Head of Marketplaces

Head of Marketplaces

  • E-commerce
  • Consumer
  • Hilversum
  • Minimum of 5 years' experience
  • 305 views
This vacancy has been filled. Go to the Pink Gellac brandpage

Als marktleider in Nederland en België is het direct-to-consumer gelnagellakmerk Pink Gellac klaar voor de volgende fase: internationale expansie. Om dit doel te bereiken zet de Head of Marketplaces alle relevante marketplaces op en maakt deze tot een van de belangrijkste en succesvolste saleskanalen. 

Over Pink Gellac

Het succesverhaal van het Hilversumse merk Pink Gellac start in 2013, wanneer de oprichters een direct-to-consumer (D2C) en premium gelnagellak introduceren. Een tweewekelijks bezoek aan een nagelstudio behoort hiermee tot het verleden. Van Sangria Red tot Surfing Blue, met een keuze van inmiddels tweehonderd kleuren bestelt men de gelnagellak en bijbehorende manicureset voortaan online via de website, app of marketplaces. Hiermee creëert men de ultieme manicure gewoon vanuit huis. Het D2C-model is key voor het succes van Pink Gellac. Naast de online kanalen bouwt het merk hier sinds kort ook aan voort met haar eerste Nederlandse brandstore.

Momenteel gebruikt zo’n zeven procent van de vrouwelijke populatie gelnagellak en de prognoses voor de categorie zien er veelbelovend uit. Er is nog geen Europese marktleider voor de categorie, en digitaal biedt het merk Pink Gellac veel potentie. Dit zijn gegevens die ook Vendis Capital niet zijn ontgaan. Sinds september 2021 is Pink Gellac onderdeel van dit private-equityfonds. Vendis Capital werkt met de oprichters en een volledig nieuw managementteam aan de groei van het bedrijf. In Nederland en daarbuiten; de eerste stappen in Duitsland zijn namelijk al gezet. 

Pink Gellac biedt als bedrijf veel vrijheid om te ondernemen. Dankzij een private-equity-investering zijn er voldoende middelen om dit concept ook daadwerkelijk internationaal tot een hit te maken. De groei-ambities zijn stevig, zo willen we onze huidige miljoenenomzet binnen drie tot vijf jaar tijd minimaal vervijfvoudigen.” – Bart de Jong, Chief Digital Officer

Om zo snel mogelijk tot de gewenste groei te komen, heeft Pink Gellac een aantal strategische prioriteiten opgesteld. Deze houden in: de bouw van een sterk kernteam om de marketingcompetenties en digitale skills een boost te geven, internationaal opschalen, het huidige platform opfrissen en marketplaces aanjagen. Wat betreft dit laatste punt is de Head of Marketplaces in charge. 

Vacature: Head of Marketplaces

De verzameling van marketplaces moet een van de grootste saleskanalen van Pink Gellac worden en daar gaat de Head of Marketplaces voor zorgen. Niet alleen nationaal, maar ook internationaal. Het product laat zich goed lenen voor marketplaces en de verwachting is dat precies dit kanaal extreem gaat groeien. De Head of Marketplaces gaat alles from scratch inrichten met als doel: binnen twee jaar tijd op alle relevante Europese marketplaces staan. 

Vanuit een seller-account gaat de Head of Marketplaces aan de slag om de topposities van elke marketplace te bereiken. Zij/hij snapt wat de consument wil, weet wat de beste voorwaarden zijn en bepaalt de advertentie- en prijsstrategieën. De Head of Marketplaces richt de kanalen zo slim mogelijk in en maakt het geheel schaalbaar, zodat niets de groei van Pink Gellac in de weg staat. De rol van Head of Marketplaces bestaat uit meerdere disciplines en combineert strategische met operationele verantwoordelijkheden. Zo is zij/hij er ook verantwoordelijk voor dat alle producten er daadwerkelijk zijn, alle productpagina’s er piekfijn uitzien, de Buy Box in het bezit is en fulfilment op rolletjes loopt. 

Als een echte ondernemer run je als Head of Marketplaces je eigen winkels. Jij bent degene die ons gaat vertellen wat er mogelijk is op alle platformen, wat deze nodig hebben en hoe Pink Gellac er alles uit kan halen. Dit doe je in eerste instantie voor Nederland, België en Duitsland. Vrij snel hierna volgt de rest van Europa.” – Bart de Jong, Chief Digital Officer 

Samen met de Head of Product, Head of Brand en Head of Growth is de Head of Marketplaces een van de key-hires van Pink Gellac. Vanuit een hechte samenwerking wordt dit viertal met het nieuwe managementteam gezien als het fundament van het bedrijf. Dit houdt in dat zij samen het bedrijf verder vormgeven. Dit is dan ook de uitgelezen kans om deel uit te maken van dit mooie avontuur. 

 

Interesse? 

Pink Gellac werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.nl te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Head of Marketplaces Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: