Head of Operations

Head of Operations

  • Operations
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Minimum of 6 years' experience
  • 1467 views
This vacancy has been filled. Go to the Zuiver groep brandpage

In iets meer dan twintig jaar groeide de Nederlandse Zuiver Group uit tot een zeer succesvolle, wereldwijde speler in de interieursector. Vandaag de dag worden collecties in meer dan tachtig landen verkocht. De Head of Operations zorgt ervoor dat de organisatie onverminderd door kan groeien.

Over Zuiver Group

‘Design van morgen voor het interieur van vandaag’: dat is de filosofie van de Zuiver Group. Met merken als Zuiver, Dutchbone, Bold Monkey en Banne brak het bedrijf de afgelopen jaren internationaal door. De missie: interieurproducten – eigentijdse, trendbepalende en karaktervolle meubels en verlichting – voor iedereen waar ook ter wereld beschikbaar maken.

De Zuiver Group is hard op weg die missie waar te maken. Het bedrijf telt bijna duizend verkooppunten in meer dan tachtig landen, verspreid over vijf continenten. De groeiende collectie van moderne meubelstukken, extravagante ontwerpen en internationaal geïnspireerde producten combineren moeiteloos met elkaar en passen in veel verschillende interieurs. En dat alles met het grootste respect voor de planeet.

In een uniek en modern Zaans pand aan het Noordzeekanaal werken meer dan negentig jonge, enthousiaste professionals gepassioneerd aan het succes en verdere groei van de Zuiver Group. Dat doen ze via een omnichannelaanpak, onder andere bestaande uit een eigen webshop, e-commercepartners, shop-in-shops, internationale distributeurs en trendy woonwinkels.

Vacature: Head of Operations

De Head of Operations stoomt de Zuiver Group klaar voor verdere nationale en internationale groei. In een wereld waarin de vraag en de behoefte van de consument continu verandert, neemt de druk op supply chain flink toe. Die moet zo ingericht zijn dat de Zuiver Group de klant optimaal kan (blijven) bedienen en tegelijkertijd verdere groei faciliteert. Het operationele proces – waar de afdelingen Buying Administration, Sales Support en Supply Chain onder vallen – moet van A tot Z gestroomlijnd, flexibel en maximaal schaalbaar zijn. E-commerce en B2C hebben de speciale aandacht, aangezien daar de meeste ontwikkelingen plaats vinden.

De Head of Operations richt zich op de end to end supply chain, alle logistieke processen vanaf de producent tot aan de klant, en zoekt daarbij constant naar manieren om processen te optimaliseren. Zij/hij gaat terug naar de spreekwoordelijke tekentafel en brengt helder in kaart welke klanten en rayons de Zuiver Group bedient, hoe de organisatie dat doet en of dat wel de meest efficiënte manier is. De Head of Operations monitort de masterdata en zet heldere procedures neer die leiden tot een gestroomlijnd order-to-cash-proces via de verschillende afzetkanalen.

Op die manier leidt de Head of Operations de organisatie naar het beoogde resultaat: de operatie die draait als een geoliede machine. Digitalisering is key. De huidige implementatie van een nieuw ERP-systeem is een belangrijke stap richting schaalbare groei.

“De uitdagingen die de Head of Operations te wachten liggen, raken alle facetten van operations. Dat maakt het een enorm interessante en afwisselende rol. Jij bepaalt hoe we onze supply chain optimaal inrichten zodat we onze groeiambities kunnen realiseren.” – Raymond van der Putten, Director Operations

Doordachte langetermijnvisie
Waar de Zuiver Group in het verleden nog wel eens ad hoc wil acteren, brengt de Head of Operations een goed doordachte langetermijnvisie waarmee de werkwijze gestructureerder en efficiënter wordt. Dit jaar staat tevens een nieuwbouw/verhuizing van het uitbestede warehouse op de agenda, waar de Head of Operations ook een rol in speelt.

De Head of Operations stuurt op inspirerende, datagedreven wijze het Operations team (20 fte) aan. Zij/hij motiveert eenieder het beste uit zichzelf te halen en zorgt ervoor dat het team soepel meebeweegt in de transitie naar een efficiënte, klantgerichte B2C-organisatie. De Head of Operations rapporteert direct aan de Director Operations, Raymond van der Putten.

 

Interesse? 

De Zuiver Group werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via 
annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: