COO

COO

  • General Management
  • Leisure
  • Amsterdam
  • Minimum of 8 years' experience
  • 1853 views
This vacancy has been filled. Go to the COO brandpage

De COO van Lecture krijgt de operationele leiding over een inspirerende start-up, gespecialiseerd in (digitale) colleges van internationale experts. Zij/hij richt zich op de hele breedte – waaronder operatie, strategie, marketing, techniek, HR en finance – en zet samen met de CEO de organisatie neer waarmee Lecture uit kan groeien tot een succesvolle scale-up.

Over Lecture

Lecture daagt mensen uit om op een andere manier naar de wereld te kijken. Met inspirerende lezingen stimuleren ze creativiteit en innovatie en brengen ze collega’s dichter bij elkaar. Al meer dan tachtig bedrijven, groot en klein, hebben een Lecture-abonnement en trakteren hun medewerkers op een maandelijks college. Met name bij organisaties met veel jonge, hoogopgeleide, internationale medewerkers – waaronder Adyen, Heineken, funda, Spaces, ING en Red Bull – is de service erg populair.

De interactieve lectures worden verzorgd door sprekers uit binnen- en buitenland, vaak verbonden aan toonaangevende instituten als Cambridge, NYU of de TU Delft. Zij zijn experts in hun vakgebied en vertellen daar bevlogen over. Of het nu gaat over onderhandelen, storytelling, thuiswerken, robotica, witwassen, feedback geven, Leonardo da Vinci, ethiek of agile; de sessies zetten je aan het denken. Soms met een directe link naar het dagelijkse werk en soms juist niet.

“Ons businessmodel draait om inspiratie. Onze snelle groei toont aan dat daar veel behoefte aan is. Elke maand hebben we weer meer klanten, meer sprekers en meer lectures.” – Micha Schipper, CEO

Lecture ontzorgt haar klanten volledig. Het bedrijf cureert, produceert, modereert en presenteert. Zelfs het versturen van de uitnodigingen en de survey achteraf neemt de start-up voor haar rekening. Lecture organiseert zowel fysieke als digitale colleges. De online sessies worden live gestreamd in kantoorgebouwen over de hele wereld.

Vacature: COO

Het team van Lecture, bestaande uit tien enthousiaste en ondernemende medewerkers, heeft een bijzondere prestatie neergezet. De start-up groeit hard en heeft een aansprekend portfolio van klanten en sprekers. Het is aan de COO om Lecture door de volgende fase van haar ontwikkeling te leiden. Zij/hij managet de operatie, professionaliseert processen en zet een organisatie neer waarmee het bedrijf duurzaam op kan schalen.

“De COO heeft een cruciale rol in het realiseren van onze ambities. Zij/hij zorgt ervoor dat de organisatie soepel meegroeit met de snelle ontwikkeling van onze business.” – Micha Schipper, CEO

Als sparringpartner van de CEO en lid van het MT heeft de COO een belangrijke stem in de richting van Lecture. Zij/hij denkt mee over de strategische prioriteiten op de korte en lange termijn en vertaalt die naar operationele doelen en plannen. Ook is de COO nauw betrokken bij het HR-beleid – het aantrekken van talent, inrichten van de organisatie en definiëren van rollen en verantwoordelijkheden – en het neerzetten van financiële processen, zoals omzet- en cashflowprognoses en facturatie.

De COO richt zich op een breed scala aan onderwerpen: van operatie (bijv. Salesforce implementatie) tot techniek (bijv. zoeken van juiste partners) en van marketing (bijv. campagnes ondersteunen) tot intellectual property (bijv. contracten met sprekers). Zij/hij overziet de gehele ontwikkeling van Lecture en schakelt voortdurend tussen uitvoering en strategie. De COO werkt intensief samen met de rest van het team, waaronder de Hoofd Producties en de Account Managers.

Door nu in te stappen, krijgt de COO de kans om een veelbelovende start-up uit te bouwen tot een internationale scale-up. Een ondernemende en uitdagende rol met – mede dankzij de mogelijkheid om mee te delen in de equity – veel upsides.

 

Interesse?

Lecture werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Apply

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: