Chief Operations Officer

Chief Operations Officer

  • Operations
  • Leisure
  • Utrecht
  • Minimum of 8 jaar years' experience
  • 2607 views
This vacancy has been filled. Go to the Chief Operations Officer brandpage

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 8 jaar ervaring binnen management rol
  • Passie voor duurzaamheid
  • Ervaring met de transitie van start-up naar scale-up
  • Scale-up ambitie en ervaring

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download full job spec

Voja Travel is een changemaker binnen de reisbranche door reisconcepten aan te bieden met oog voor de lokale bevolking en met hart voor de aarde. Voja Travel onderscheidt zich door haar duurzame aanpak maar ook door kleinschalige persoonlijke reizen aan te bieden, waarbij nauw samengewerkt wordt met lokale partners.

Over Voja Travel

Voja Travel bedient vooral de Nederlandse en Belgische markt en richt zich op een select aantal bestemmingen waaronder Kaapverdië, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden. Door deze focus in bestemmingen is Voja Travel in staat authentieke en tailormade ervaringen samen te stellen. Dat Voja Travel geboren is vanuit een duurzaamheidsmissie is wel duidelijk; Voja Travel compenseert 125% van de CO2-uitstoot die vrijkomt bij elke reis, versterkt lokaal ondernemerschap, investeert voor elke reis €20 in lokale projecten en zorgt dat 40% van de reisgelden daadwerkelijk bij de lokale bevolking terecht komt. De ambitie is om de komende vijf jaar uit te breiden naar 15 bestemmingen.

Het Voja-concept is zeer aansprekend gebleken. De organisatie groeit enorm, de omzet neemt jaarlijks toe met 50% en ondertussen werken er 28 mensen voor deze reis start-up. Nu is het moment aangebroken om vooruit te kijken naar de volgende groeifase, waarbij de nadruk ligt op enerzijds het strak neerzetten van de operatie en anderzijds het merk en productaanbod verder uitbouwen. De COO krijgt de belangrijke missie om de organisatie klaar te stomen voor deze volgende fase.

Vacature: Chief Operations Officer

De COO is verantwoordelijk voor Sales, Operations, Finance & HR. Haar/zijn opdracht is de interne organisatie strakker neer te zetten, zodat er een stevige basis wordt gelegd voor de volgende groeifase. De COO doet dit door te zorgen voor een excellente cultuur, processen te evalueren en te identificeren wat efficiënter kan, waar nodig koppelingen te maken zodat systemen op elkaar aangesloten of geïntegreerd worden en te zorgen voor vloeiende communicatielijnen. Concreet houdt dit bijvoorbeeld in het aansluiten van inkoop op het financieel-systeem, de ‘talent pijpline’ overzien en scherp zijn op het opvolgen van procedures. Hierin wordt continu de samenwerking gezocht met de Marketing-, Sales- en Productafdelingen.

“De COO gaat een flink aantal managementtaken oppakken, we werken in tandem met als doel snelle groei mogelijk te maken. Ik richt mij hierbij meer op ‘buiten’ en de COO op ‘binnen’, de interne organisatie. Het is echt een rol waarbij je zowel bezig bent met de toekomst maar ook heel hands-on beslissingen moet kunnen nemen. Ik stel hoge eisen maar geef alle ruimte om het waar te maken.” – Joshua van Eijndhoven, Managing Director en Founder

De COO heeft naast sterke managementkwaliteiten een passie voor duurzaamheid en affiniteit met een klantgerichte business. In aanvulling op een focus op de executie, wordt van de COO ook gevraagd de organisatie energiek en betrokken te houden en de cultuur te versterken. Diversiteit en inclusiviteit zijn bij Voja Travel vanzelfsprekend. Met een snelgroeiend team is het van belang dat nieuwe collega’s zich snel thuis voelen en gepassioneerd de missie en cultuur van Voja uitdragen. De COO neemt hierin het voortouw door de cultuur te verdiepen en verstevigen en zichzelf als een rolmodel voor de organisatie neer te zetten.

Er zijn op termijn doorgroeimogelijkheden naar CEO.

 

Interesse?

Voja Travel werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature

Contact

Vivian Linker Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: