Head of Finance

Head of Finance

  • Finance
  • Energy
  • Eindhoven
  • Minimum of 5 years' experience
  • 408 views
This vacancy has been filled. Go to the Head of Finance brandpage

De afgelopen jaren vonden verschillende innovaties vanuit de Universiteit van Eindhoven hun weg naar de markt. Een daarvan is in handen van taylor, ontwikkelaar van micro-elektronica voor de zonnepanelenindustrie. Met een technologie die tot twintig procent meer energie uit zonnepanelen haalt, verovert de scale-up de markt. De Head of Finance zorgt ervoor dat de financiële zaken van taylor altijd op orde zijn en brengt processen naar de volgende fase.

Over taylor

Dat zonnepanelen de toekomst hebben, staat vast. De revolutionaire technologie van taylor kan de energietransitie versnellen. Door de micro-elektronica van taylor in de zonnepanelen te integreren, worden zonnesystemen namelijk nóg efficiënter, veiliger en inzichtelijker. Zo leveren de panelen tot twintig procent meer energie op en kan taylor onder meer real-time zien of er onderhoud vereist is. Die data deelt taylor met de installateurs, met wie het bedrijf direct samenwerkt.

Wat in 2017 begon met twee studenten, groeide uit tot een ambitieuze scale-up, gevestigd aan de Eindhovense Strijp-S. Hier zetten elf mensen zich elke dag in om het beste uit zichzelf en uit taylor te halen. Dankzij veel in-house expertise en partnerships met internationale productiepartners en kennisinstellingen als TNO, Solliance en IMEC, slagen ze daar zeer goed in.

Op dit moment worden zonnepanelen met de technologie van taylor in Nederlandse huizen geïmplementeerd. Na deze eerste fase is het tijd om snel op te schalen. Eerst in de rest van Nederland; daarna is West-Europa aan de beurt. Aan ambities geen gebrek bij taylor, mede dankzij de hulp en financiële slagkracht van verschillende professionele investeerders.

Vacature: Head of Finance

De Head of Finance zorgt voor een vlekkeloze verwerking en controle van de financiële en salaris-administratie van taylor, en stelt periodieke rapportages en prognoses op ter ondersteuning van strategische beslissingen en budgettering. Onder haar/zijn toezicht verlopen alle transacties juist en tijdig en worden ze correct geadministreerd. De Head of Finance is voor de accountants van EY en voor de rest van het team het directe aanspreekpunt. Vanuit die hoedanigheid kan zij/hij het management op elk gewenst moment adequaat inzicht geven in de financiële situatie.

“We zijn een sterk team en niet bang om elkaar te challengen op inhoud. Met die kritische houding houden we elkaar scherp en zorgen we voor het beste eindresultaat.” – Rein Westerdijk, co-founder

Automatisering
Naast het stroomlijnen van reporting, betalingen en budgettering buigt de Head of Finance zich over manieren om op finance-gebied te professionaliseren. Door interne processen te optimaliseren en automatiseren, waarborgt de Head of Finance de stabiliteit van de scale-up en maakt het haar ambitieuze groeiplannen mogelijk.

Taylor is een gedreven organisatie waarin ownership nemen een groot goed is. Teamgenoten staan altijd voor elkaar klaar, maar werken tegelijkertijd extreem autonoom. Iedereen krijgt de vrijheid om haar/zijn taak optimaal uit te voeren; output is de belangrijkste indicator. De rol is een uitgelezen kans voor een financial die graag mee wil groeien met een dynamisch high-tech bedrijf met een product dat écht een bijdrage levert aan een schonere, duurzame wereld.

 

Interesse?

Taylor werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via
dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Private: Dox Wijers Apply

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: