Chief Information Officer

Chief Information Officer

  • IT
  • Consumer
  • Eindhoven
  • Minimum of 7 years' experience
  • 594 views
This vacancy has been filled. Go to the Chief Information Officer brandpage

Kandidaatprofiel*

  • Ten minste 7 jaar ervaring
  • Met IT-leiderschap
  • Binnen snelgroeiende omgeving
  • Strategisch
  • Teambuilder

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100 procent van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60 procent doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download full job spec

QLF Brands timmert met haar retailmerk lampenlicht.nl hard aan de weg. Het is essentieel dat de ICT-infrastructuur de bedrijfsprocessen ondersteunt om het toenemend aantal dagelijkse bestellingen te verwerken, zodat de klantbeleving optimaal is en de snelle groei van het bedrijf kan worden voortgezet. De CIO wordt de stuwende kracht die de groeiambitie van QLF Brands helpt te realiseren, door zowel scherp te zijn in strategische keuzes als doelgericht in de executie ervan.

Over QLF Brands / lampenlicht.nl

QLF Brands is een snelgroeiende organisatie, bekend van de merken lampenlicht.nl (retailmerk), QAZQA (BtoB-merk) en FittinQ (e-commerce platform). Onder de naam Lampenlicht.nl worden on- en offline ruim 3.000 verschillende soorten verlichtingsartikelen verkocht. Lampenlicht heeft 31 webshops in 25 Europese landen, die worden beheerd vanuit het kantoorpand en warehouse in Hapert. Ook heeft lampenlicht.nl een Superstore in Eindhoven en outlet stores in Breda, Zaandam, Heerlen, Antwerpen en Krakau.

Verlichting speelt een essentiële rol bij het creëren van een eigen sfeer binnenshuis, op kantoor en in de openbare ruimt. Het langetermijndoel van QLF is om 100% sfeerdekking in Europa te realiseren onder het motto “Altijd de juiste sfeer met lamp en licht!”. Het marktpotentieel is enorm en de ambitie is groot.

Vacature: Chief Information Officer

De CIO is verantwoordelijk voor de divisie ICT binnen QLF Brands. Hij/zij is lid van het managementteam en stuurt de teams Development, System management & Automation, BI & Data en Customer Insights aan, momenteel zijn dit 14 FTE plus een flexibele schil van externe ontwikkelaars. De CIO is het aanspreekpunt voor de externe partners en stemt met hen de SLA’s af. Hij/zij rapporteert direct aan de CEO.

De hoofdopdracht voor de CIO bestaat uit het opstellen van de ICT-strategie en bijbehorend investeringsplan én het uitbouwen van een getalenteerd en schaalbaar ICT-team. Daarnaast is de CIO eindverantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het IT landschap (o.a. SAP, Salesforce, Magento en PHP development), IT-operations, systeembeheer en Cloud & Securityoplossingen. Ook is de CIO er verantwoordelijk voor dat de Product Owners zoals Marketing Tech en Customer Insights optimaal functioneren. Efficiënter werken en de commerciële wensen vertalen naar goed toepasbare oplossingen zijn hierbij de leidraad. Zowel de time to market als de TCO’s (total cost of ownership) zijn parameters die de CIO nauw in het oog houdt. Boven alles draait het echter om de klant. De klantbehoeften staan centraal en het uitgangspunt is dan ook om de gehele customer journey vanuit ICT-oogpunt zo soepel mogelijk te laten verlopen.

“De beoogde CIO snapt de business, kan daarop aansluiten met een langetermijnstrategie, maar is daarbij ook in staat het ICT-team mee te nemen in de groeispurt waar we ons momenteel in bevinden. Als je houdt van aanpakken en dingen in beweging brengen, liggen de kansen binnen ons bedrijf voor het oprapen”. – Lucas Verhagen, CFO van QLF Brands

QLF Brands is een platte organisatie met directe lijnen waarbij persoonlijke en directe communicatie de norm is. De manier van werken is dynamisch, het tempo ligt hoog, dingen uitproberen en falen is toegestaan, zolang er maar van geleerd wordt. De cultuur is hecht, mensen die bij QLF werken staan met beide voeten op de grond en houden van de handen uit de mouwen steken.

In deze omgeving past een CIO die strategisch sterk is en tegelijkertijd doelgericht in de executie. Een teambuilder met visie die de ICT-organisatie inspireert, motiveert en meeneemt in de groei. Met de mogelijkheid om op termijn toe te treden tot de holdingdirectie is dit een prachtkans voor een ondernemende en ambitieuze CIO.

 

Interesse?

QLF Brands / lampenlicht.nl werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: