Division Head of Learning Solutions

Division Head of Learning Solutions

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Utrecht
  • Minimum of 7 years' experience
  • 922 views
This vacancy has been filled. Go to the Noordhoff brandpage

Noordhoff is leidend in de beste leerresultaten voor het onderwijs. Als digitaal frontrunner biedt de organisatie steeds meer oplossingen op het gebied van blended learning. De Division Head of Learning Solutions is de inspirerende changemanager die de digitale impact van het bedrijf naar het volgende niveau brengt.

Over Noordhoff  

Noordhoff heeft een duidelijke missie: iedere Nederlander verder te brengen, van schoolkind tot professional. Internationaal is het bedrijf actief in België en Zweden. Ruim twee miljoen mensen maken gebruik van leermiddelen die door Noordhoff zijn ontwikkeld. Het bedrijf kent een rijke historie en een ondernemende aandeelhouder die wil investeren in transformatie.

Noordhoff is de grootste werkmaatschappij binnen Infinitas Holding, met een totale omzet van 160 miljoen euro in 2021. Het bedrijf helpt klanten in het onderwijs door middel van digitale leeroplossingen en diverse diensten om de beste leerresultaten te bereiken. Een voorbeeld hiervan is de Noordhoff Academy, waarin docenten worden begeleid in de ontwikkeling van hun educatieve capaciteiten.

De marktgroep hoger en beroepsonderwijs is met circa dertig miljoen euro omzet in het jaar 2021 de tweede grote markt binnen Noordhoff. Onlangs is de digitale propositie Studiemeister, gebaseerd op blended learning, succesvol geïntroduceerd. Digitalisering vraagt om een sterke focus op de klantervaring: hoe kan content worden ontsloten en welke tools passen het beste in het werk- en leerproces van docent en student?

Het team Learning Solutions bestaat uit drie propositiemanagers en acht learningsolutionexperts. Het team is verantwoordelijk voor de productontwikkeling, contentcreatie en de ontwikkeling van de passende propositie en go-to-marketstrategie in een omgeving die volop in beweging is. Kortom, de ideale landingsplek voor een ondernemende Division Head of Learning Solutions die het team leidt.

Vacature: Division Head of Learning Solutions 

De Division Head of Learning Solutions zet samen met de General Manager en het team de digitale oplossing van de toekomst neer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de taalapplicatie Hogeschooltaal, het personal-learningplatform voor het mbo en het hoger-onderwijsplatform Studiemeister. De kern van deze tools bestaat uit modulair geleverde blended lesstof, learning analytics en aanvullende services voor docenten en studenten. De komende tijd wordt een volledig nieuw digitaal platform voor de zakelijke markt ontwikkeld in co-creatie met launching customers. 

De Division Head of Learning Solutions is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van deze én toekomstige nieuwe proposities. Voor productontwikkeling brengt zij/hij inspiratie mee uit andere industrieën en andere producttypen. Zij/hij weet nieuwe markten te ontwikkelen binnen hoger en beroepsonderwijs door innovatieve ideeën te testen en aan te passen. Trial and error staat binnen deze rol centraal.

Daarnaast heeft de Division Head of Learning Solutions een leidende rol binnen het crossfunctionele team van propositiemanagers als eindverantwoordelijke voor productdevelopment. Indirect stuurt zij/hij andere medewerkers aan die betrokken zijn bij productontwikkeling, zoals digitale teams voor UX-development en DevOps. De Division Head of Learning Solutions heeft regelmatig afstemming met het managementteam. Zij/hij leidt een organisatie die vol in transitie is om digital first te opereren. Dit gaat samen met veel executive exposure. De Division Head of Learning Solutions is een echte bouwer, die een stevige bijdrage levert aan de organisatiecultuur en ambitie heeft om door te groeien.

Onze organisatie is de toekomst van blended learning aan het vormen. En er zijn nog zo veel kansen te ontdekken! Een fantastisch speelveld als je hart gaat sneller kloppen van het leveren van een persoonlijke bijdrage aan maatschappelijke vooruitgang door transformatie in het onderwijs.” – Paul Emons, General Manager

De Division Head of Learning Solutions rapporteert aan de General Manager. Deze rol vraagt om persoonlijke stevigheid van iemand die gericht is op verandering en die klaar is voor de volgende stap in haar/zijn loopbaan. Dit maakt de positie ideaal voor een gedreven digitale innovator die écht wil ondernemen en impact wil maken.

 

Interesse? 

Noordhoff werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Martine Francken Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: