring, waarvan minimaal één jaar als leidinggevende
 • Binnen Beauty of verwante categorie
 • Coachend leiderschap
 • Analytisch
 • Sterk in executie
 • Netwerkbouwer
 • Communicatief vaardig (ook in Engels)

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download full job spec

Passie voor beauty: die springt direct in het oog bij Wella. Met een breed aanbod van vernieuwende haarkleur- en verzorgingsproducten voor salons, inspireert Wella wereldwijd de look & feel van consumenten. De Sales Manager maakt strategisch gebruik van marktdata en zet de juiste tools in op het juiste moment om de salesresultaten te optimaliseren en het marktaandeel te vergroten.

Over Wella

Wella Company is een van ’s werelds toonaangevende beautybedrijven, bestaande uit een familie van iconische merken zoals Wella Professionals, System Professional, Sebastian, OPI, WeDo, Nioxin en ghd. Met 6.000 medewerkers wereldwijd en aanwezigheid in meer dan honderd landen, biedt Wella al meer dan 140 jaar innovaties en services waarmee haarstylisten hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Consumenten kunnen met de Wellaproducten eruitzien zoals zij graag willen en zich goed voelen over wie ze zijn. Als vernieuwer in de haarindustrie stelt Wella haar mensen in staat om consumenten te verrassen, schoonheidsprofessionals te inspireren, community’s bij het bedrijf te betrekken en duurzame groei te leveren.

In de Nederlandse markt ligt de focus op het vergroten van het marktaandeel en de zichtbaarheid van het merk Wella binnen de salons. De Sales Manager speelt hierbij een cruciale rol.

Vacature: Sales Manager

De Sales Manager rapporteert aan de Country Manager Wella Nederland en stuurt een team van zeven accountmanagers die de regio’s bedienen aan. Hoofddoel van deze rol is het uitvoeren van de salesstrategie en continu te evalueren wat nodig is in de markt om de business targets te behalen of zelfs te overtreffen. De nadruk ligt op het DSO-kanaal (Direct Sales Organization) – de onafhankelijke kapsalons en ketens. De groei zal worden gerealiseerd door het ontwikkelen en uitvoeren van een gedegen salesstrategie met als belangrijkste doel om meer omzet te behalen uit bestaande en nieuwe klanten.

De Sales Manager is sterk in het onderhouden van strategische relaties en het bouwen van een high performance team. Een inspirerende leider die het team motiveert en coacht met focus op zowel persoonlijke ontwikkeling als op zakelijke resultaten. Zij/hij hanteert een gestructureerde manier van werken waarbij marktdata en digitale salestools worden ingezet om goed onderbouwde beslissingen te nemen en een duidelijke strategische koers uit te zetten. Zorgen dat het team genoeg tijd investeert in het doorgronden van de klant is hiervoor van groot belang. De Sales Manager zet ambitieuze targets neer en stuurt op een aantal belangrijke KPI’s zoals omzet, distributie en marktaandeel in het kleur, care & stylingsegment. Daarnaast is effectief samenwerken een belangrijk doel.

“Deze functie is geknipt voor een salestalent dat graag werkzaam is in het Professional Beauty-segment, een van de snelst groeiende categorieën wereldwijd. De rol biedt de mogelijkheid om in hoog tempo resultaat te realiseren in een dynamische markt en zowel strategische als leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.” – Floris de Kempenaer, Country Manager Wella Nederland

De Sales Manager werkt binnen de organisatie nauw samen met (Trade) Marketing, Educatie, Business Intelligence en Finance. Promotionele acties worden ontwikkeld op basis van marktinzichten zodat deze naadloos kunnen worden afgestemd op de behoeften van de verschillende salons; het succes van campagnes wordt gezamenlijk geëvalueerd. De Sales Manager voedt het team en coacht de organisatie met gerichte input zodat de output kan worden gemaximaliseerd.

 

Interesse?

Wella werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: