Digital Marketing & Communications Manager

Digital Marketing & Communications Manager

  • Marketing
  • Energy
  • Rotterdam
  • Minimum of 7 years' experience
  • 1121 views
This vacancy has been filled. Go to the Shell brandpage

Shell Mobility Benelux & Frankrijk – de BU gericht op consumenten – zit midden in een transformatie naar klantgericht en datagedreven werken. De Digital Marketing & Communications Manager zet een digitale marketingstrategie neer en versnelt de transitie door de digital marketing capabilities van het hele team naar een hoger niveau te tillen.

Over Shell

Shell is een van de grootste energiebedrijven ter wereld. De cijfers zijn duizelingwekkend: het bedrijf is actief in meer dan 70 landen, heeft 181 miljard dollar omzet in 2020 en een productie van zo’n 3,7 miljoen vaten olie per dag. Het bedrijf beheerst de volledige waardeketen, van exploratie en productie tot raffinage, transport en energieopwekking.

“We willen uiterlijk in 2050 volledig CO2-neutraal zijn. Daarom investeren we de komende jaren alleen al in Nederland meer dan een miljard in onder andere wind-op-zee, zonne-energie, waterstof en elektrische mobiliteit.” – Marjan van Loon, President-Directeur Shell Nederland

Shell Mobility is het deel van Shell dat zich richt op de interactie met de meer dan 30 miljoen consumenten die dagelijks van Shells producten gebruikmaken. Duurzaamheid speelt hierin een belangrijke rol. Het bedrijf wil een leidende rol spelen in de energietransitie en bouwt onder andere aan een landelijk netwerk voor elektrisch rijden en werkt aan een toekomst waarin tankstations een faciliterende rol spelen in de mobiliteitsbehoefte.

Shell Mobility Benelux & Frankrijk is verantwoordelijk voor alle benzinestations in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk – in totaal bijna duizend – en de ruim 2 miljoen klanten die daar wekelijks gebruik van maken. De teams richten zich op de verkoop van (alternatieve) brandstoffen, elektrisch laden en de sales in de winkels. Daaronder vallen ook de samenwerkingen met deli2go en Starbucks. Shell Mobility Benelux & Frankrijk ondergaat momenteel een digitale transformatie waarin data een prominente positie heeft.

Vacature: Digital Marketing & Communications Manager

De Digital Marketing & Communications (DM&C) Manager is lid van het Marketing Team van Shell Mobility Benelux & Frankrijk, het team dat zich richt op consumentencampagnes, klantloyaliteit, CRM, payment, pricing en managen van demand. De DM&C Manager is verantwoordelijk voor de digitale marketingstrategie en retailcommunicatie in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. De DM&C Manager stuurt een team aan van vier FTE, bestaande uit specialisten op Social Media, Online Marketing, Content Management en de website. Zij/hij rapporteert direct aan de Head of Marketing en werkt nauw samen met het Brand Team, Category Managers, externe media en creatieve bureaus.

“Shell is een grote en complexe multinational. Daar moet je goed mee om weten te gaan. Als je je niet af laat leiden door de complexiteit en de voordelen van onze schaal weet te benutten, kun je als DM&C Manager veel impact hebben.” – Valérie Pans, Head of Marketing Mobility Benelux & Frankrijk

De DM&C Manager speelt een belangrijke rol in de digitale transformatie van Shell Mobility Benelux & Frankrijk. Zij/hij versnelt de transitie, onder andere door datagedreven besluitvorming te stimuleren, nadruk te leggen op use case testing, en de customer journey en de verschillende contactmomenten met consumenten klantgericht en op basis van data te optimaliseren.

De DM&C Manager zet een duidelijke digitale marketingstrategie neer die uiteindelijk leidt tot meer klanten, groter online bereik, hogere conversie en een sterkere merkbeleving en -perceptie. Om dat te realiseren, zet zij/hij bijvoorbeeld in op web optimization, sociale media, SEM, SEA, SEO en display advertising. Daarnaast is ook het loyaliteitsprogramma en de mobile app van Shell een focuspunt en is de DM&C Manager verantwoordelijk voor de digitale strategie en implementatie.

 

Interesse?

Shell werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard
via gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Gijs Millaard Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: