HR Director

HR Director

  • HR
  • Technology
  • Maasdijk
  • Minimum of 12 years' experience
  • 1443 views
This vacancy has been filled. Go to the GreenV brandpage

GreenV is een internationale speler in de duurzame glastuinbouw. Aangevuurd door strategisch partner HAL Investments staat het bedrijf nu aan de vooravond van grote strategische veranderingen en overnames. De HR Director faciliteert deze groei door de HR-afdeling en -strategie professioneel op te zetten en uit te breiden.

Over GreenV

GreenV is wereldwijd groot in de glastuinbouw met de ontwikkeling en aanleg van technische tuinbouwsystemen en geïntegreerde kasprojecten. Het eten van genoeg groente en fruit is belangrijk voor de gezondheid. De productie in kassen geeft lekkere producten van hoge kwaliteit die het hele jaar rond beschikbaar zijn. En dat met minder dan tien procent van het watergebruik en veel minder pesticiden dan productie in de grond. Dat maakt deze bedrijfstak essentieel voor de samenleving.

HAL Investments investeerde recentelijk in GreenV door de overname van twee bedrijven, en is nu strategisch partner. Het is de nadrukkelijke ambitie om de wereldwijde leider in tuinbouw te worden om zo in te kunnen spelen op de veranderingen en uitdagingen in een dynamische sector. Naast autonome groei zal GreenV dit mede gaan realiseren met een doelgerichte buy&build-aanpak. Zo kan GreenV verder investeren in mensen, kennis en kunde. Daarnaast wil GreenV nog meer waarde toevoegen voor hun klanten, bijvoorbeeld door telers te ondersteunen met advies gericht op de bedrijfsvoering.

GreenV beslaat nu twee ondernemingen, Prins Group en Stolze, die al jaren met elkaar samenwerken. Prins Group is een toonaangevende kassenbouwer. Stolze is wereldwijd marktleider op het gebied van elektro- en watertechniek, groeilicht, automatisering en klimaattechniek voor glastuinbouw. De gezamenlijke omzet van Stolze en Prins Group is circa €150 miljoen met ongeveer 175 fte in dienst. De meerderheid van de omzet komt uit internationale projecten. In Nederland en Europa heeft GreenV eigen personeel, vaak aangevuld met uitzendkrachten of personeel van onderaannemers. Op het internationale toneel werkt het bedrijf voor hun personeel samen met verschillende partners.

 “Door de recente betrokkenheid van HAL Investments staat GreenV op het punt om in de volgende jaren baanbrekende veranderingen door te voeren en flink te groeien.” – Ton Vernaus

Vacature: HR Director

Als klankbord en sparringspartner voor de directie van GreenV en dochterbedrijven heeft de HR Director een belangrijke rol in het implementeren van de nieuwe strategie en het faciliteren van de beoogde groei. De HR Director is lid van het managementteam van zowel Stolze als Prins Group.

GreenV barst de komende jaren naar verwachting uit de voegen; dit vraagt om nieuw beleid. Op dit moment is HR relatief kleinschalig georganiseerd met 2,5 fte. De rol van de nieuwe HR Director is om de groei te faciliteren, mede door het HR-beleid verder te professionaliseren en een doorontwikkelde strategie neer te zetten.

“Om de groei te faciliteren is een toenemende behoefte om nieuw getalenteerd personeel aan te nemen, hen te doen ontwikkelen en te behouden op alle niveaus.” – Ton Vernaus

De HR Director werkt samen met de directie om HR strategisch vorm te geven. Zij/hij is onder meer verantwoordelijk voor het aannemen, opleiden, ontwikkelen en belonen van medewerkers. GreenV ambieert de ‘number one workplace’ van de tuinbouwsector te worden. Het beleid zal zich daarom verder richten op het creëren en versterken van de gezamenlijke bedrijfscultuur.

Aangezien uitbreiding in het buitenland op de planning staat en een groot deel van de omzet uit het buitenland komt, heeft het HR-beleid ook een grote internationale component.

 

Interesse?

GreenV werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: