Head of E-commerce

Head of E-commerce

  • E-commerce
  • Consumer
  • Almere
  • Minimum of 10 years' experience
  • 1335 views
This vacancy has been filled. Go to the Office Centre brandpage

Office Centre heeft grote plannen. Gesteund door een investeringsmaatschappij gaat de kantoorgroothandel via autonome groei en overnames haar footprint uitbreiden. De Head of E-commerce speelt daarin een belangrijke rol. Zij/hij leidt alle online activiteiten, geeft vorm aan de online customer journey en bouwt een team. Een ondernemende rol met exposure naar de CEO.

Over Office Centre

Office Centre is dé plek voor alle kantooroplossingen. Van laptops tot kantoormeubelen en van printers tot notitieblokken; het groeiende assortiment omvat alles wat een professional nodig heeft. Het bedrijf biedt topkwaliteit producten van de grootse merken, waaronder Apple, HP, Samsung, JBL en Canon. Daarnaast kan men bij Office Centre terecht voor services als drukwerk, verzendoplossingen en technische ondersteuning.

Office Centre is er voor de ondernemer: van zzp tot MKB. Zij vertrouwen op de kantoorgroothandel voor persoonlijk advies en inspiratie. Of het nu gaat om de inrichting van een goede set-up voor thuis of interieuradvies voor een compleet nieuw kantoor, Office Centre helpt haar zakelijke klanten een optimale werkplek te creëren waar zij comfortabel en effectief aan de slag kunnen.

“Werk en ontspanning lopen meer en meer in elkaar over. Dat vraagt om een moderne kantoorinrichting waar effectieve werkplekken worden gecombineerd met inspirerende sociale ruimtes en mooie accessoires.” – Marc-Derek Schönberger, CEO

In Nederland heeft Office Centre meer dan 30 winkels en in Duitsland nog eens boven de 50. Ook online wil Office Centre een sterke presence opbouwen, met name via haar webshops. De komende jaren gaat het bedrijf, gesteund door investeringsmaatschappij Standard Investment, autonoom en via overnames haar aanwezigheid in West-Europa uitbreiden. Daarmee staat Office Centre voor een transitie naar snelle groei, professionalisering en een aanscherping van haar proposities.

Vacature: Head of E-commerce

De Head of E-commerce is verantwoordelijk voor alle digitale verkoopactiviteiten op groepsniveau. Zij/hij zorgt voor de juiste boodschap op het juiste moment en genereert hiermee optimale traffic en conversie. Voor nu richt de Head of E-commerce zich met name om Nederland; op termijn komt daar ook Duitsland bij en zal de scope, door geografische uitbreiding en acquisities, verder groeien. Zij/hij rapporteert rechtstreeks aan de CEO en dotted line aan de Country Managers in Nederland en Duitsland.

“Nog niet alles is tot in de details uitgewerkt. Als je dat ziet als een kans ben je hier helemaal op je plek. Je krijgt alle ruimte om zelf keuzes te maken en proactief onderwerpen op te pakken.” – Marc-Derek Schönberger, CEO

De eerste opdracht aan de Head of E-commerce is het neerzetten van een online strategie. Daarin houdt zij/hij rekening met internationale verschillen in klantwensen en focus (Nederland voor ondernemers en Duitsland voor consumenten). De Head of E-commerce identificeert potentiële nieuwe doelgroepen, optimaliseert de online customer journey en ontwikkelt digitale proposities. Zij/hij profileert Office Centre daarbij steeds nadrukkelijker als inspiratiebron voor de kantooromgeving met hippe interieursuggesties en mooie accessoires.

Samenwerking is een belangrijk onderdeel van de rol. Zo werkt de Head of E-commerce nauw samen met de CIO om systemen te alignen en synergiën te creëren. Daarnaast werkt de Head of E-commerce veel samen met de Head of Marketing. Samen zorgen zij voor een omnichannel customer journey waarin de webshops en de fysieke winkels elkaar versterken.

Wat de functie extra aantrekkelijk maakt, is dat de Head of E-commerce de ruimte krijgt om de rol deels zelf vorm te geven. Ook mag zij/hij een nieuw team van zo’n tien fte opbouwen uit bestaande medewerkers en new hires. Daarmee heeft de Head of E-commerce een ondernemende positie van waaruit zij/hij de transitie van Office Centre mede vorm gaat geven. Office Centre is enorm in ontwikkeling en voor deze functie zou een eventuele participatie in de toekomst tot de mogelijkheden kunnen horen.

 

Interesse?

Office Centre werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Marlies Hoogvliet Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: