Investment Manager

Investment Manager

  • Consulting Exit
  • Private Equity
  • Amsterdam
  • Minimum of 3 years' experience
  • 1143 views
This vacancy has been filled. Go to the Bencis brandpage

Bencis is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met vestigingen in Amsterdam, Brussel en Düsseldorf en richt zich bij voorkeur op investeringen in sterke, succesvolle ondernemingen met een operationeel resultaat tot 50 miljoen euro. Als investeerder onderscheidt Bencis zich doordat de Investment Managers bij elk project nauw samenwerken met de betrokken managers, zonder hun vrijheid uit handen te nemen. Op dit moment heeft Bencis plek voor een nieuwe Investment Manager (met een achtergrond als strategieconsultant) in het Amsterdamse team.

Over Bencis

Investeringsmaatschappij Bencis richt zich op investeringen in sterke, succesvolle ondernemingen uit Nederland, België en Duitsland met een operationeel resultaat tot 50 miljoen euro per jaar. Sinds 1999 heeft Bencis geïnvesteerd in meer dan 65 ondernemingen. Daarbij heeft Bencis meer dan 220 add-on overnames gerealiseerd. Momenteel investeert Bencis in 29 ondernemingen met een gezamenlijke omzet van ca. 1,8 miljard euro per jaar.

Bencis streeft ernaar om waarde te creëren door ondernemers en managementteams te adviseren, financieren en te ondersteunen bij het realiseren van hun groeiambities. Bencis is van mening dat iedere partij zich dient te focussen op waar zij het beste in is. Door elkaar ruimte te bieden op basis van wederzijds vertrouwen realiseer je samen groeiambities.

Daarom streeft Bencis na een investering er niet naar de leiding over te nemen, maar staat samenwerking met het managementteam van het portfoliobedrijf juist centraal. De dagelijkse leiding kan daarbij gewoon in handen van het managementteam blijven.

Een rol bij Bencis betekent werken in teamverband, waarbij een zelfstandige mindset en verantwoordelijkheidsbesef vanaf dag één hoog in het vaandel staan. Vanwege de ambities en groeiplannen breidt het Amsterdamse team van Bencis (28 personen) nu uit met een Investment Manager.

Vacature: Investment Manager

De Investment Manager leidt investeringsprospects en -deals in goede banen, helpt managementteams van portfoliobedrijven om succesvol te zijn en is een netwerker en ambassadeur voor Bencis.

De Investment Manager is werkzaam in kleine dealteams (2 tot 3 mensen) en is als manager betrokken bij alles wat er bij de deals komt kijken. Zij/hij beoordeelt bijvoorbeeld of een bedrijf interessant is om in te investeren aan de hand van een strategische en financiële analyse, voert een bedrijfswaardering uit en houdt zich bezig met de due diligence. Als tot een investering wordt overgegaan, begeleidt de Investment Manager ook de onderhandelingen met het bedrijf, structureert zij/hij de deal en voert vervolgens de transactie uit. Verder streeft de Investment Manager continu naar persoonlijke ontwikkeling van zichzelf en de andere teamleden.

De Investment Manager wordt verder betrokken bij één of meerdere portfoliobedrijven. Zij/hij ondersteunt de managementteams bij het ontwikkelen en uitvoeren van strategische initiatieven. Het is daarom essentieel dat de Investment Manager kennis van zaken heeft en commercieel sterk is, om op gelijke basis nauw met managementteams en adviseurs van portfoliobedrijven samen te kunnen werken.

De Investment Manager doet investerings- en operationele ervaring op in een waaier van sectoren, en bouwt daarmee een eigen netwerk op. Gaandeweg fungeert zij/hij dan ook als merkambassadeur voor Bencis bij (potentiële) klanten in het netwerk.

“Bencis biedt de Investment Manager een werkomgeving waar gedrevenheid en eigen initiatief worden gewaardeerd en persoonlijke ontwikkeling belangrijk is. Dit is daarom bij uitstek een positie van waaruit zij/hij verder kan groeien.” Pieter van Nunen, Investment Director bij Bencis

 

Interesse?

Bencis werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Apply

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: