Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Enterprise Architect Business Applications

Enterprise Architect Business Applications

  • IT
  • Consumer
  • Veghel
  • Minimum of 8 years' experience
  • 681 views
This vacancy has been filled. Go to the Sligro brandpage

Na een turbulent jaar voor de food-industrie, zet Sligro Food Group vol in op technologische innovatie. De Enterprise Architect Business Applications speelt daarin een belangrijke rol. Zij/hij tilt het Enterprise Architecture-domein naar een volgend niveau en zorgt voor een goede wisselwerking met de business.

Over Sligro Food Group

Groots in genieten en passie voor de producten, dat is waar Sligro Food Group voor staat. Sligro Food Group is de Nederlandse marktleider in B2B foodservices en heeft ambitieuze plannen. De groothandel wil haar positie in België verstevigen, internationaal doorgroeien en digitaal flinke stappen zetten. De basis hiervoor legt Sligro Food Group met een speciaal hiervoor ontwikkeld IT-transformatieprogramma: HAND.

“Innovatie is een cruciaal onderdeel van onze organisatie. IT in het algemeen en HAND in het bijzonder hebben daar een centrale positie in.” – Koen Slippens, CEO

HAND is een groot meerjarenprogramma dat het complete IT-landschap en de gehele organisatie raakt. Het huidige IT-landschap is grotendeels zelf ontwikkeld en wordt vervangen door een nieuw wall-to-wall SAP-landschap, en volledig greenfield ingericht. Het nieuwe referentielandschap is vastgesteld, waarbij zowel de ondersteunende als de kernprocessen grotendeels worden ondersteund door één SAP-oplossing. Daarnaast zijn er een aantal specifieke oplossingen geselecteerd voor processen waarin Sligro Food Group zich wil onderscheiden.

Vacature: Enterprise Architect Business Applications 

De Enterprise Architect Business Applications is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van een integraal Enterprise Architecture programma. Zij/hij zorgt voor een zorgvuldige aansluiting met de overkoepelende strategie en de vereisten vanuit de business. De Enterprise Architect rapporteert aan de IT Transformation Lead.

“Ik verwacht van de nieuwe Enterprise Architect dat zij/hij ons helpt een volwassen Enterprise Architecture functie neer te zetten. Een functie met een sterke link naar de business en een stevige digital, data en analytics component.” – Patrick van Mulken, IT Transformation Lead

De belangrijkste opdracht aan de Enterprise Architect is om de Enterprise Architecture –practice naar een volgend niveau te tillen. Zij/hij zet – samen met het team – EA op de kaart en zorgt met goede policies, standards, en governance voor toegevoegde waarde binnen IT en richting de business. Om die leidende rol goed te vervullen, heeft de Enterprise Architect de communicatieve vaardigheden om op niveau te kunnen schakelen met senior business leaders. Zij/hij staat stevig in haar/zijn schoenen en weet technische vraagstukken in businesscontext te plaatsen.

De Enterprise Architect ontwikkelt een visie op de toekomst van het IT Landschap binnen Sligro. Zij/hij is op de hoogte van de nieuwste trends en disruptieve technologieën en onderzoekt de haalbaarheid en potentiële impact daarvan via technologische experimenten en rapid prototyping. Zo komt de Enterprise Architect tot nieuwe producten, diensten, en businessmodellen, waarvan zij/hij ook de integratie met de betreffende business- en IT-processen leidt.

Binnen de bimodale opzet van de IT organisatie coördineert de Enterprise Architect de SFG-programma’s: information architecture, solution architecture, technical architecture en security architecture. Daarbij leidt zij/hij het opzetten van de governance en het standaardiseren van besluitvorming binnen de Enterprise Architecture scope. 

De Enterprise Architect komt niet in een gespreid bedje terecht. Dat is een uitdaging en tegelijkertijd een mooie kans. Zij/hij krijgt alle ruimte om nadere invulling te geven aan de stip op de horizon en om de weg ernaartoe uit te stippelen. Ook betekent het dat de Enterprise Architect haar/zijn eigen functie mede vorm kan geven.

 

Interesse? 

Sligro werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes
via Hayke.Tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: